Baschet

Sirius Târgu Mureș o așteaptă pe FCC Baschet UAV Arad cu un ultim transfer de peste Ocean!



Visul frumos continuă pentru FCC Baschet UAV Arad, care conduce autoritar în clasamentul LBNF, după 14 victorii și un singur eșec, contra campioanei en-titre, Sepsi Sfântu Gheorghe. Primul examen al returului vine chiar sâmbătă, pe terenul uneia dintre revelațiile sezonului. BC Sirius Târgu Mureș e pe locul 5 cu 8 victorii la activ și 21 de puncte, cu 8 mai puțin decât adversarele din Arad.

Confruntarea  Transilvania se anunță extrem de complicată pentru fetele lui Jose Araujo. Sirius contează pe nu mai puțin de cinci „straniere”, patru americance şi o austriacă! Ultima baschetbalistă sosită de peste Ocean se numește Alexis Cortez. Vorbim despre un conducător de joc de 24 de ani, fostă jucătoare în campionatul universitar american (NCAA), la Utah Valley University, care – însă vine din liga a treia din Franţa, de la Colomiers. Mureșencele mai contează pe americancele Sherill, Allen şi Griffin şi pe austriaca Solyom, dar şi pe câteva jucătoare românce experimentate, cum ar fi Badi, Chiş şi Meszaros.

Există și un argument pentru gradul ridicat de dificultate al meciului de sâmbătă seara (ora 19) și anume acela că târg-mureșencele s-au impus clar la Brașov (78-60), în timp ce „galben-albastrele” și-au luat cu mari emoții punctele de sub Tâmpa (74-70). Dar, totodată, față de confruntarea contra brașovencelor, FCC Baschet UAV Arad are o armă în plus, în americanca de pe poziția a 4-a, Shereen Sutherland.

Mai ales că tot lotul de jucătoare e vaccinat, FCC UAV speră să nu se mai confrunte cu cazuri de COVID-19 în lot. Nu mai departe de confruntarea din tur dintre cele două formaţii a fost amânată tocmai din acest motiv. La rejucare, pe 15 decembrie, „stundetele” s-au impus clar: 74-54!

FOTO: Ciprian Petcuț









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button