UTA Arad

Canadianul Ongaro știe exact de ce a fost transferat de UTA: „Sunt aici ca să dau goluri, asta e treaba mea și asta trebuie să fac!”





UTA avea mare nevoie de atacanți în această iarnă și până la această oră a transferat doi, pe lituanianul Karolis Laukzemis și canadianul Easton Ongaro. Acesta din urmă e cel mai bun marcator din istoria campionatului din Țara fruzei de arțar,  cu 25 de reușite din 2019 încoace, iar mutarea sa la Arad a stârnit multă curiozitate. La două zile de la sosirea în cantonamentul UTA-ei din Antalya, vârful de 1,98 metri a fost abordat de canalul de YouTube rezervat campionatului canadian, CPL Soccer, unde a vorbit despre primele senzații trăite în „alb-roșu”.

„Întotdeauna am avut aspirații să joc în Europa”

Ongaro a ajuns marți seară în Antalya, a prin trei zile de antrenamente pline sub comanda lui Laszlo Balint, dar și 20 de minute în ultimul amical al UTA-ei în Turcia, pierdut cu 1-2 în fața elvețienilor de la Aarau. „Sunt bine, de câteva zile m-am alăturat lotului UTA-ei în Antalya, așa că mă adaptez la fusul orar. Am petrecut în total trei ani la Edmonton, sunt extrem de recunoscător pentru ceea ce mi-a oferit FCE. M-a propulsat în carieră și mi-a oferit ocazia să arăt cine sunt eu ca jucător. Acum am simțit că este timpul pentru următorul pas, întotdeauna am avut aspirații să joc în Europa, să călătoresc în străinătate și să văd cum este și în altă parte. În sfârșit am avut această oportunitate și abia aștept să debutez. Sunt extrem de recunoscător pentru oportunitate și vreau să fiu cel mai bun și să-mi arăt potențialul. Am visat mereu să joc în Europa. Adică, evident, visez să joc la cel mai înalt nivel posibil, iar acum este doar primul pas în drumul meu. Așa cum am spus, FC Edmonton  mi-a oferit oportunitatea de a avea o carieră și de a deveni profesionist, iar acum este vorba doar să fac tot ce pot ca să fiu mai bun și să merg cât de departe pot cu cariera. Cu siguranță este o nouă provocare, este o experiență nouă, va fi prima dată când trăiesc cu adevărat în străinătate. Am petrecut două luni în Danemarca anul trecut, dar, în afară de asta, întotdeauna am locuit acasă, a fost confortabil pentru mine și foarte simplu. Acum este o nouă provocare, experimentez un mediu nou, totul este nou pentru mine și este ceva ce aștept cu nerăbdare, ceva pentru care cred că sunt pregătit. Abia aștept să intru în sezonul regulat din România, să debutez și să experimentez cu adevărat acel stil de viață”, a spus Ongaro.

Surprins de cât de repede s-a realizat transferul său la UTA: „A fost o nebunie!”

Întrebat când a aflat despre posibilitatea de a juca în România, atacantul canadian a susținut că undeva după Anul Nou. „Sincer, a fost o nebunie, totul s-a întâmplat foarte repede. Nu am știut nimic despre acest transfer până acum o săptămână, când agentul meu m-a sunat și mi-a spus că avem o ofertă potrivită din România. Mi-a spus că pare o idee bună, pare un loc bun pentru mine. S-a întâmplat foarte repede, am semnat un contract și două zile mai târziu eram în avion. Eu vreau să joc și e destul de nebunesc cât de repede s-au desfășurat lucrurile. Sunt la acest club din campionatul românesc, care este reprezentat și în FIFA 22. Am jucat mult variantele de FIFA în ultimii 15 ani și a fost întotdeauna un vis de-al meu să joc la o astfel de echipă”, a adăugat noul fotbalist al „roș-albilor”.

Primele impresii la UTA: „Clubul este foarte profesionist, toată lumea este foarte prietenoasă”

Easton Ongaro susține că primul impact cu noua sa formație e pozitiv, dar cunoaște și aspeirațiile de play-off ale UTA-ei. „Sunt cu lotul de doar două zile, m-am antrenat de câteva ori, este un mediu foarte bun. Clubul este foarte profesionist, toată lumea este foarte prietenoasă. Sunt mulți jucători buni, până acum a fost o experiență bună. Ne simțim foarte confortabil aici, este o situație bună pentru mine să mă aflu în cantonament cu UTA. Altfel, este puțin prea devreme pentru a fi învățat vreun cuvânt în limba română, cred că îmi va lua câteva luni…Totul se întâmplă destul de repede aici la UTA. Am încredere în mine și mă prezint la antrenament în fiecare zi doar pentru a da tot ce am mai bun, iar când antrenorul simte că este timpul meu să intru în echipă…Este doar decizia lui, eu aștept cu nerăbdare să primesc această oportunitate. Este o parte foarte importantă a sezonului, clubul este pe locul 9 chiar acum, la 5 puncte de un loc în play-off. Așadar, e o perioadă în care trebuie să luptăm, și, evident, clubul vrea să intre în play-off și să se bată apoi pentru un loc într-o cupă europeană”, mai afirmă atacantul de 23 de ani al lui Laszlo Balint.

