Baschet

FCC Baschet UAV Arad se întărește cu americanca Shereen Sutherland în lupta pentru finala campionatului!



Lider al FCC Baschet UAV Arad, FCC Baschet UAV Arad se întărește în lupta pentru un loc în finala națională. Managerul Marcel Urban a reușit să cadă la o înțelegere cu Shereen Sutherland, care a ajuns de ieri la Arad și așteaptă să-și cunoască noile colege, aflate încă pe drum dinspre Brașov, unde, ieri, au obținut al 13-lea succes stagional (70-74) contra Olimpiei.

Americanca în vârstă de 27 de ani a evoluat sezonul acesta în puternicul campionat din Turcia, la Tarsus Belediyesi, dar şi în Germania, la Eigner Angels Noerdlingen, iar acum a venit în România pentru a pune umărul la evoluţia „galben-albastrelor” în a doua parte a campionatului. Ea vine să-i dea o mână de ajutor sub panou chiar conaționalei sale, Andreona Keys, jucătoarea cu cele mai bune evoluții la Arad în acest sezon.

Noua sportivă a trupei antrenate de Jose Araujo a avut câteva evoluţii importante în liga turcă. Cea mai completă prestaţie pe parchet a fost în duelul cu Urla Bld, atunci când Sutherlanda contribuit decisiv la victoria la limită a echipei sale (73-72), totalizând nu mai puţin de 29 de puncte şi 15 recuperări.

Jucătoarea de forță, de 1,88 metri, a mai jucat de-a lungul carierei profesioniste la Helios Basket Valais (Elveția), Uppsala Basket(Elveția), Club Basket Ifs (Franţa), dar şi în România, la Phoenix CSU Constanţa. În prima ligă din ţara noastră, americanca a avut medii pe meci de 10.3 puncte, 8.3 recuperări, cu un indice al eficienţei de 13.2 unităţi.

Sportiva ce evoluează pe poziţia a 4-a a absolvit în anul 2017 Colegiul Irvine Riverside din California, unde în sezonul 2016-2017 a avut medii statistice de 11.7 puncte și 6.6 recuperări în cele 31 de partide în care a fost prezentă pe teren.









Un comentariu

  1. Uppsala Basket este in campionatul Suediei, nu cel elevetian. Uppsala are cea mai veche universitate din tarile scandinave (infiintata la 1477).

    Bravo FCC Baschet UAV Arad! Keep it up!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button