Baschet

La înălțimea adversarului o singură repriză în „exilul” de pe Bega: FCC Baschet UAV – CSM Satu Mare 64-71





Dacă împotriva Botoșaniului și Constanței, Sala „Constantin Jude” din Timișoara s-a dovedit un aliat pentru FCC Baschet UAV Arad, nu același lucru se poate spune și despre prima manșă a sfertului de finală a Cupei României, cu CSM Satu Mare. „Exilate” pe Bega de precipitațiile din ziua meciului sau mai precis de incompetența autorităților, care nu sunt capabile să reabiliteze Sala Sporturilor Victoria sau măcar să-i construiască un acoperiș prin care să nu treacă apa, fetele lui Jose Araujo au avut – totuși – o primă repriză bună, dar insuficient pentru un rezultat pozitiv. S-a terminat 64-71, pe sferturi 18-13, 20-18, 11-20, 15-20 și vicecampioana României a luat o serioasă opțiune pentru calificarea în Final Four.

Revenirea pe parchet a coşgheterei Andreona Keys a fost de bun augur pentru Arad și lucrurile arătau bine după primele două sferturi. La pauza mare, tabela arăta 38-31, după ce cu 6 minute înainte înregistram cea mai mare diferență în favoarea gazdelor: 30-20. Doar că la revenirea pe teren, Sătmarul a fost echipa mai bună și pentru că fosta jucătoare a FCC-ului, Marta Fodor, a prins o zi excelentă. Spre deosebire de Vitulova, pivotul ceh al lui Araujo bifând cel mai slab meci al său de la venirea la Arad.

În plus, de această dată, banca mai mare, dotată cu jucătoare destul de apropiate valoric, și-a spus cuvântul și eșecul din campionat, a fost răzbunat în Cupă de elevele lui Maikel Lopez. 20-11 a fost scorul sfertului trei, iar de aici până la final doar teamul din nordul țării a controlat fără mari probleme situația. Tot ceea ce au reușit „galben-albastrele” a fost o apropiere la 3-4 puncte, însă la auzul ultimei sirene, tabela i-a dat dreptate CSM-ului, care e cu un pas și jumătate la turneul final, programat în februarie 2022. Aradul își joacă ultimele șanse la calificare pe 5 ianuarie, la Satu Mare, unde nu plouă în sala de sport. a consemnat o victorie preţioasă pentru Satu Mare, scor final 64-71!

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Keys 29 (4×3) de puncte, Akathiotou 11 (3×3), Hadzovic 7 (1×3), Ghiţă 6, Manea 5, Mîrne Nagy 4, Vitulova 2.

CSM Satu Mare: Fodor 22 (5×3), Kostowicz, 12, Vuckovic 10, Taylor 10, Dzombeta 8, Moore 5, D. Ardelean 4, Cucu, Szmutku şi Biszak.

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Bibart,Balcea sau care mai sunteti pe acolo,la butoane…oare voi cititi,sau va intereseaza altceva,in afara de propaganda politica???Va doare fix in fund,totul este de fatada!Nu sunt nostalgic comunist,departe de mine gandul…Avem sala sporturilor,avem bazin olimpic..dar nu avem nimic,pana la urma,se ruineaza…Se prabuseste tavanul la bazin,devenit nefunctional,inchis…a ruginit si carpeala,re-carpitura acoperisului de pe Polivalenta…Mai oameni buni,alesi de catre noi,ca sa ne reprezentati..Pe ce lume traiti,de fapt???Ce se mai asteapta?Miloaga la CNI,care nu ne baga in seama?Cand va treziti la realitate?Pai nu mai faci evenimente de prost gust,in jurul primariei,Kitcshuri,etc si renovez aceste obiective majore ale Aradului…
    Cred ca as putea garanta cum ca aradenii vor putea renunta la targuri unde un langos costa 10-15 Lei,un suc diluat,10 Lei,un mic 8 Lei,cheltuieli care nu se reporteaza,faptic,gaura mare in buget…Acesti „Yes-meni”,trebuie sa gestioneze altfel bugetul aradenilor…Dar cui sa-i ceri asa ceva????
    Vad o singura varianta plauzibila…Concesionearea catre privat,pe cativa zeci de ani si altfel va suna….Va fi mai scump,clar..dar si alte conditii…Nu se vor mai schimba copiii prin culoare de acces,friguroase,vineti de frig…Usi deschise de te ia uraganul,geamuri cu rame de fier,ruginite, care nu se inchid de prin 1989….Dusuri care functioneaza mai mult cu apa rece…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button