UTA Arad

Schimbări în cadrul Academiei UTA: Gaica revine pe banca juniorilor mari, Botiș și Ciubăncan se ocupă de grupa Under 17!





La finalul anului trecut, Cristian Păcurar anticipa niște mutări la nivelul băncilor tehnice ale Academiei UTA, dar și o comasare a unor grupe. În primul, fotbaliștii de 2003 vor fi împrumutați la formațiile de seniori de Liga a 3-a, dar variante se caută și pentru Cristi Mihai (2004) sau Patrick Pășcălău (2005).

Cert este că UTA U19 va fi reprezentată în cele 6 partide rămase de disputat din play-outul Ligii Elitelor de jucători născuți în anii 2004 și cei mai buni de 2005, iar pe bancă vor sta Sandu Gaica și Adrian Ungur, cei care ajungeau cu grupa de 2001 până în semifinalele campionatului național în vara lui 2020. La Elite U17, în play-off (dar fără șanse la primele locuri), va participa o combinată 2005-2006, de care se va ocupa tandemul Sorin Botiș – Marius Ciubăncan. Acesta din urmă rămâne și în stafful Lipovei, dar a acceptat să-și ajute colegul de generație, la Romvest și UTA. Botiș și Huțan vor fi responsabili și de parcursul grupei Under 16 în cele 6 etape rămase din play-outul seriei a 4-a.

De altfel, cele două grupe de Under 19 și Under 17, în noile componențe s-au întâlnit, ieri, pe „Motorul” în cadrul unui trial. La acesta a participat și Denis Hrezdac, mijlocașul defensiv de 20 de ani care revine după două operații la genunchi și care-și reintră treptat în ritm și cu ajutorul lui Sandu Gaica, fostul său antrenor de la grupa de 2001. În fine, la capitolul noutăți, l-am putea trece pe mijlocașul Fabiano Cibi (2005), care vine de la LPS Banatul din postura de căpitan al naționalei Under 17.

Fost antrenor principal la UTA U19, Dinu Donca va prelua grupele de 2009 și 2014 ale „roș-albilor”, alături de Alexandru Nistor, respectiv Nicholas Stupar. Acesta din urmă intră din această iarnă în stafful Academiei UTA, ca și Radu George, de altfel, acesta din urmă având treabă la grupa de 2013.

Dar iată cum arată organigrama Academiei UTA, după schimbările din această iarnă:

Antrenor coordonator (6-12 ani): Nelu Herman

Scouting: Mihai Petcuț

Individualizare: Francisc Tisza

Antrenori

U19: Sandu Gaica, Adi Ungur

U17: Sorin Botiș, Marius Ciubăncan

U16: Sorin Botiș, Sebastian Huțan

U15: Costel Bogoșel, Sandu Țamboi

U14: Sandu Gaica, Rau Mărginean

U13: Dinu Donca, Alex Nistor, Nicholas Stupar

U12: Mircea Aslău

U11: Abdoulaye Diarra

U10: Cristian Țigan

U9: Radu George, Cristian Țigan

U8: Dinu Donca, Nicholas Stupar

U7: Alex Nistor, Bogdan Burlă

U15 fete: Daniel Mărcuș, Andrei Haloș

U17 fete: Daniel Mărcuș, Andrei Haloș

Antrenori cu portari: 6-12 ani – Marius Mârne, 13-19 ani – Dan Țapos

FOTO: Costel Șerban









7 comentarii

  1. Dacă mă bucură ceva este faptul că a revenit Hrezdac. Sper să se pună bine pe picioare si să revină la echipa mare. Dacă nu apăare acea accidentare era si azi titular la UTA. Sănătate si succes, Denis! Cât mai repede te asteptăm la ecihpa mare.

    0
    0
  2. Pentru dezvoltare Academia UTA are nevoie de un preparator fizic si de mental coaching(domnii ce au fost la UTA U17)!Bafta multa Denis Hrezdac si Andrei Serengau!

    0
    0
  3. Nu suntem noi capabil sa antrenam si modul de a face performanta,cu mental coaching si o pregatire fizica buna pt ca acesti copilasi sa realizeze ceva pe plan sportiv.
    La noi da doamne daca pica ceva sa fie unu dintr-o generatie dar care si ala nu face fata performantei adevarate din punct de vedere mental etc .
    Fara profesionalism seriozitate nu ajungi nicaieri .
    Cu asa zisi antrenori fara scoala fara perspective pe bani parintilor performanta e intamplatoare .

    0
    0
  4. Respect pentru toți cei care se ocupă de copii și juniorii de la Academia UTA
    Poate ne prezentați pentru fiecare din ei, date despre pregătirea lor profesională ca antrenori.
    Astfel se încheie orice suspiciuni privind profesonalismul la Academia UTA.

    0
    0
  5. Dl pacurar recent la o emisiune ne spunea ca dl Gaica nu poate sa l puna la grupa mare ca nu are ceva licenta si nu ii lasa frf , au trecut cateva zile si hop nea Ssndu la under 19 , o veste buna pt ca dansul aicea a fost si mai demult , bafta

    0
    0
  6. Indiferent cine sau cum au incercat,Viitorul,Academia Brosovski,nu au putut tine trena,pe duca….Asta inseamna o alta abordare,Atletico&UTA…Nu mai sunt antrenorii anti-UTA,Jozsa,Ciubancan,gura mare?Pana acum ne jigneau grupele de juniori….Uite baba,a disparut baba…scoate-i ochii daca mai ai cui….Pai nu ne mai ameninta?
    Unde este combinatia,alianta,intre Viitorul si Brosi?Au pacalit copii,parinti,ani de zile,le-au luat banii….Taxe,contributii,echipament….Nu asa se cresc juniori….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button