UTA Arad

Dumitru Cardoso e noul mijlocaș ofensiv al UTA-ei, acesta a fost coleg la Napoli cu Hamsik sau Cavani!



La revenirea din cantonamentul din Antalya, Laszlo Balint anunța un nou transfer cu profil ofensiv la UTA. „Va fi o surpriză pentru toți”, plusa antrenorul arădenilor, iar astăzi clubul l-a prezentat pe Nicolao Dumitru Cardoso (30 de ani).

Crescut la Academia lui Empoli, Cardoso a debutat în 2008 pentru echipa de seniori, unde a jucat doar două partide înainte de a fi cumpărat în 2010 de Napoli, pentru 1,5 milioane de euro. Fotbalistul de bandă a fost legitimat timp de 7 ani la echipa de sub Vezuviu, însă după un prim sezon în care a prins 12 meciuri, în Serie A și Europa League, a fost împrumutat de nu mai puțin de șapte ori, la formații din Serie B, precum Empoli, Ternana, Cittadella, Reggina, Latina, dar și Grecia, la Veria sau Anglia, la Nottingham Forest.

După despărțirea definitivă de Napoli (unde de-a lungul anilor a evoluat alături de jucători ca Lavezzi, Hamsik sau Cavani), Cardoso a jucat timp de un sezon și jumătate în liga secundă spaniolă, la Alcorcon și Gimnastic de Tarragona, după care, în primăvara lui 2019, s-a întors în Italia, la Livorno. Tot în vara acelui an și-a început prima aventură în România, la Gaz Metan, unde a impresionat. El a marcat 12 goluri și a oferit 6 assist-uri în cele 42 de partide jucate în tricoul medieșenilor în toate competițiile.

Acum un an, a fost transferat de coreenii de la Suwon Bluewings, care au plătit 150.000 de dolari în schimbul său, însă după doar un an de zile, în care a înscris un singur gol, formația din Asia a ales să nu îi prelungească contractul.

Născut în Suedia, din tată român și mamă braziliancă, Nicolao Dumitru Cardoso a reprezentat naționala Italiei (țară în care a emigrat cu părinții la o vârstă fragedă) la nivel U19 și U20, marcând 3 goluri în 15 partide în tricoul „azzurro”. Mirel Rădoi l-a dorit la naționala României, însă fotbalistul nu a reușit să obțină cetățenia română, de care ar fi avut nevoie pentru a juca la prima reprezentativă a țării noastre.

Vom reveni cu declarații de la conferința din această seară!









17 comentarii

  1. Un trensfer foarte, foarte bun,un jucator cu mare experienta internationala, cu adevarat o surpriza foarte frumoasa !!! FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
  2. Bine ai venit Dumitru Cardoso la UTA. Te aștept și pe tine și pe Otele să dați „culoare” jocului echipei noastre favorite.La cât mai multe goluri în tricoul alb-roșu. Hai UTA,hai Aradul.

    0
    0
    1. Mitrutz si cu Filiputz,vor da goluri lui Danutz.unde pleaca Rogerutz.Vom da lovitura de gratie lui CFR Cluj,cu acesti jucatori si ne vom califica in play-off.Danutz Petrescu,vei regreta transferul lui Roger la Cluj.te-a fentat Apostu…..nu ti-a zis nimic ca mai exista si Mitrutz Cardoso.Mitrutzu nost^,te asteptam cu goluri la UTA.Bun venit.

      0
      0
  3. Se pare că toată suflarea utistă e bucuroasă si multumită de acest transfer. Bine ai venit la UTA, Cardoso. N-am uitat meciul cu Medias de la Arad când a câstigat meciul de unul singur. Sper sa faci meciuri la fel si la UTA.

    0
    0
  4. Cardoso a mai fost si prin Romania,…in plus , de cind a plecat de la Napoli..a fost cam pe la 14 echipe si are… 29 ani. Concluzia ? Sta putin pe unde merge, nu stiu cauza. Asa ca sa nu fim entuziasmati de unul care nu prea a avut lipici…pe niciunde. Din ce m-il amintesc, de la Medias , are tehnica …dar nu prea pune osul. Sint curios ce va face si …cit va sta…la Arad.

    0
    0
    1. Cosmin…Cardoso nu pune osul ??? La Arad ne-a scos fotbalul din cap cînd am jucat cu Mediașul…ce vorbești prostii !!! UTA are jucător talentat ,are viteza ,calitate ,claritate a jocului ,sper că Balint să știe să-l antreneze,oare va știi ???

