Frontiera Curtici - arhivă liga 3Șoimii Lipova

Lipova a câștigat pe linia de sosire derby-ul cu Frontiera Curtici! Sabău: „Contează să ai fotbaliști capabili de execuții” v.s. Anca: „Egalul ar fi fost echitabil” + FOTO





Șoimii Lipova a câștigat la fotofinsh ultimul derby arădean al anului în Liga 3-a. Pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mare, codașa Frontiera Curtici s-a ținut foarte bine de mult mai bine cotatul său adversar și a fost la câteva secunde de un rezultat important pentru ea. Brad (min. 11) și Burlă (min. 34 , reluare pe spate în vinclu) păreau să fie singurii marcatori ai unei partide destul de echilibrate, cu ocazii de-o parte și de cealaltă, inclusiv o bară țintită de același Bogdan Burlă, care a evoluat cu multă ambiție împotriva fostei sale echipe. Doar că, la fel ca și la meciul cu Cermeiul, o execuție de kinogramă a inclinat balanța în favoarea campioanei en-titre a seriei a 8-a. După Nicolescu a venit rândul lui Sahli să prindă execuția carierei (șut la vinclu de la aproape 30 de metri), după care „șoimii” au găsit și reușita de 3-1, marca Bozian, în condițiile în care portarul Mucha a fost prins ieșit la mijlocul terenului, în dorința de a contribui cumva la forcingul de final al echipei sale.

Sabău: „Important este că am ținut ritmul, iar ei au cedat un pic fizic spre final”

Cele trei puncte îi consolidează Lipovei poziția a treia în clasament, cu atât mai mult cu cât Dumbrăvița a făcut egal cu Ghiroda. „Curticiul au făcut un joc bun defensiv, au jucat 5-4-1, au încercat să se închidă foarte bine. Era destul de greu să desfaci o echipă care joacă cu 5 jucători pe linia de fund, iar noi am avut des probleme în acest sezon în a marca împotriva unor astfel de echipe ce joacă foarte jos. Chiar și așa, eu zic că am făcut un meci mult mai bun pe atac pozițional și cred că am avut patru-cinci situații foarte mari, cu pătrunderi în careu, în spatele fundașilor, doar că nu am fructificat. Pasa decisivă ori a venit prost, ori când a venit bine am ratat din poziții bune, prin Ciubăncan, Filimon, Trabalka sau Ban. Chiar și la golul de 1-0 am finalizat prost, dar am marcat. Important este că am ținut ritmul, iar ei au cedat un pic fizic spre final. Cei veniți de pe bancă au valoare, au adus un plus și asta a făcut diferența. Apoi, contează să ai în lot fotbaliști capabili de execuții precum cea a lui Sahli azi, sau cea a lui Nicolescu, cu Cermei. Când nu reușești să înscrii din careu, la faze clare, astfel de șuturi pot salva un rezultat. De aceea la fotbal jucătorii sunt plătiți diferit, pentru că intervine și valoarea individuală în anumite momente, mai ales cu echipe care se apără supraaglomerat. Mai avem o săptămână de pregătire și o ultimă etapă, vreau să o facem bine și să câștigăm. Apoi ne facem calcule pentru ceea ce va fi la primăvară”, a spus Flavius Sabău, antrenorul „șoimilor”.

Anca: „Păcat de efort, puteam să scoatem măcar un punct astăzi”

„Grănicerii” nu au fost departe de a impune din nou remiza în fața Lipovei, cum o făcuseră în tur, când tabela s-a oprit la 2-2. „După aspectul jocului mai echitabil era un egal. Nu au fost cu nimic mai buni decât noi, astăzi. Iar noi avem alte obiective decât ale lor, luptăm la poli diferiți ai clasamentului. Noi avem trei antrenamente pe săptămână, ei se pregătesc zilnic. Azi, unii dintre jucători noștri au venit direct de la lucru, cei de la Lipova sunt profesioniști. Iar arbitrajul a influențat și el rezultatul final, o spun cu regret, căci Alex Gornic e prietenul meu. La ocazii am fost cam egali. Am avut două-trei ocazuu bune, plus bara lui Burlă, care aleargă mult, este golgheterul nostru cu cinci reușite. Nu cred că a avut o ambiție în plus cu Lipova. Păcat de efort, puteam să scoatem măcar un punct astăzi. După aspectul jocului este o victorie nemeritată a Lipovei. Mai avem o etapă, încercăm să câștigăm că sa adunam puncte, asta este cel mai important și vedem în iarnă ce va fi. Dacă îi aveam pe cei trei, Mihai, Pavel și Avramutiu în acest tur, sunt convins că mai făceam șase-sapte puncte. Vorbim despre fotbaliști valoroși, experimentați, de ax central, în special lipsa unui vârf de talia lui Alin Mihai am dus lipsă, dar și ceilalți doi sunt jucători esențiali pentru noi”, a spus Radu Anca, antrenorul Frontierei surprinzând puțin printr-o așezare cu trei fundași centrali: „Asta a fost așezarea de pe foaie, dar le-am cerut să mai schimbe în timpul jocului, în funcție de zona mingii și de tactica adversarului”.

Gornic, criticat de curticeni: „Primele două goluri ale Lipovei au fost prefațate de faulturi în atac”

Comisia Centrală de Arbitri a optat pentru o brigadă sută la sută arădeană, formată de Alexandru Gornic, Andrei Pîslaru și Andreea Șușcă, oaspeții având de obiectat la cel puțin la două dintre deciziile „centralului”, care – în opinia lor – au influențat deznodământul partidei. „Primele două goluri ale Lipovei au fost prefațate de faulturi în atac. La 1-0, Calvin a fost împins cu ambele mâini, iar la 2-1, Huțanu a fost împiedicat să joace mingea. Într-adevăr, Sahli a avut o execuție frumoasă, dar nu se mai ajungea la ea dacă Alex Gornic ar fi fluierat. Probabil nu s-a gândit nici el că din cele două faze pot ieși goluri, dar s-a întâmplat și acum stăm și vorbim despre aceste greșeli. Suntem supărați, vă dați seama”, a spus Radu Anca la finele disputei cu lipovanii.

Flavius Sabău i-a luat, însă, apărarea lui Gornic. „Cred că adversarii au acuzat inutil arbitrajul, care a fost destul de liber astăzi în ambele sensuri. Nu cred că arbitrajul a influențat scorul final, a fost șut de la 35 de metri în vinclu, ce putea să facă <<centralul>>? Daca era fază de penalty, dar așa?”, a fost remarca tehnicianului Lipovei.

În ultima rundă a anului, ambele formații pleacă cu prima șansă la victorie. Lipova pe terenul „lanternei” de la Periam, iar Curticiul, în „duelul” nou-promovarelor, de acasă, cu Pobeda Star Bișnov.

Galerie foto Lipova – Curtici 3-1, semnată Costel Șerban









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button