Fotbal juniori

Juniorii mari ai celor de la ACB Ineu au venit cu toate punctele de la Târgu Jiu, victorie și la Elite U15! UTA – mai puternică decât zărăndanii la U16!





Juniorii Academiei Brosovszky Ineu au încheiat cu trei victorii din patru meciuri anul 2021. Performera toamnei rămâne echipa lui Maghici și Ponta care nu a pierdut niciun meci, obținând 15 victorii din 17 meciuri.

Campionatul  Național U19 (play-off): LPS Târgu Jiu – ACB Ineu  0-2

Ultimele echipe din play-offul seriei a 7-a a Campionatului Național U19 s-au duelat în cadrul ultimei etape a anului. La Târgu Jiu, ACB Ineu s-a impus cu 2-0 în fața celor de la LPS. Moldovan a punctat până la pauză, după centrarea din dreapta a lui Al. Covaciu, pentru ca în repriza a două să puncteze și Zamă, la capătul unui contraatac al echipei sale și un șut plasat cu latul. „Victoria e meritată, deși nu pot ascunde faptul că și gazdele au avut ocaziile lor. Tulcan a apărat bine, dar, per total, am demonstrat că suntem mai buni. De parcursul din această toamnă nu pot fi tocmai mulțumit, dar trebuie să ținem cont de faptul că de multe ori am ținut la prima echipă jucători care puteau face diferența la meciurile de juniori. O să încercăm să scoatem maximum din partidele rămase de disputat la primăvară”, a spus Cristian Sculici, antrenorul juniorilor mari alături de Teodor Mihuț.

ACB Ineu: Tulcan – Varga, Șerb, Giacon, Cătană – Șerban, Al. Covaciu, D. Covaciu, Hada, Zamă – Moldovan. Au mai jucat: Moldovan, Ticiu, Ștefan

Campionatul  Național U17 (play-off): LPS Târgu Jiu – ACB Ineu  1-2

Deși dezamăgirea eliminării din Cupa României, în favoarea celor de la ASU Poli, nu a fost ștearsă în întregime, ACB Ineu U 17 a câștigat ultimul meci al anului. În etapa a 4-a a play-offului Campionatului Național de Juniori, zărăndanii s-au impus pe sintetic, la Târgu Jiu, cu LPS-ul, formația de pe locul 4 a seriei a VII-a. Tabela s-a modificat doar în prima repriză, ineuanii mergând la 0-2, prin Mitran (recentrare Gomboș după un corner bătut de Rucăreanu) și Rucăreanu (pasă Mitran), iar oltenii reintrând în joc înainte de pauză dintr-un penalty discutabil. În actul secund, nu s-a mai înscris și la 1-2, trupa lui Dinu Maghici mai bifează un succes, al 15-lea din acest sezon la „republicani”.

Astfel, ACB Ineu încheie anul pe locul 1 în seria a 7-a, la 12 puncte de Muncitoresc Reșița, echipa de pe locul 2. „Chiar dacă puteam obține o victorie mai clară după raportul ocaziilor de la Târgu Jiu, sunt mulțumit de băieții mei. Am avut și destule absențe și veneam după un meci de Cupă solicitant, ala Timișoara, care ne-a consumat puțin în special din punct de vedere mental. Am pierdut la a 13-a serie de penalty-uri și copiii au fost puțin afectați. Asta e, eu le mulțumesc pentru tot ceea ce au realizat în această toamnă. Prin muncă și sacrificii au câștigat 15 meciuri din 17 și două le-au încheiat la egalitate. Pentru multă lume poate este o surpriză acest parcurs bun, chiar dacă la <<republicani>> și nu la Elite, dar nu și pentru mine. Lucrez cu această echipă de 7 ani la Viitorul, pe care am completat-o cu câțiva jucători buni de la Ineu și cred că am dominat foarte clar în această serie. Până la urmă, tot ceea ce contează este ca ei să ajungă fotbaliști. În ceea ce mă privește, aș vrea să clarific câteva aspecte cu conducerea Academiei în această iarnă, căci nu toate lucrurile pe care le-am discutat în vară au fost respectate”, a spus Dinu Maghici.

ACB Ineu U17: Tulcan – Cioară, Bălteanu, A. Pop, Balazs – Gombos- Bănățean, Bulboacă, Rucăreanu, Cotoi – Mitran. Au mai jucat: Megulete, Gîrlea.

 

Liga Elitelor U16 (play-out): UTA – ACB Ineu 5-0

Ca și în sezonul regular, Academia UTA a învins clar Ineul și în play-outul Ligii Elitelor U16. Doar că de această dată, „roș-albii” s-au impus acasă, pe „Motorul”, cu 5-0, în timp ce scorul din Țara Zăranului a fost 5-2. De această dată au punctat Nica (min. 8 și 42), Bădău (47), Curtuiuș (67) și Murgu (71).

„Am început binișor, a fost o primă repriză echilibrată. Am avut și noi și ei câte două ocazii mari, pe lângă golul marcat de ei. Puteam egala până la pauză, dar nu am reușit. În repriza a doua, am luat imediat două goluri, unul din penalty si unul din acțiune și am căzut psihic și am luat alte două goluri. Am încercat să intrăm și noi în joc, am avut câteva situații, dar nu am fructificat. A fost ultimul meci din acest an, vom trage linie la iarnă și sperăm să avem mai multe realizărti în retur”, a fost analiza lui Marcel Ponta.

Formații:

UTA: Egeto – Joldea, Murgu, Purdescu, Olăroiu – Bădău, Bercea – Pârvănescu, Maghiar, Nica – Blaga. Au mai jucat: Curtuiuș, Avădanei, Neaga, Roman, Roșu. Antrenori: Sorin Botiș și Sebastian Huțan

Ineu: Coman – Toader, Ofrim, Burlea, Miculaiciuc – Mogoș – Narsesovici, Szoke, Sas, Varga – Ene. Au mai intrat: Tolan, Feier, Iacob, Flonta, Illeș. Antrenori: Marcel Ponta și Flavius Pavel

Liga Elitelor U15: ACB Ineu – Luceafărul Oradea 2-0

Zărăndanii au câștigat derby-ul suferinței în seria a 12-a a Ligii Elitelor U15, în fața celor de la Luceafărul Oradea. Totul s-a decis în repriz a doua, după golurile lui Gal (min. 55), care a scăpat singur de la mijlocul terenului și a driblat și portarul și Miculaiciuc (min. 65), care a înscris din 7 metri lateral stânga, după lovitura de c olț bătută de Ioniac.

„În prima repriză am controlat jocului, dar terenul moale, inexactitățile noastre și ziua bună prinsă de portarul advers au făcut ca la pauză să fie scor alb. După pauză, am fost mai concentrați, am dat goluri și am mai și avut trei-patru ocazii bune de a marca, nu s-a pus nici un moment problema cine va câștiga.  Am făcut un ultim meci reușit  anul acesta și în iarnă vrem să ne pregătim bine. Poate mai reușim să ne și întărim puțin și vrem să facem un retur mai bun în primăvară, să acumulăm experiență”, a afirmat Teodor Mihuț, care-i pregătește pe tinerii Ineului alături de Cristi Sculici.

ACB Ineu U15: Bătrâna – Pop, Farago, Mercea, Trânc – Mureșan – Guti, Haniș, Miculaiciuc, Ioniac – Gal. Au mai intrat: Trif, Ilisia, Bueanu, Meseșan, Helciug. Antrenor: Teo Mihuț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button