UTA Arad

Balint susține că va rezolva problemele defensive apărute în Antalya până la ora meciului cu Gaz Metan: „Nu este neapărat o tragedie”



Cu cele patru transferuri făcute în compartimentul ofensiv, UTA încearcă să-și rezolve problemele avute la finalizare. Sigur, jucători precum Laukzemis, Ongaro și Otele sunt încă de descoperit, în timp ce Cardoso pare o garanție, atâta timp cât acum un sezon făcea senzație în tricoul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Doar că amicalele din Antalya au scos la suprafață alte probleme în jocul „Bătrânei Doamne” și aceast vizează compartimentul defensiv, care s-a comportat în general bine inclusiv în seria de 8 meciuri fără victorie în Liga 1. Iar duminică, odată cu primul meci pe puncte al anului, cel de acasă cu Gaz Metan, arădenii nu mai au voie să rateze cele 3 puncte dacă vor să mai rămână în cursă pentru un loc de play-off. „În Turcia ne-am axat pe inițierea construcției din zona 1, aveam terenuri bune și ne-am gândit că puteam să insistăm pe acest aspect. Dar, când am avut adversari de calitate pe acest pressing ofensiv, întâmpinăm probleme. Va trebui să ne adaptăm, avem calitate, știm să ținem de minge departe de poartă, dar a fost evident că am întâmpinat probleme pe această inițiere a construcției de la fundași. Nu este neapărat o tragedie, mă bucur că amicalele din Turcia au evidențiat aceste probleme și va trebui să ne adaptăm încât să eliminăm aceste greșeli evidente ce s-au concretizat în goluri pentru adversari. Mai avem câteva zile să pregătim primul meci, mai sunt detalii pe care le dorim a fi puse în practică duminică. În afara acelor probleme legate de construcția jocului din zona 1, echipa a arătat o creștere de la meci la meci. Inclusiv în Antalya, scorurile din amicale nu au fost conform cu realitatea din teren. Din păcate, aceasta a fost povestea nostră în multe meciuri din toamna anului trecut și de asta dorim să schimbăm acest lucru începând cu meciul  contra Mediașului”, a punctat Laszlo Balint.

Dacă meciul U. Craiova – Rapid ar putea fi amânat ca urmare a cazurilor multiple de COVID din tabăra oltenilor, utiștii și medieșenii sunt în regulă, deși presa centrală a vorbit despre focare în ambele tabere. „Stafful medical și noi suntem preocupați de situația din România, am văzut ce s-a întâmplat în campionate puternice care au echipe care se confruntă cu probleme cu COVID-ul. Noi am făcut tot ce am putut și ne-am întors dintr-un stagiu de pregătire deloc simplu în această prevenție, dar suntem OK. Testele PCR făcute vineri dimineața în Turcia au fost toate negative, acum doctorul ține legătura permanentă cu băieții, toată lumea este OK. Marți facem din nou testare, mai departe, dacă se întâmplă ceva, nu poate fi învinovățit cineva. Se întâmplă la nivelul fotbalului european, noi facem tot posibilul să ne ferim”, a adăugat antrenorul arădenilor.

De la „terenurile biliard” din Antalya, arădenii s-au întors la suprafețele de joc cu cântec de la Arad, dar Laszlo Balint e recunoscător: „Ne vom antrena pe ICRTI, avem nevoie de iarbă, nu de sintetic. Mulțumesc pe această cale celor care s-au ocupat de aceste lucruri, știu că nu a fost ușor. A fost frig, a nins destul de mult și oamenii au făcut eforturi însemnate ca să curețe ICRTI-ul și <<Francisc Neuman>>, le mulțumesc pentru că știu că nu a fost deloc ușor”.

UTA a demarat astăzi ciclul săptămânal al pregătirii confruntării cu Gaz Metan Mediaș, de duminică, de la ora 17,00, pe arena „Francisc Neuman”.









