Minifotbal, futsal

Sala de sport de 1,4 milioane de euro din Șimand a fost inaugurată: Șoimii pot găzdui, în sfârșit, competițiile oficiale de futsal!





Visul șimăndanilor, respectiv al profesorului Daniel Mărcuș, s-a împlinit cu totul astăzi. După 9 ani de zbateri, noua sală de sport din Șimand a fost inaugurată. Construcția sălii a costat 1,4 milioane de euro, din fondurile Companiei Naționale de Investiții. La tăierea panglicii, lângă primarul Florin Dema, au stat deputații Sergiu Bîlcea și Eusebiu Pistru, dar și alți oameni importanți din administrație și politică, precum Răzvan Cadar sau Florin Tripa. Aceștia, dar și alți invitați, ca și consilierii locali din Șimand au asistat la un meci demonstrativ de futsal dintre echipele de seniori și juniori ale clubului, angrenate în competițiile Federației. De altfel, de la anul, Șimandul poate organiza, în sfârșit, competițiile oficiale de futsal din Liga 2-a, Liga Elitelor U19,  respectiv campionatul rezervat fetelor.

Dema: „O zi foarte importantă în viața comunității noastre”

Sala de sport din localitatea arădeană are o tribună de 180 de locuri și a fost dotată cu centrală termică pentru încălzire, sistem de climatizare, sală de monitorizare video, 4 vestiare cu dușuri sau sistem de avertizare ISU. Recepția fusese făcută în luna octombrie, dar toate avizele de funcționare au fost obținute pe parcurs. „Este o zi foarte importantă în viața comunității noastre, poate cea mai importantă pentru sportivi și profesorul Dani Mărcuș. Practic. marele merit e al său, noi suntem doar mândri să avem un om și un profesionist ca el în comună. Încercăm să ținem pasul cu ideile și rezultatele sale la cele 6-7 discipline. Această sală, dar și baza sportivă și terenul amenajat în curtea școlii îl vor ajuta să crească alte generații de sportivi, iar cele existente și mai bune. Inițial, am dorit să facem o festivitate de inaugurare grandioasă, cu 170 de invitați, dar această pandemie nenorocită ne-a dat planurile peste cap. Dar, a fost bine și așa, mai ales că ultima ședință de Consiliu Local a anului am ținut-o chiar în sală. Mai rămâne la anul să vedem ce facem cu acoperișul de la vestiarele bazei sportive, construită tot din fondul CNI, căci așa cum se prezintă acum nu e deloc bine”, a spus Florin Dema, fost fotbalist la Șoimii Șimand, restras din activitate la vârsta de 43 de ani.

Alte două terenuri amenajate în Șimand

Într-adevăr, la Șimand a mai fost construită din fonduri CNI (aproximativ 100 de mii de euro) și o bază sportivă TIP 2, ce prevede cinci terenuri de tartan (baschet, tenis de câmp, volei, handbal și mini-fotbal) și o clădire destinată vestiarelor (fete, băieți și arbitri), unui cabinet medical, unei magazii pentru materiale și încăperilor destinate profesorilor. Totodată, în curtea școlii, din fonduri proprii (40 de mii de euro), Primăria a amenajat terenuri pentru elevi pe beton elicopterizat, în care au prevăzut și șase mese de șah, una de Teqball, dar și aparate de forță.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button