UTA Arad

Meszar susține că UTA are un obiectiv mai important decât cel sportiv și anume: „Asigurarea stabilității și continuității din punct de vedere financiar”





Clubul UTA nu a resimțit impactul cu Liga 1 din punct de vedere economic. Ca și în eșalonul secund, gruparea arădeană a menținut linia stabilității, deși, evident, chletuielile sunt cu mult mai mari, iar cel puțin „felia” primită de la autoritățile locale și județene e mult mai mică, cu explicația…criza sanitară.

Bineînțeles, există infuzia financiară din drepturile TV, care a crescut de la 1,1 milioane de euro în 2020 la aproape 1,6 de milioane după locul 8 obținut de arădeni la finalul stagiunii precedente. Până la urmă, această diferență a fost „înghițiță” de bugetul de salarii mai mare decât în primul an de Liga 1, iar conducerii clubului i-a rămas sarcina să identifice celelalte fonduri pentru desfășurarea activității. Iar Alexandru Meszar vorbește despre linia pe care merge gruparea „roș-albă”. „Aproape toate discuțiile se concentrează la fotbal pe obiectivul sportiv, dar lumea trebuie să știe că pentru mine și clubul UTA e ceva mult mai important. Și anume asigurarea stabilității și continuității din punct de vedere financiar și de aceea căutăm în permanență soluții pentru a reduce cheltuielile și a acumula cât mai puține datorii la finalul fiecărui sezon. Iar acest lucru nu este deloc simplu, deoarece pretențiile cresc din punct de vedere sportiv de la an la an. Bineînțeles, acest lucru ne bucură, este normalitatea, dar, repet, asigurarea unor venituri pe măsura pretențiilor sportive sezon de sezon e adevărata provocare a clubului UTA. Principalul nostru obiectiv”, susține părintele proiectului UTA.

Față de stagiunea precedentă, „Bătrâna Doamnă” și-a pierdut și principalul partener din rândul privaților. Firma arădeană, International Alexander, care a dat 250 de mii de euro în sezonl 2020-2021 la UTA a decis să devină sponsor la CSA Steaua, dar Meszar atrage atenția asupra nuanțelor. „Un sponsor îl pierzi cu adevărat doar când întrerupe un contract aflat în derulare, ceea ce nu a fost cazul foștilor parteneri de la International Alexander. Le mulțumim pentru susținere, dânșii nu au mai dorit prelungirea contractului, iar nouă, cei de la clubul UTA, nu ne rămâne decât să căutăm un alt sponsor, care ar putea fi la același nivel financiar sau chiar mai bun”, a adăugat conducătorul de facto al „roș-albilor”.

În anul calendaristic 2021, Primăria, prin Centrul Cultural Municipal, i-a oferit grupării fanion a orașului 4 milioane de lei. Deși suma este cu aproximativ 3 milioane mai mică decât în Liga 2-a, Alexandru Meszar înțelege situația legată de prioritățile sanitare. „Deși, într-adevăr, suma primită de la autoritățile locale e mai mică decât pe vremea când UTA evolua în Liga 2-a, iar pretențiile și așteptările mult mai mari, nu avem ce să-i reproșăm partenerului nostru principal, Primăria Arad. Chiar dorim să-i mulțumim pentru conntinuitate și sperăm ca după ce trecem  peste această perioadă dificilă din punct de vedere economic și sanitar să avem o finanțare ca cea de dinaintea acestei pandemii”, a adăugat șeful grupării arădene.

20 comentarii

  1. Dl Meszar omul sfințește locul MULȚUMIRI dumneavoastră și Administrativului pe care îl conduceți la clubul UTA sănătate și La mulți ani TUTUROR UTIȘTILOR ,DOAMNE AJUTĂ

    0
    0
  2. Ăsta e cel mai inportant lucru. Să fim stabili financiar.

    Ce rost are să ne întindem mai mult decât ne ține pătura? Situația unor echipe ca Gaz Metan sau Clinceni e evidentă!

    La mulți ani tuturor, cumpătare și răbdare-n toate!

    0
    0
  3. Ok primaria atâta poate sau vrea 4 mil. de lei dar de ce nu vine si Consiliul Judetean cu macar 1-2 milioane de lei? Dacă plătesc pe un sopru de lemne 123 de mii de € înseamnă ca sunt bani la CJ.
    Si mai mult ma deranjează letargia multinaționalelor din Arad nu vor sa ajute cu nimic iar Bilcea ar putea impinge inainte proiectul de modificare a legii sponsorizării in sport.
    Care există: https://www.prosport.ro/fotbal-intern/exclusiv-legea-sponsorizarii-la-un-pas-de-a-ajunge-in-parlament-ce-sanse-sunt-ca-bugetul-intregului-sport-sa-sara-de-la-400-500-de-milioane-de-euro-la-peste-22-miliarde-de-euro-propunerile-fiscale-pen-17878081

    0
    0
  4. numele UTA si tot ce e legat de acest fenomen obliga la mai mult…dar…ce ne dorim totusi, sa riscam si sa ajungem iar la matineu?

    eu unul prefer liga 1, chiar si asa cu nervi si amagiri la mijloc de clasament decat liga a 2a sau mai rau

    sunt convins ca va veni si vremea noastra, doar sa avem rabdare si sa construim temeinic

    0
    0
  5. Cred că e mult mai ușor să țină echipă în liga 1 decât în liga a doua! Să fim cinstiți și să recunoaștem că fără Meszar eram tot în ligile inferioare sau nu eram deloc!

