Baschet

Baschetbalistele arădene au pierdut prima manșă a Cupei cu Satu Mare, dar Urban și Araujo nu dezarmează: „Calificarea rămâne deschisă!”





FCC Baschet UAV Arad a încheiat anul cu un eșec, 64-71, în fața fetelor de la CSM Satu Mare, în cadrul primei manșe a sferturilor de finală ale Cupei României. Până la urmă, jumătatea de an foarte bună se termină – totuși – cu câte un eșec în fața principalelor candidate la titlul național, Sepsi Sfântu Gheorghe și Satu Mare, dar cel puțin împotriva echipei din nordul țării „galben-albastrele” au arătat că se poate.

Și ieri, în Sala Constantin Jude din Timișoara (la Polivalenta arădeană plouă în această perioadă a anului), FCC-ul a făcut o primă repriză bună și conducea cu 38-31, dar elevele spaniolului Lopez au revenit pe tabelă în special grație unui sfert al treilea excelent. Până la urmă, calificarea în Final Four încă se joacă, o diferență de 7 puncte nefiind prea greu de recuperat, cu toate că arădencele vor juca (și) de această dată pe teren străin.

Chiar managerul Marcel Urban a invocat inclusiv lipsa publicului arădean, cu toate că Bega au ajuns vreo 20 dintre cei mai fideli fani în „galben-albastru”. „Un meci disputat, între două echipe echilibrate. Cred că eșecul la 7 puncte diferență îl puteam evita în sala din Arad, cu publicul și fanii noștri alături, cu reperele noastre din teren și fără să facem atâta tevatură cu modificarea din ultimul moment. Dar, nu dăm vina pe nimeni, am întâlnit un adversar puternic, îl felicit, dar mai este un meci, nu dezarmăm. Ei au schimbări pe bandă rulantă, noi stăm un pic mai subțire la nivelul băncii. Atât am putut, ăsta e rezultatul, mergem înainte. Calificarea rămâne deschisă”, spune Urban.

Antrenorul Jose Araujo crede că echipa sa putea obține mai mult din confruntarea cu Satu Mare, mai ales dacă ar fi fost mai pragmatică în ultimul sfert. „Așa cum ne așteptam a fost un meci dificil. Ambele echipe au avut momentele lor bune. Noi am controlat jocul în prima parte, apoi adversarele au reacționat și au trecut la conducere. Tot timpul s-a produs acest duel ce a dus la un meci echilibrat. Balanța se putea înclina în orice parte, dar – din păcate – noi am ratat câteva atacuri în ultimul sfert, ceea ce a dat încredere echipei sătmărene. Avem un deficit de șapte puncte, în fața unei formații valoroase, dar nu renunțăm și mergem la Satu Mare pentru a încerca surpriza. Dacă e posibilă”, afirmă lusitanul.

Echipa anului 2021

În altă ordine de idei, FCC Baschet UAV Arad a fost desemnată cea mai bună echipă a anului 2021. Primăria Municipiului Arad şi Centrul Cultural Municipal au fost cele care au acordat superlativele anului ce se încheie mâine, iar managerul Marcel Urban a ridicat premiul din mâinile primarului Călin Bibarţ și vicelui Lazăr Faur. Sezonul 2020-2021 a fost unul extrem de dificil având în vedere grelele condiţii provocate de pandemie, dar cu toate acestea, arădencele au reuşit să obţină medalia de bronz în Liga Naţională de Baschet Feminin. Dupa reconstrucţia din vară şi revenirea antrenorului Jose Araujo pe banca tehnică, FCC Baschet UAV Arad oferă în actuala ediţie de campionat din nou speranţă iubitorilor sportului arădean că pot accede într-o finală de campionat. „Galben-albastrele” au terminat anul pe primul loc cu doar o înfrângere suferită în 12 partide disputate în prezenta ediție a LBNF.

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Cu tot respectul pt fcc arad dar astea sunt doar declarati de complezenta calificarea ramane deschisa , sa fim realisti niciodata nu vom.putea bate la 8 p la satu mare acasa , cel putin cu acest lot acum nu , daca se vor gasi resurse sa mai aduca o jucatoare de valoare peste ce e acum in lot vom putea spera sa jucam finala , insa pana atuncea maxim ce se poate e eternul loc 3

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button