Baschet

Andreea Fleşer e noul coordonator de joc al FCC Baschet UAV Arad, Urban anunță: „Ne dorim să jucăm finala!”







Săptămâna și achiziția pentru FCC Baschet UAV Arad de la începutul acestui an. După americanca Sutherland și internaționala Vaida, jucătoare de posturile 4-5, echipa „galben-albastră” s-a întărit și pe poziția 1.


Andreea Fleşer a semnat cu formația antrenată de Jose Araujo un contract valabil ână în vara anului 2023. Sportiva în vârstă de 22 de ani, originară din Aiud, s-a format la Alba Iulia, evoluând pe prima scenă la CSU și Phoenix Constanța, pentru ca din 2020 să îmbrace maioul „alb-negru” al grupării studențești CS Universitatea Cluj. Tânărul coordonator de joc a avut convocări sub „tricolor”, în care a strâns prezențe la loturile naționale de junioare, respectiv la echipa reprezentativă 3×3 a României. Sportiva a făcut parte în 2018 din naționala sub 20 de ani care a încheiat pe locul 4 la Campionatele Europene, Divizia B, de la Oradea.


În ediţia precedentă de Cupa României, baschetbalista a jucat finala competiţiei alături de echipa sa. Într-o finală cu Sepsi Sf. Gheorghe, Fleşer a avut cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte din tabăra clujencelor: 71% cu 5 din 7 aruncări transformate, dar a mai adunat şi 3 recuperări, respectiv o pasă decisivă.

În actualul sezon din Liga Naţională, baschetbalista ce măsoară 1,63 metri a intrat pe parchet pentru o medie de 29:23 minute, timp în care a strâns 5.2 puncte şi 3.3 recuperări. Cea mai bună prestaţie a avut-o în victoria clujencelor (61-54) obţinută cu CSM-ul din Târgovişte, unde a acumulat 14 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive.

Fleșer – Hadzovic, duel de arbitraj video!



Un aspect interesant a fost consemnat în 2020 când noua jucătoare a Aradului a fost protagonista principală într-o premieră în baschetul românesc și anume folosirea arbitrajului video. În partida disputată chiar împotriva echipei arădene, oficialii întâlnirii au întors decizia după ce au consultat imaginile oferite de sistemul Keemotion. Inițial aceștia au dictat greșeală anti-sportivă la faultul comis de Andreea Fleșer asupra lui Brankica Hadzovic, însă după ce au consultat imaginile video au revenit asupra deciziei inițiale, considerând că intrarea lui Fleșer a fost un simplu fault de joc.

Urban: „Acum avem toate cărțile în regulă să ne batem cu Satu Mare și Sepsi, ne dorim să jucăm finala”

Lider al Ligii Naționale de Baschet Feminin, FCC Baschet UAV Arad trimite semnale clare către rivalele la titlu, CSM Satu Mare și Sfântu Gheorghe după cele trei transferuri realizate în această lună. „O vom lua pas cu pas, meci cu meci, dar da, ne dorim să jucăm finala în acest sezon. Am avut până acum un parcurs neașteptat de bun, care, oarecum, ne obliga să facem aceste achiziții pentru a deveni și mai competitivi. Pentru asta trebuie să-i mulțumim în special Universității Aurel Vlaicu Arad, care, prin clubul universitar și managerul Ovidiu Șerban ne-au asigurat sumele necesare efectuării acestor transferuri bune, spunem noi. Sperăm ca emulația în rândul suporterilor noștri să fie și mai mare acum și împreună să răsturnăm calculele hârtiei pentru locurile din finala acestui sezon. Vreau să fim cu toții optimiști, căci eu întotdeauna spun că ceea ce gândești aia și primești. Pe de altă parte, suntem realiști, știm că echipele din Sfântu Gheorghe și Satu Mare sunt niște forțe, dar de acum cred că avem toate cărțile în regulă să ne batem cu ele”, ne-a declarat Marcel Urban, managerul FCC Baschet UAV Arad .

Sutherland, Vaida și Fleșer au timp suplimentar de a intra în schemele echipei, din moment ce echipa arădeană are rundă liberă în acest weekend. Apoi, pe 9 februarie, în intermediară e jocul de acasă cu U. Cluj, iar peste alte trei zile derby-ul de podium de la Satu Mare. Pe 5 martie, la Arad, vine campioana Sepsi Sfântu Gheorghe.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button