    0
    0
  6. Fara domnul Meszar,am fi vorbit la timpul trecut despre UTA,sa fim sinceri…A fost foarte contestat,in vremurile cand a luat taurul de coarne si si-a asumat recladirea UTA-ei,unicul care a crezut in acest proiect,pana la sange si mari sacrificii,inclusiv personale,luptandu-se cu morile de vant,politice,in fapt…Ca UTA,BD,nu este UTA,ca nu ar fi identitatea,cum ca galeria i-a intors spatele,la greu,episod Siria,nu se uita…Drumul si calea hotarata a performat..A fost foarte complicat,inclusiv impotriva Morilor de vant Miticiene…Iata-ne aici,acum….Dansul a incercat si in politic,i-au dat in cap…Mare om,mare caracter….Omul Meszar,tace si face cu calmitate…Sa nu credeti cumva ca e multumit despre strerilitatea NE-marcatorilor…Degeaba se simte Mister Balint bazat…sef de pluton…Totul are un pret…Pretul inseamna tricoul de titular UTA,nu exista scuze,sub nici o forma…indiferent de prestatii…Meciurile se joaca pe goluri,pe victorii,nu pe ocazii ratate nonsalant,ranjind apoi si alte pareri de rau….
    Longevitatea oricarui antrenor,il tin rezultatele…comparativ cu conditiile si salarizarile la zi…Cine oare i-a impiedicat pe ai nostri,ca sa nu isi incaseze primele de joc?Iar ceri jucatori,din nou cei pe care ai mizat,nu mai sunt buni…macar ca tu i-ai cerut si conducerea ti-a pus pe tava,de fiecare data…Hai Apostu..adu-i lui Balint pe Messi,Donaruma,Neymar,Mbappe,Ibrahimovici….Tot asta va face…Pase in doi,cu schimb de locuri….inapoi spre portar….Nu este un vizionar de constructie joc,fricos,inchis,amalgamat…Nu are incredere nici macar in el…Noroc cu Alin Panzaru,nervosul de servici…Ha,ha,ha….

    0
    0
  7. Sponsorizarea , adevărat e voluntara, amicala dar și cu dorința de expunere a firmelor. Nu poți obliga și am în minte o întâmplare din trecut. Erau primii ani ai sponsorizării. În studio TV doi sponsori grei. Frații Păunescu. Unul cu Steaua, înainte de Becali, și altul cu Craiova. Tot cu ei marea soprana Eugenia Moldoveanu director la Opera, în căutare de susținere financiara. Enervata de puzderia de bani aruncați la fotbal, aceasta sare la cei doi cu pretenții. Păunescu-Craiova ,, Ce sa fac, doamna, dacă nu-mi place opera ” ? După părerea mea cea mai grozava chestie e sponsorizarea de la Dacia pentru Udinese și nimic la Mioveni sau Argeș. Dacă le cere personalul un leu în plus, amenință că se muta în India. Subiecte triste, pe care de sărbători, sa le neglijam, dar sa nu le uitam.

    0
    0
  8. La mulți ani pentru domnul Lucian și compania, sănătate în primul rand, succese și pe mai departe pentru sit, singura și merituasa,, voce”a echipei UTA !!

    0
    0
  9. Citeam undeva pe internet, o parere, a cuiva, nu neaparat reala, cum ca Aradul nu a-r avea o politica prea „ieftina” de incurajare a investitorilor straini sau Romani pe raza judetului sau orasului Arad. Nu stiu daca este adevarat sau nu, va rog sa ma contraziceti …, asta comparativ cu Timisoara care ar atrage investitorii ca musca la stiti voi bine …..

    Daca este reala aceasta situatie, autoritatile locale ar putea relaxa termenii financiari al afacerilor in Arad si in judet, conditionat de sponsorizarea cu anumite sume, benevole, a sportului Aradean, concomitent cu o reducere dubla a taxelor datorate autoritatii locale. S-ar impusca doi iepuri dintr-o lovitura, mai multe locuri de munca in Arad si in judet, mai multi sponsori pentru bugetul sportului Aradean.

    Sigur ca in acest scenariu UTA Arad, ca potential beneficiar al acestor eventuale sponsorizari, v-a avea obligatia continua sa se mentina an de an angajata in lupta pentru play-off si participarea in cupele europene la sfirsitul fiecarui final de campionat !

    Alexander, firma privata a ales CSA Steaua fiindca a simtit ca aceasta echipa atrage momentan atentia mai multor corporatii (multi-nationale) bazate in Bucuresti, sau investitori privati interesati intr-o sponzorizare minora acum, cu potentiale beneficii de business-image in segmentul lor de piata, pe termen mediu-lung. Parerea mea personala este ca aceasta decizie de business a lui Alexander, este total gresita, atita timp cit head-office-ul si activitatea lor se desfasoara fizic in regiunea Aradului !

