UTA Arad

Apostu confirmă discuțiile între UTA și CFR pentru cedarea lui Roger încă din această iarnă: „Depinde de suma oferită”



Aventura lui Roger Junior Rodrigues Ferreira cu UTA are șanse să se încheie în această iarnă. Mijlocașul brazilian a semnat cu CFR Cluj un contract ce se va derula începând cu 1 iulie, dar arădenii sunt deschiși la discuții pentru a-l lăsa pe „șeptarul” lui Balint să plece mai repede în Gruia.

Apostu: „Lucrurile au fost simple, a fost corect, moral și legal”

Impresarul fotbalistului, Bogdan Apostu, a confirmat negocierile dintre cele două cluburi pentru a anticipa mutarea, doar că prima ofertă făcută de campioana României, de 50 de mii de euro, nu a fost luată în calcule de conducerea clubului. „Dacă CFR va oferi suma pe care UTA o va accepta, Roger va pleca în această iarnă. Dacă nu, va rămâne. Am făcut un deal curat, toți conducătorii UTA-ei au știut despre el cu câteva zile înainte. Au înțeles și ei că nu pot egala oferta campioanei României, diferențele de bani sunt imense din toate punctele de vedere și mă refer la salariu, dar și suma dată la semnătură. Lucrurile au fost simple, a fost corect, moral și legal. Așadar, Roger a semnat cu CFR începând cu 1 iulie, este dreptul lui. Am văzut multe reacții negative și nu le înțeleg. Anul trecut, Albu era în aceeași situați, se știa că nu va mai continua la UTA, a jucat până în ultimul moment. Reper, oferta pe care cei de la CFR au făcut-o a fost mult, mult mai mare decât oferta pe care putea să o susțină UTA. Și, așa cum a spus-o domnul Meszar mereu, dânsul preferă să păstreze echilibrul clubului decât să îl destabilizeze, indiferent despre ce jucător discutăm. Ca să închid subiectul, dacă oferta CFR-ului pentru a pleca Roger din iarnă nu este mulțumitoare și domnul Meszar și Balint consifderă că e mai bine ca el să rămână și să ajute, va rămâne”, a spus Apostu.

Balint: „Suntem profesioniști, sunt convins că Roger își face treaba până în ultima zi a contractului la UTA”

Și Laszlo Balint a luat partea elevului său, pe care l-ar fi dorit și din vară în „alb-roșu”, dar – evident – înțelege faptul că UTA nu putea să rivalizeze cu CFR când vine vorba despre condițiile financiare oferite fotbalistului. „Roger este profesionist, clubul UTA este profesionist. Au fost atâtea exemple în fotbalul european, inclusiv cu antrenori care au anunțat că pleacă cu multe luni înainte de finalul contractului. Suntem profesioniști și trebuie să ne facem datoria în fiecare zi, până în ultima zi a contractului. Și eu am fost prezentat la UTA cu două luni înainte de finalul contractului cu Metaloglobus. Am fost prezentat oficial, a doua zi am urcat în avion și m-am dus înapoi la Metaloglobus și mi-am făcut treaba cât am putut de bine, chiar dacă după două luni urma să merg la UTA. În situația asta e și Roger, regulamentul i-a permis să semneze un alt contract, totul a fost legal și moral. Suntem profesioniști, sunt convins că Roger își face treaba până în ultima zi a contractului la UTA. Și eu și foarte mulți jucători avem contracte valabile până în vară, suntem profesioniști și ne respectăm meseria și acest club. Cu toții ne dorim spă avem performanțe cât mai bune”, a explicat antrenorul „Bătrânei Doamne”, care a mai spus că semnătura lui Roger pe contractul cu CFR nu a avut nimic în comun cu sosirea lui Dumitru Cardoso: „Dumi a fost o țintă, discuțiile au fost inițiate în decembrie. Indiferent de ce s-ar fi întâmplat cu Roger, toți din club l-am dorit pe Dumitru, mă bucur că putem să-l prezentăm astăzi”.

De astăzi, UTA are patru mijlocași laterali de valori apropiate, Miculescu, Roger, Otele și Cardoso, cu mențiunea că primii doi pot pleca în această iarnă. Primii doi pot pleca în această iarnă, doar că în cazul lui Miculescu suma de transfer cerută de UTA e mult mai mare, de cel puțin 1 milion de euro, pe când Roger ar putea ajunge rapid la CFR Cluj pentru 150 de mii de euro.









6 comentarii

  1. Bineanteles ca, UTA. nu il putea tine pe ROGER.Apostu are dreptate, daca UTA nu accepta banii pe Roger dati de CFR., atunci Roger cu atat mai bine , ramane in continuare la UTA pana in vara sa ajute UTA. in calificarea play-off.

    0
    0
  2. Nu situatia ,de azi a lui Roger este contestabila, ci maniera in care UTA a incheiat un contract scurt cu jucatorul. cind l-a adus ( cam necunoscut…fiind), fara o clauza de prelungire, dedinainte pusa. Aici e buba, aici e in culpa conducerea UTA si ” angajatul ei ” ( in scoutering ),…Apostu. Cit despre ceilalti noi veniti, doar Cardozo e un nume cunpscut, dar si el a schimbat 19 echipe in 9-10 ani, deci ori are probleme de caracter, ori fizice , ori are nestatornicie. Cei doi atacanti sint pe acelasi tipic : inalti, si fara o carte de vizita clara, africanul este necunoscut, dar ar putea fi surpriza iernii. Sa fie intr-un ceas bun…succs noilor veniti.

    0
    0
    1. Ma intreb, daca venea Lewandowski, oare erai multumit? Avea cifrele necesare sa intre in primul 11 la UTA?

      0
      0
  3. Nu doar cred, chiar am convingerea ca dl. Cosmin are dreptate. Ni se serveste o „golaneala”mai mare decat ne inchipuim. Nu intamplator pentru jucatori mai putin cunoscuti sau veniti de pe alte continente se fac contracte pt. cel putin 1,5 ani. Un tur/retur de vazut cum se acomodeaza si apoi o decizie. Asa jucatorul nu pleaca liber si clubul doar suporta niste cheltuieli. In rest sa faca apostu tot ce vrea, dar sa-si lege cat mai putin numele de UTA si sa ne serveasca cat mai putine minciuni. Apropos: cu Hora vroiam sa mergem in playoff ? Sa vedem daca o sa-l tina si in liga a doua.

    0
    0
  4. Problema este de fapt anul trecut în vară club UTA-ARAD ia făcut contract pe un an lui Roger când de fapt din start la un asemenea jucător cu valoare trebuia un contract min 2ani pt că si vârstă era de partea lui .Sau mai bine zis că poate se știa din înainte poate jucatorul nu a dorit să continue la Arad mai mult de un an poate știa că va primi o ofertă mai bună financiară și poate semna din acest an cu orice club. Este o greșeală managerială din partea clubului pt că face contractele jucătorilor care au confirmat doar pe un an de zile și se ajunge în situația de a pierde jucatorul gratis. Dar știți cum e noi scriem noi vorbim noii suporteri dar nu știu dacă cineva ne aude sau dacă cineva ne asculta părerile noastre.

    0
    0
  5. Sunt convins că UTA avea automat contract mai lung cu Roger dacă se angaja să îi mărească și salariul automat! Or, e clar, la UTA, salariile nu se măresc! Scrie clar în articol…… echilibru financiar! Nu stiu daca înțelegeți ce inseamna asta! Cand o veni investitoru miracol sau da Viktor ceva forinti, mai vorbim! Sau poate-l convingeti pe Bibi sa umble la pusculita!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button