      0
      0
  5. La ora asta UTA are un lot foarte bun pt liga 1. N-ar trebui să avem emoții pentru play off. Cosmin, în nota obisnuită. Pe negativ…nicio sclipire de optimism. Am impresia că nu sunteti bun de partener în echipă, demoralizati si cel mai optimist grup. Esti specialist nr1

    0
    0
    1. Draga Sam….Nu ma imbat usor (…nici macar…”cu apa rece”), eu sint un fel de… „Toma..”, ….imi place sa vad eu , sa pun eu mina, apoi , daca am gresit…recunosc. Nu is mare specialist, dar la cit fotbal am vazut, chiar am stat si pe banca unor echipe , am vazut stadioane si echipe mari…pe viu, am fost la citeva Turnee finale de CE, la multe meciuri ale Nationale , chiar si afara,( am si jucat….mai de mult), stiu „cum se mananca”, inteleg, destul de repede, valoarea antrenorului si a jucatorului. Rar am gresit…flagrant. In plus, cind e vorba despre UTA, pretentiile mele se raporteaza la o existenta demna, la un joc frumos, pentru mine UTA este, dupa familie si meserie, cea mai iubita.. Cit de des pierde UTA , anii astia , la Arad…chiar nu lasa loc de …placere. Draga Sam…eu nu impartasesc ideea dumitale ca … : ” UTA are un lot foarte bun pt liga 1. N-ar trebui să avem emoții pentru play off..”. Lotul nu e fantastic, antrenorul este la prima echipa de prima divizie, dar ai dreptate de play off…nu avem emotii, sigur nu putem fi acolo. Si pentru ca fiecare poate sa isi spuna parerea sincera…e frumos sportul. Doresc clubului UTA tot binele posibil, insa mie imi place zicala aia : ” Saruta-ti copilul, doar noaptea, cind doarme, ca daca te vede …si-o ia in cap”. In plus la UTA multi baga bani, sint destui bani publici, dar actuala forma de organizare ii face pe conducatorii actuali… sa nu dea socoteala…nimanui.

      0
      0
  6. In sfârșit o certitudine, felicitări tuturor celor implicați!
    Bine ai venit, Mitre, și la cât mai multe reușite!

    0
    0
  7. Se pare ca UTA va incepe partea a doua a acestui sezon cu un lot foarte competitiv. Sper ca si Balint sa se ridice, ca antrenor, la nivelul lotului. Apararea din pacate inca scartaie. Vukcevic e singura solutie pe dreapta. In centru Erico, Benga, Medjimorec, Dima greu de ales. Pe stanga Shyakov pare ca s-a impus in fata lui Baravykas. De la mijloc in sus e cam haos. Otele, Roger, Ubbink, Miculescu, Cardoso, Isac, Batha, Pasag;ia la mijloc, Dangubic, Ongaro si Karolisz in atac. Greu de ales. Ma intreb dscs un 4-4-2 nu ar functiona mai bine cu acest lot. Nu vreau sa fac nici o sugestie acum, merg pe mana lui Balint ca profesionist. Vreau doar sa remarc ca UTA, in scest moment, poate alinia doua echipe diferite dar apropiate ca valoare.”Cosmarul” oricarui antrenor. Fara greseli in defensiva, pase precise si eficienta la finalizare = batem tot in liga 1. Haide UTA. Astept meciuri in care sa marcam mai mult decat adversarii. Sau mult mai mult.

    0
    0
  8. ERA MAI INTERESANT PT NOI DACĂ SE SCRIA DESPRE HAMSIK ȘI CAVANI CĂ AU FOST COLEGI CU ACEST CARDOSO…
    ACEEAȘI EFUZIUNE ,,SUPORTERICEASCĂ* FADĂ ȘI FĂRĂ SUPORT REAL, A EXISTAT ȘI ÎN SPEȚELE RECENTE HORA, ANTAL, WERNER, (BUDESCU ȘI ALIBEC la ,,Națională”)… Ar fi interesantă o descriere, de către Balint, a ,,principiilor și a filosofiei” fotbalului care se practică acum la UTA (oare există așa ceva?). REȘAPAREA ȘI RESUSCITAREA UNOR JUCĂTORI NEPREGĂTIȚI SE ÎNSCRIE ÎN ,,LUMINOASA” VIZIUNE A STAFF-ului DE LA UTA? A DA CREDIT TINERILOR, A.I PREGĂTI a la FERI TISZA, SE PARE CĂ NU FACE PARTE DIN ACCEAȘI ,,LUMINOASĂ” (dar întunecată și fără orizont) VIZIUNE A ,,GIGANTULUI” dar TOTODATĂ LIMITATULUI (POSESOR DE LICENȚĂ PRO) BALINT! Dar se pare că la UTA se practică o adaptare a celebrului dicton latin: ,, VENI (am venit), VEDI (am văzut), VIRA (am plecat)! Originalul era: VENI, VEDI, VICI (am învins)! Vom vedea!

    0
    0
  9. Sta si el 6 luni ca atat are contract numa bine isi intra in forma si pleaca gratis ca alte mari afaceri marca Uta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button