    La fel si pentru Astra Calatori Arad care deocamdata nu se implica in a sponsoriza sportul Aradean in general, nu neaparat fotbalul si UTA Arad. Dupa mine, exista o lacuna majora in managementul multor companii cu capital Romanesc care pur si simplu nu vad si nu inteleg avantajele sponsorizarilor in sportul de foarte inalta performanta.

    Parerea mea, toti afaceristii Aradului, ar trebui sa traga la acelasi car, carul Aradului si Jud Arad !

    0
    0
    1. Cel putin asta a fost filozofia lui Francisc Neumann, afaceri de succes in Arad, sport de mare performanta in Arad !

      0
      0
    2. Asa face guvernul Orban. In ungaria orice firma mare doreste sa investeasca trebuie sa ajute sportul, macar la nivel local.
      Cat despre politicienii Aradului…EI SUNT SPAGARI, CEI DE LA TM SUNT MAI PUTINI SPAGARI
      Plus ca ai nostrii sunt si tradatori….adica saboteaza dezvoltarea ARADULUI ca sa ramanem mereu in urma timisoarei

      0
      0
    3. „Daca este reala aceasta situatie, autoritatile locale ar putea relaxa termenii financiari al afacerilor in Arad si in judet, conditionat de sponsorizarea cu anumite sume, benevole, a sportului Aradean, concomitent cu o reducere dubla a taxelor datorate autoritatii locale.”

      Din pacate, n-ai baza legala pentru asa ceva, mai mult decat atat, te poti alege cu un dosar penal.

      0
      0
  10. Ce ati spune de vinzarea de actiuni in care toti suporteri de peste tot in lume am putea contribui. Vezi modelele de la Barca ori Real Madrid… 3000 de suporteri x100 Eu =300000…daca mergem la 10000 se face milionul…

    0
    0
  11. La multi ani tuturor care, intr-un fel sau altul sustin UTA ! Credinta mea este ca atata vreme cit va exista actuala forma de organizare a clubuui…de UTA….nu se vor apropia investitori sau sponsori importanti. actuala forma le permite celor ce o conduc sa o faca discretionar, fara a da socoteala cuiva de cum se cheltuie banii. Din ce am auzit firma Alexander avusese anumite dorinte si cerinte, neacceptate. Fiind moment de Sarbatoare sa nu criticam , dar sa ne dorim mai bine. Stabilitatea financiara se obtine, in primul rand…prin rezultate, si vizavi de anul trecut…rezultatele nu-s mai bune ( nici la seniori, nici la juniori). LA MULTI ANI !!!

    0
    0
    1. Formă de organizare, formă de organizare. Mereu o dai cu forma de organizare. N-a avut UTA altă formă de organizare? Câti investitori au fost? zero. N-are Poli T altă formă de organizare? Câti investotiri are? Zero. N-are U Cluj altă formă de organizare? Câti investitori are? Zero. Ce tot o dai cu altă formă de organizare. Vrei s-o vezi iar pe UTA falimentară? de bine de rău UTA e în liga 1 si are, deocamdată, stabilitate financiară, așa mică cum e ea. Banul e bine chibzuit si din putinul acesta, cu oameni seroioși se poate face ceva, pas cu pas, pe viitor. Mă mir cum rezistă oamenii ăștia din conducere cu atâtea critici, parcă toti ati studiat afaceri si marketing. În chestii din astea trebuie să fii foarte atent pentruca poti câștiga pe o parte si să pierzi mai mult, chiar tot, pe altă parte.
      Sustinem politică clubului!
      La multi ani, UTA!

      0
      0
      1. Doar nu crezi că cineva din conducere e curios de ce zice ,,Cosmin” . Oricum îl știu de când era să o încaseze de la Voicu și Bodea

        0
        0
    2. Chestia cu stabilitatea financiară e că aceasta nu e dependentă de rezultate. Performanțele mari aduc venituri mai mari, ce e drept, dar poate oricând să vină un sezon ratat, sau chiar două. Ce te faci atunci?

      Un club solid, își permite oricând să sacrifice unul două sezoane, pentru a-și reface partea sportivă, din motive de schimb generații sau alte cele. Exemplu în acest sens Bayern.

      Dacă pui tot timpul performanța înaintea finanțelor, și nu îți calculezi pașii în mod chibzuit ajungi ca Barcelona. Deci gafe se fac și în fotbalul mare.

      Iar la noi, ce stabilitate financiară a adus performanța sportivă? Mediaș în play-off iar după doi ani vrea insolvență. Clinceni, play-off, iar după un an insolvență! Pun pariu că în ambele cazuri, nimeni nu s-a gândit „mâine ce facem?”.

      Un club fără un plan/obiectiv pe 5, sau chiar 10 ani, e sortit din start eșecului.

      0
      0
      1. Corect așa e..multi au strâmbat din nas când UTA nu și-a luat licența pt Europa, dar totul a fost calculat bine

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button