17 comentarii

  1. UTA, seamănă cu un șantier în lucru. Lume noua, și nu fără acoperire tehnica. Noutatea ar fi și ca timpul de integrare, e redus la 0.Am învățat ca, pana când și timpul de despărțire amiabila, e mai lung Șantierul în lucru mai mult în culise, are ca finalitate, EXPRIMAREA.!! Cu tot ce tine de ea. Lucrul ce avea sa ducă aici a început în nereușita din Cupa. O exprimare coerenta, de câteva zeci de minute, nu putea fi nici măcar repetata, darmite permanentizata. Problema minora Roger, dacă s-a lucrat repede și cu cap. Suma ceruta pentru cedare rapida e corecta și de preferat. Alții ar fi de părere ca, ștafeta putea fi predata în jocuri. Și asa e corect. Variante de joc multiple, ar trebui să-l capaciteze pe Balint , pentru un loc în primii 3, ca revelație. BAFTA !!

    0
    0
  2. Stiu ca nu are legatura cu aritcolul, dar pentru „comentatorii” care se pricep la transferuri, bugete si fotbal sa luati in considerare ca Sepsi l-a semnat pe Budescu pe 10.000 euro/luna.
    Asa ca nu am chef sa va mai aud ca UTA are buget mare pentru liga 1.

    0
    0
        1. e vorba de rezervele neutilizate, accidentati si exclusi din lot … acum in iarna au plecat dintre ei o mare parte, dar ramane paguba din cele 4-5 luni din 2021

          0
          0
    1. Iata ca Budescu,acelasi fara cifre,fara caracter,nu este la Sepsi…Toata viata sa fotbalistica,a pacalit-o,din pacate pentru el….Poti fi orice vrei,caracterul nu il schimbi….Pe cine intereseaza ca da goluri din vestiar?Pacat de el….Face echipa perfecta cu un alt potlogar, puturos,figurant,Alibec…..Tandem perfect de a pacali fotbalul….Stan si Bran,pacalicii….

      0
      0
  3. Nu mai spune…. Nici Steaua sau CFR, nu plătește 40.000 de euro pe lună, nici unui jucător….
    Lasă comentariile…
    Ști care e rolul ghibitului?

    0
    0
  4. La UTA toate sunt pe Budget, adica daca vine cineva liber de contract, ca sa se antreneze si sa-si revina la forma competitiva in 5-6 luni, daca il fereste Dumnezeu de accidentari, daca mai are si niste realizari personale ,adica cateva goluri e OK. Hopa , l-am luat liber de contract pentru 5-6 luni , am incasat comision, iar dupa 5-6 luni, cand e deja antrenat, are jocuri in picioare, se descurca, s-a adaptat formulelor de joc, Hopa vine vara si il dam iar gratuit, pentru ca Apostu trebuie sa ia comision pentru serviciile facute UT-ei si jucatorului , care n-a mai vazut gazon de peste un an! Hai , mai da-i in pizda mamei lor pe toti de escroci !

    0
    0
    1. Dacă nu ar fi acești escroci cum le spui tu cred că acum nici măcar nu puteai să comentezi toate aberațiile pe care le debitezi în căpșorul tău pt că această echipă se scălda în mocirlă cu conducători gen Marțian.Dacă tot te pricepi atât de bine de ce nu vii cu soluții și bineînțeles cu bani ca să poți comanda pe banii tăi.Până una alta ești doar un ghibiț care îi place să critice și doar ațât

      0
      0
    2. Bingo Ioane! Asta e o parte din rețeta Balint+Apostu… Doar aplaudacii de serviciu și pupincuriștii nu realizează care a ,,șmenul”…

      0
      0
    1. Niciodata nu va fi Budescu,altfel….Puturos,lenes,figurant…Cand are chef,face diferenta dar este atat de plictisit de fotbal,incat vedeta…La Voluntari,va apune total….Se pliaza pe sablon Sumudica,Alibec…Sa facem,ca sa taca lumea….pacaleli…..pai daca Hahalin Buleica,ajunge la Minamo…amintiri,amintiri…In aplauzele dumneavoastra,Haliiiinnn Buleica,ultimul transferat,din bucatarie,ajunge la Minamo,ne persiflam de rasul rasului….Vai de curul lui Minamo…Halin Buleica.S-a speriat si el,ca l-a cerut Minamo….Am auzit ca sunt disponibili Carstocea,Grahovacz si alti elefanti….Mihalcea antrenor,neaparat…pai nu se poate altfel….Circul de pe lume….

