Baschet

Restanța KSE Târgu Secuiesc – FCC Baschet UAV Arad se joacă cu loturile complete! Sepsi are șansa să câștige un trofeu înainte de deplasarea pe Mureș!





Chiar dacă Liga Naţională ia o pauză în acest weekend pentru a face loc meciurilor din Final Four-ul Cupei, FCC Baschet UAV Arad va juca totuşi un meci oficial. Restanţa din etapa a 4-a de la Târgu Secuiesc e programată pentru sâmbătă, începând cu ora 18.

Conform regulamentului de a respecta fair-play-ul competiţional, cele două formații ar fi trebuit să utilizeze doar baschetbalistele care aveau drept de joc la data la care era programat inițial meciul, adică 23 octombrie 2021. Dar, chiar formația covăsneană a solicitat Federației Române de Baschet o derogare de la regulă, în așa fel încât și sârboaica Ines Corda, transferată în această iarnă, să aibă drept de joc. Evident, conducerea FCC Baschet UAV Arad a fost de acord, atâta timp cât Jose Araujo nu ar fi putut să le utilizze pe americanca Shereen Sutherland (foto), dar şi pe româncele Laura Vaida şi Andreea Fleşer, sosite și ele la începutul acestui an. De la oră la alta, Federația Română de Baschet ar trebui să aprobe oficial cererea echipei din Târgu Secuiesc, împărtășită – bineînțeles – și de arădence.

În aceste condiții, antrenorul portughez al Aradului are destule soluții la dispoziție și s-ar putea să îl menajeze și în restanță pe căpitanul Brankica Hadzovic, care are în continuare probleme la unul dintre degetele mâinii drepte. Să mai spunem că în partida tur disputată acum patru săptămâni, la Arad, „galben-albastrele” s-au impus fără mari emoţii, scor 84-59. Va fi a 9-a confruntare directă dintre cele două formaţii, precedentele fiind castigate, toate, de arădence.

Aradul poate trece din nou pe primul loc înainte de derby-ul cu Sepsi

În clasamentul la zi din Liga Naţională, FCC UAV ocupă locul 2, cu 33 de puncte (n.n. arădencele au pierdut patru puncte după ce Federaţia a anulat rezultatele retrasei Triumf, trupa de Mureș câştigând cu botoşănencele de două ori), dar, dacă va câștiga mâine, va trece din nou lider cu un meci în plus faţă de Sepsi, tot 33 de puncte.  KSE Târgu Secuiesc se află momentan pe poziţia a şaptea, cu 24 de puncte şi un bilanţ de opt victorii şi tot atâtea înfrângeri. După restanţa din Secuime, următorul meci al FCC UAV este cu Sepsi, derby programat pe  5 martie, în Polivalenta arădeană.

La Sfântu Gheorghe se decide câștigătoarea Cupei României

În altă ordine de idei, campioana României e gazdă, în weekend, al Final Four-ului Cupei României. Sâmbătă, au loc în „Sepsi Arena” semifinalele Satu Mare – Constanţa, ora 16:45 şi Sepsi – Alexandria, ora 19:45, iar duminică, ora 16, va avea loc finala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button