Fotbal feminin

AC Piroș Security Arad și-a pierdut locul de play-off la ultima suflare! Cuedan: „Am prins acea zi în care toate mingile merg pe lângă sau în portar”





Zi tristă pentru fotbalul feminin arădean. AC Piroș Security a cedat pe teren propriu cu CSM Alexandria (0-2) în ultima etapă a sezonului regulat și rămâne în afara play-offului, acolo unde ajung, în schimb, Poli Timișoara și Fair-Play Joc Cinstit București, formații aflate sub trupa de Mureș la începutul acestei zile, dar care au trect cu 5-0 de Banat Girls, respectiv Ladies Târgu Mureș. A fost genul de meci în care fetelor de la Piroș Security nu le-a ieșit absolut nimic în fața unei formații ce s-a apărat excelent și a fructificat două dintre cele trei atacuri rapide, prin Nica și Olaru.

Cuedan: „Am fi meritat cel puțin un egal, rezultat la care fetele mele erau calificate în play-off”

Pur și simplu mingea nu a vrut să intre în plasa teleormănencelor, gazdele având – printre altele – și o bară, dar și alte șuturi periculoase respinse goal-keeperul Pencea sau ce nu au prins de puțin cadrul  porții. „E un rezultat greu de acceptat pentru noi, căci, după aspectul meciului și a numărului de ocazii create am fi meritat cel puțin un egal, rezultat la care eram calificate în play-off. Când ataci, e normal să te lași puțin descoperit, deși în prima repriză am luat gol la o fază ce nu anunța nimic. În rest, nici măcar nu pot să mă declar nemulțumit vizavi de aspectul jocului. Am avut ocazii, am avut lovituri libere, am avut cornere, până la urmă a fost un ghinion foarte mare. Am dat și peste o echipă bună, organizată, care a știut să se apere. Dacă noi am fi marcat la 0-0 din cele câteva ocazii pe care le-am avut, meciul se defășura altfel, erau și ele obligate să iasă la joc. Așa, ele au stat în careul lor și s-au apărat atent. Bravo lor, le felicit, la noi a fost cheia, noi trebuia să găsim soluțiile, să găsim variantele să le desfacem și să marcăm. Acesta este fotbalul, se întâmplă să joci bine și să pierzi un meci, se întâmplă să joci slab și să câștigi un meci. Până la urmă, probabil, asta este adevărata noastră valoare, la cum am început pregătirile în vară, la cum ne-am făcut lotul de jucătoare. Așadar, vom duce lupta pentru îndeplinirea obiectivului în play-out”, a spus Dan Cuedan, antrenorul fetelor de la Piroș Security.

„Dacă erau toate lucrurile normale…dar eram la mâna noastră”

Pe lângă rezultatele din această etapă care sunt, oarecum, normale în lupta pentru un loc de play-off a contat victoria la masa verde a celor de la Fiar-Play Joc Cinstit la Odorheiu Secuiesc. Cu acea ocazie, în mod straniu, Ambulanța nu a mai sosit la stadion și meciul nu a mai început. „Dacă erau toate lucrurile normale, poate că eram demult în play-off. Nu am înțeles ce a fost etapa trecută, dar, oricum, noi eram la mâna noastră, indiferent de ambulanțe…Chiar dacă nu este corect ceea ce s-a întâmplat, noi trebuia să facem astăzi un egal sau să câștigăm, dar am prins acea zi, cum se mai întâmplă în fotbal, în care toate mingile merg pe lângă poartă sau în portar”, a adăugat Cuedan.

Aș vrea să câștigăm play-out-ul”

Cel puțin la prima vedere, de la înălțimea celor 18 puncte, dar mai ales a plusului de valoare, Piroș Security nu ar trebui să aibă probleme cu rămânerea în primul eșalon. „Ca să avem motivație în play-out trebuie să ne întâlnim cu președintele, să stăm la masă, să discutăm. Eu aș vrea să câștigăm play-out-ul, cum a  făcut Alexandria anul trecut. Obiectivul rămâne același, să ne menținem în Liga 1, să fie un an de tranziție. Să nu uităm că am făcut transferuri foarte puține, am dus campionatul în 11-12-13 jucătoare și am avea neapărat nevoie de cel puțin doi fundași centrali, un mijlocaș și un atacant, ca să fim mai competitivi. Deocamdată le-am urat fetelor Sărbători Fericite, le doresc să se simtă bine împreună cu familiile lor, după care așteptăm să vedem când vom suna adunarea și ce vom face atunci. Avem niște fete destul de bune, care și-au făcut treaba bine în condiții pe care le-am avut, am foarte mare încredere în ele”, a concluzionat Dan Cuedan.

Pistolea: „Fetele noastre au fost pragmatice, am câștigat la  nivel psihologic”

Nu întotdeauna CSM Alexandria a onorat deplasările cu ceea ce avea mai bun, dar lucrurile au stat altfel de această dată. Extrem de motivate, probabil și de contracanditatele arădencelor la un loc de play-off, teleormănencele s-au agățat de fiecare minge în meciul de la Sânnicolau Mic și au obținut victoria ce le califică în play-off de pe locul 3. „Ne-am calificat în play-off de pe un loc cât mai bun, acesta fiind și primul obiectiv al nostru. Le felicit fetele noastre, dar felicit și echipa adversă pentru sportivitate. Într-adevăr, poate echipa din Arad merita mai mult din meciul de azi, în schimb fetele noastre au fost pragmatice, spre deosebire de alte partide când ratam destul mult. Cred că am câștigat la nivel psihologic, am pregătit destul de bine jocul, fetele au fost receptive la ceea ce le-am transmis.  Ne propunem să ne mai întărim ca să terminăm în primele patru. Este o muncă de mulți ani, aceste fete sunt crescute de noi, prima legitimare o au la Alexandria. Nu am avut vreo primă specială, nu am dat curs nici unei discuții, am jucat pentru noi. Trebuie să fim cinstitți cu noi și apoi cu ceilalți. Fetele au salarii de la primărie și li s-a promis că, cu cât vor fi mai sus, vor lua bani mai mulți sub forma unor indemnizații. Asta le-a motivat, asta este politica noastră și ne bucurăm că reușim să ducem numele orașului Alexandria cu mândrie în țară”, susține Călin Pistolea, antrenorul formației teleormănene.

Campionatul Ligii 1 la fotbal feminin se oprește până în primăvară. În play-off vor evolua: Universitatea Olimpia Cluj, Heniu Prundu Bârgăului, CSM Alexandria, Vasas Femina, Fair Play Joc Cinstit, Poli Timișoara, iar în play-out: AC Piroș Security Arad, Fotbal Feminin Baia Mare, Banat Girls, Ladies Târgu Mureș, Universitatea Galați și CSȘ Târgoviște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button