      0
      0
  5. Da, Budescu se pare ca s-a razgandit (nu mi l-as dori la UTA nici pe 1000 Euro/ luna).
    Pentru colegul Ioan de mai sus, asa este, deocamdata la UTA toate sunt pe buget, ce sa faci daca nu sunt bani? Poate cu cateva sezoane bune in Liga1 atragem si mai multi bani.

    Pentru Lucas, daca UTA a platit o suma pentru jucatori care nu au jucat, nu inseamna ca e bogata. Desi eu nu cred ca au fost 40.000/luna, au fost bani pentru mai multi jucatori.

    Am impresia ca doar lucrurile negative le observati unii dintre voi.
    In fine, inca o data spun, meciul cu Rapid este sambata, nu aveti scuza sa nu faceti deplasarea daca vreti sa sustineti echipa!

    0
    0
  6. Balint ne spune..cu sinceritate : „…știm să ținem de minge departe de poartă, dar a fost evident că am întâmpinat probleme pe această inițiere a construcției de la fundași..”. Tradus,…cu alte cuvinte,.. …in ce joaca UTA, s-ar spune cam asa : ” Daca jucam.. ‘ tare si pe-a doua” scapam de imposibilitatea fundasilor de a pasa constructiv ,- adica posesie cu progresie-,dar putem intarzia atacurile adversarului. Numai ca..cu aceasta tactica…UTA nu ajunge sa isi creeze ocazii. marcheaza greu si rar…ia un gol..si cam pierde meciul, ca de dat…nici Filiasulu…nu am putut. In fond cei care trebuie sa paseze sint fundasii centrali si mijlocasii centrali, si cind Balint i-a ales nu s-a uitat daca stiu cu mingea pe jos. Dupa doi ani de.. ” bubuiala” e cam greu sa le ceri acuma…sa paseze, sa dribleze, cind ei, daca nu o dau tare si in fata , paseaza doar lateral…sau inapoi. cam asta si aiciu e problema. Daca ar fi cinstit, pina la capat, Balint ar recunoaste ca, pe unde a fost …doar tactica asta a antrenat-o. Doar ca …de la un anume nivel..in prima liga…mai ales,…ea nu produce goluri, aduce doar egaluri, iar…un egal iti da 1 punct, iar o victorie iti aduce 3 puncte. Eu, sincer, nu cred ca Balint stie antrena posesie cu progresie, si nici nu si-a ales jucatori pentru asaceva ( Eriko, Medjimorec, Benga, Batha,). In plus , daca socotim ca UTA a jucat cam…fara atacant central ( numai Dangubici…singur, „ne-a mancat” vreo 6-8 puncte )…avem explicatia. Acum s-a miscat ceva…pentru atac, dar din pacate va pleca Roger …cel mai bun atacant…si cum la UTA contractele sint scurte, nici Ubbink sau Miculescu nu-s departe de plecare..PS Sa adaugam la asta …de neinteleasa optiune a lui b
    Balint, de a nu folosi tineri, cam toti ori sau plafonat, ori pleaca nefolositi- deci UTA nu are nici viitor, adica jucatori tineri buni care sa ii vanda , …Miculescu e …ultimul, Balint nu va lasa nimic in urma sa, doar a reciclat ” oamenii lui Apostu”, care sa ii aduca impresarului comisioane mai multe Si asta pentru ca cei de la UTA ii permit chestia asta.

    0
    0
  7. 1.oare de unde se finanteaza voluntarii-ceva miroase//// o comuna mai tare ca judetul
    ce buget are uta si ce buget voluntarii
    2. dinamo in faliment schimva toata echipa/// si uta era echipa cand a cazut dar nu o plangea nimeni
    3.frf la unii muma la altii
    4.frf nu pune antrenor consacrat la nationala..vrea pe mutu care era sa ajunga la uta cu martian
    5 poate se vrea 18 echipe da numai pentru dinamo asta daca nu putem fura cu jumatatirea punctelor
    6 unde in lume mai sunt trisarile inventate
    7.frf cred ca a facut un cerc de 270 km cu centrul piata unirii=== aici e fotbalul nostru
    8.la liga 2 nici o poblema mergi de la b mare la constanta ca pe frf nu o doare nimic

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button