Gloria LT Cermei

Iernează Cermeiul în play-offul Ligii a 3-a? Bulza: „Dumbrăvița e favorită, dar vrem să răsturnăm calculele hârtiei”





Chiar la coborârea cortinei peste anul fotbalistic 2021, Gloria Lunca Teuz Cermei și-a câștigat dreptul să lupte pentru un loc de play-off până la primăvară. În trei săptămâni, „sămădăii” au făcut mai multe puncte (10) decât primele două luni de competiție (8), în seria a 8-a a Ligii a 3-a. Periamul a fost bătută în dublă manșă, nou promovata Pobeda a plecat și ea fără puncte de la Cermei, iar Piț et. comp. au impus remiza la Curtici. Așa se face că înainte de ultima etapă a anului, CSC Dumbrăvița – GLT Cermei, de vineri, de la ora 13, devine un adevărat derby pentru locul 4.

Macavei: „Cu o victorie ne-am asigura locul de play-off”

Dumbrăvița vine după derby-ul fruntașelor timișene cu Ghiroda și Giarmata Vii, pe care a fost la 5 minute distanță de a o câștiga. Dar, Jichici a egalat reușita lui Martinov și cele două formații au remizat la 1. Tocmai de aceea, „alb-verzii” sunt în bătaia puștii când vine vorba despre locul 4. „Pentru noi este un meci foarte important, ținând cont de pozițiile din clasament și vrem să-l câștigăm, prietenia cu Petre Bulza o lăsăm până după meci. Ar fi păcat să spulberăm acum, la ultimul meci din acest an, munca depusă din vară până acum. Nu ne așteptam cu o echipă nouă să avem asemenea rezulatate, dar – pe de altă parte – ne-a crescut și nouă încrederea după ce am văzut la muncă antrenorul și jucătorii. Cu o victorie, vineri, într-o proporție destul de mare ne-am asigura locul de play-off inclusiv la final de campionat. Va fi un meci foarte greu, de care pe care, știm că adversarul își va dori și el victoria. Pe hârtie suntem favoriți, dar este o serie în care au fost multe rezultate surpriză”, spune Florin Macavei, managerul celor de la Dumbrăvița. Fundașul Bura-Kot este suspendat la gazde, existând șanse ca Zurbagiu să fie coborât în centrul defensivei.

Jucând acasă, dar având și ascendentul meciului tur, câștigat în comuna din județul nostru cu 2-0, timișenii pleacă cu prima șansă, dar și „roș-albii” sunt într-o formă bună. „Normal că ne gândim la victorie într-un așa meci pentru locul 4. Vrem să fim în play-off, acum să vedem dacă și putem. Vrem să încheiem anul cum trebuie, vrem puncte pentru că ce e pus sus, acolo rămâne. Mergem la Dumbrăvița, la prietenii noștri Macavei și Miklos, îi respectăm, dar pe teren suntem adversari și cel mai bun va câștiga. Este un meci extrem de important pentru noi, am oferit și o primă, băieții sunt motivați. Au ambiție și vor să răstoarne calculele hârtiei ce o dau favorită pe formația din Timiș. Suntem cu lotul aproape complet, revine Iuga, Stoianovici cred că e 100%, a jucat și etapa trecută câteva minute”, spune Petre Bulza.

Până la urmă, președintele Cermeiului consideră că prima parte a sezonului a fost mai degrabă pe plus pentru echipa sa. „Am avut un parcurs cu de toate, și cu bune și cu mai puțin bune, dar am reușit să ajungem aici cu multă muncă. Iar a fost un campionat cu testări, fără spectatori, probleme de tot felul, care aruncă o umbră asupra frumuseții fotbalului. Parcă nu-l simțim în adevărata lui măreție, dar ne place, nu putem trăi fără el și facem sacrificii pentru a merge mai departe. Spre deosebire de alte cluburi, ce-și asigură integral bugetul de la comunitățile locale, noi avem de completat sume importante pe lângă ce poate oferi comuna Cermei și în actuala situație este foarte greu să atragem parteneri privați. Dar, repet, ținem pasul cu rezultate bunicele și cu propunerea câtorva fotbaliști tineri pentru fotbalul arădean”, a adăugat Bulza.

Formații probabile:

Dumbrăvița: Trifon – Maric, Zurbagiu, Bain, Ghinescu – Martinov, Schinteie – Dobie, Tismonar, Luca Bodri – Paulevici.

Cermei: Gîrlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – D. Lazăr, Țurcanu – Vlad, S. Popa, Piț – R. Popa.

Arbitri: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Petru Eusebiu Irina (Oradea), Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare).

Observatori: Dorin Voina, Mihail Iliuţă Bora (ambii din Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button