Fotbal juniori

Ineuanul Alberto Țica, sub comanda lui Dorinel Munteanu la Oțelul Galați





SC Oțelul Galați a anunțat cel de-al doilea transfer al iernii, prin împrumutul fundașului lateral Alberto Robert Țica. Căpitanul echipei U19 a celor de la FC Universitatea Cluj-Napoca este din Ineu și a fost cedat în coproprietate de ACB Ineu la gruparea de Someș în urmă cu două sezoane. În vârstă de 18 ani, Țica a fost dorit în curtea liderului seriei a II-a a Ligii a 3-a chiar de antrenorul Dorinel Munteanu, component al „Generației de Aur” a fotbalului românesc.

Alberto Robert Țica este născut pe 14 noiembrie 2003 și a fost crescut de Cristian Sculici și Lucian Ardelean la ACB Ineu. A fost ochit la un turneu semifinal de juniori de antrenorii „șepcilor roșii”, care l-au transferat la Cluj, cu mențiunea că gruparea din Țara Zărandului a păstrat 30% din drepturile federative ale fotbalistului. Recent, Țica a semnat un contract de jucător profesionist cu Universitatea Cluj, care l-a cedat până în vară la Galați pentru a căpăta experiență la nivel de Liga 3-a, în tricoul unei formații ce se luptă pentru promovarea în eșalonul secund.

Oțelul Galați a strâns 37 de puncte din 15 meciuri în C2, cu două mai mult decât CSM Focșani 2007, echipa de pe locul 2. Pe malul Dunării, Țica va fi coleg și cu fostul utist, Ionuț Neagu, dar și cu experimentatul Cristian Sîrghi (35 de ani), care a evolut cu gălățenii în grupele UEFA Champions League în toamna anului 2011.

Tot de la ACB Ineu la U. Cluj a ajuns și Dennis Mâneran, mijlocașul ofensiv de 19 ani evoluând sub formă de împrumut la Crișul Chișineu Criș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button