Scurta experiență din Danemarca l-a ajutat: „Nu pun prea multă presiune pe mine, dar îmi voi face treaba și rezultatele vor veni”

Ongaro este, totuși, la a doua experiență în fotbalul european. Prima a „consumat-o” la Vendsyssel FF, în liga a doua daneză, pe finalul anului 2020. „Cele două luni petrecute în Danemarca mi-au oferit o nouă experiență la momentul respectiv. Cred că aveam mare nevoie, mai ales având în vedere cum a decurs 2020 pentru noi și că nu s-au jucat multe jocuri, nu a fost un an bun. Așa că era ceva de care aveam nevoie pentru a obține acele meciuri suplimentare și pentru a obține acea nouă experiență, cu siguranță m-a ajutat să am încredere. Contează că am mai fost o dată în Europa și am jucat la un nivel similar, cred. Nu sunt sigur cât de mult se compară cele două campionate, dar mă face să cred în mine, că pot veni aici să joc în prima ligă din România. Concluzionând, este un moment interesant și pentru mine. Vreau doar să-mi intru în ritm și să fac ceea ce trebuie să fac, adică să marchez goluri. Sunt aici ca să dau goluri, de aceea m-au transferat. Asta e treaba mea și asta trebuie să fac. Nu pun prea multă presiune pe mine, dar îmi voi face treaba și rezultatele vor veni. Este ceea ce îmi place să fac, mă pregătesc în fiecare zi și fac tot posibilul să nu dezamăgesc”, a încheiat Easton Ongaro care a avut un mesaj și pentru fostul său club din Canada: „Sunt extrem de recunoscător pentru clubul din Emonton, mi-a dat un loc de muncă, mi-a dat o carieră, deși rezultatele nu au fost întotdeauna grozave. FCE mi-a dat șansa de a reuși, sunt sigur că va găsi un alt atacant în locul meu”.

Canadianul Easton Ongaro are și pașaport italian, deci nu este considerat fotbalist extracomunitar. În Canada, atacantul de picior stâng a mai evoluat la AB Golden Bears și Cavalry FC, înainte de a junge la FC C Edmonton, de unde s-a transferat UTA. E cotat la 200 de mii de euro de transfermarkt.

 

8 comentarii

  1. Mă uit la un clip cu băiatul ăsta, la piciorușele lui și tind să cred că nu va face mare brânză la noi…dar, dacă Gyuszi iși asumă asemenea transfer insemnă că știe bine ce face.
    Baftă, Ongaro!

    0
    0
    1. E slăbuț pt Liga I. Nu are tehnica ce-i trebuie echipei UTA nici viteză și nici forță în dueluri . Nu cred că va prinde mai mult de 3 partide la Arad. Îmi pare rău de el sincer ,pare un băiat bun .

      0
      0
  2. Curajul promovării. Mulți jucători nu sunt fizic de top, dar surprind prin calități,, ascunse ” Cine ar fi crezut ce ascund siluete aparent plăpânde, ca cea a unui Iniesta sau a unui,, umil” Modric? Meritul unor tehnicieni fără părți-prins. Pe vremuri la un meci cu Dinamo, plina de internaționali gen Nunweiler, în poarta UTA, o silueta filiforma, baitan curajos, bun pe ieșiri, priza la balon. Debuta Vasile GABORAS !! Rip Curajul promovării.

    0
    0
  3. Iniesta -1.71m
    Modric – 1.71m
    Ongaro – 2m
    Primii formați in campionate unde fotbalu-i religie, băiatul ăsta nu mai spun.
    Pitici, centru de greutate jos…cum, Doamne, să faci asemenea comparații doar de dragul de-a scrie ceva?
    Mare-i grădina. :)))

    0
    0
  4. Si daca acest baiat de care nu aveti incredere in el si glume pe seama lui, va fi un jucator foarte util UTA-ei ? Nu este corect sa tragi concluzii negative la prima aparitie in tricoul UTA-ei !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button