UTA Arad

UTA, deja pe piață pentru noi jucători: „Am discutat cu Bogdan Apostu…” De ce le-a dat Balint banderola portarilor săi?





Tomas Wagner este tot în Cehia, unde se tratează de pubalgie și e greu de crezut că va mai reveni la UTA. Având și așa restanțe din punct de vedere fizic, puternicul vârf ar avea nevoie de alte două-trei săptămâni să-și reintre în ritm, iar campionatul se va întrerupe înainte de Crăciun.

„Nu cred că se impun modificări radicale în lot, iar timpul este foarte scurt”

Prin urmare, „oficialii” arădenilor se vor prevala, probabil, de clauza din contractul încheiat cu jucătorul ceh, prin care pot renunța la servicile sale în perioada de transferuri. În plus, probabil, arădenii vor mai renunța la doi-trei jucători dintre cei care nu au părut aproape deloc pe teren în acest tur, plus Marius Tomozei, care a fost exclus deja din lot și așteaptă să primească oferte pe adresa sa în iarnă. „Nu este destul de ușor să identificăm un atacant care să se încadreze în cerințele noastre și ceea ce putem să oferim. Dacă în vară ne-a fost greu să aducem atacanți sau măcar unul așa cum mi-aș fi dorit, erau destul de mulți pe piață, acum este și mai greu. Am discutat cu  Bogdan Apostu, o să creionăm o strategie și în completarea lotului. Nu cred că se impun modificări radicale, iar timpul este foarte scurt. O să avem doar trei săptămâni la dispoziție ca să pregătim începerea sezonului de primăvară și va trebui să fim foarte eficienți cu modul în care ne vom structura programul și strategia în perioada respectivă. Legat de fotbaliștii care au jucat mai puțin discuțiile sunt mai ample. Au și ei importanța lor, la fel ca și cei care au jucat mai mult. Nu am ce să reproșez niciunui jucător, s-au pregătit foarte bine, toți și-au asumat această competiție. În plus, există fluctuații de formă, au fost schimbări la nivelul primului <<11>>, la nivelul primului <<20>>, de asta îmi doresc să am un lot competitiv și să existe concurență între jucători. Legat de nivelul salarial, sunt aspecte pe care trebuie să le discut cu conducerea pentru a ne contura o strategie în perioada de transferuri”, a spus Laszlo Balint.

Iacob – Balauru, perechea de căpitani ai arădenilor! „Erico – un băiat sufletist, dar a avut câteodată probleme cu exprimarea coerentă”

În stagiunea precedentă, banderola de căpitan a UTA-ei au ajuns pe brațele lui Cipri Rus, Florin Iacob și Erico da Silva. După ce s-a renunțat la Rus, Iacob a devenit primul căpitan, iar al doilea, celălalt portar, Dragoș Balauru. Practic, în cazul nedorit în care ambii goal-keeperi vor fi indisponibili și între buturi va intra Mociu, „roș-albii” nu vor apela în acest sezon la un alt căpitan. „Aveam nevoie de jucători care să se impună atât prin randament cât și prin atitudinea lor în vestiar, la antrenamente, prin seriozitate. Nu spun că Erico sau alți căpitani care au mai fost nu aveau aceste calități dar..Chiar dacă vorbește destul de bine limba română, Erico a avut câteodată probleme cu exprimarea coerentă și clară în fața grupului. Este un băiat foarte sufletist, își dă și ultimul strop de energie pentru echipă. Apoi, atât Iacob cât și Balauru sunt jucători foarte importanți pentru vestiar și nu cred că am greșit când i-am ales lideri ai grupului”, a spus Laszlo Balint.

5 comentarii

  1. La piață ofertanta de jucători. Piața libera atrage, și e socotita izvor de chilipir. Nimeni nu vrea sa accepte o afacere neizbutita. Cam pe la toți se pierd bani, timp, și locuri în Europa. La CFR, nici o vedeta, la FCSB, adunare de stele căzătoare, la Craiova numai amintiri despre Balaci et comp. Se impune o lege , o maniera de marketing. Locul unu îl deține informația complexa. La fotbal o atenție de un an asupra subiectului. Nu în ultimul rand liniștea în discuții. Nu precipitarea și sărit la contract cu consecințe. Sigur niște generalizări. Altfel ne trezim cu situația Wagner, din ,, muzica ” căruia abia am auzit câteva masuri ruginite.

    0
    0
  2. Va rog sa ma scuzati..am nevoie de traducator…Hopa…Iar ne focusam si ne ancoram in posibilitatile de aduceri strict ale lui Apostu?Adica Erico,a fost trecut ca rezerva,ca nu prea „bangheste” Limba Romana?Nici Iacob,si el agramat?Una este clara!Un capitan presupune o anumita prestanta sportiva,hotarata si daca tot se discuta de un grup unit,nu il alege niciodata antrenorul ci vestiarul,ca reprezentant al lor,al baietilor…Intr-un grup,un vestiar unit,nu antrenorul desemneaza capitanii ci ei intre ei,din principiu…Asta inseamna grup unit,ca ei intre ei sa-si aleaga capitanul si ordinea…
    PS: nu un Apostu trebuie sa fie Mesia si cine nu e cu el,e impotriva,te mai uiti putin si prin pepiniera proprie,da-le o mica,cea mai mica sansa…Nu-i arunca imprumut,haotic….De ce un Wagner???Ce rost a avut???

    0
    0
  3. Strategia eternă cu Apostu la timonă va fii deficitară pe termen mediu și lung, devenim dependenți de un impresar, neglijăm juniori și aduce tot felul de epave.
    Balint are dreptate când afirmă că nu sunt necesare schimbări radicale la nivelul lotului însă impetuos necesar ar trebui aduși minim 1mijocas de bandă +un vârf peste ce avem noi la ora actuală,se vede clar că avem dificultăți la finalizare, degeaba ai apărare dacă în fața nu marchezi,e frumos că ai o apărare eficienta dar fără victorii și cu egaluri nu prindem primele 6,(dacă se vrea acest obiectiv cu adevărat)!

    0
    0
  4. Filiera Apostu e cea mai ieftina, asta nu se înțelege. Comisioane multe dar mici pentru suma mare. A spus și Becali, exista agenți care cer și 50% la jucători buni liberi. Ediția viitoare se poate opta în funcție de,, golirea” schemei de lot, la alt impresar cu alt portofoliu de jucători. Poate fi mai bine dar poate fi ca la Clinceni.

    0
    0
    1. Nu prea cred in aceasta schema…Ar insemna reinvatarea abecedarului,pe toate fronturile,de la zero si nu cred in aceasta varianta,ar fi haotic..UTA noastra nu are nevoie de reconstructie.Cat despre ce spune Becali,nu dau nici macar „Punguta cu 2 bani”…El vinde uneori si se auto-aplauda,dar balanta financiara e pe minus,la cati jucatori si antrenori a adus si i-a scos pe usa din spate,pe orgoliile sale…Decat ca la el,mai bine ca si la noi…
      FCSB e puternica,valoric,personale,dar nu este un „Bau-Bau”….Vedem maine seara,prestatia FCSB,apoi e de strategie, de abordare…Curaj baieti,FARA FRICA,TITILICA,BAIETI FARA FRICA!Nu pierdem nici la CFR si nici la FCSB,dar trebuie sa invingem Argesul,neaparat,pana atunci!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button