Șoimii Lipova

„Duș rece” pentru lipovani, Dumbrăvița ia punctele de play-off! Sabău: „Pe nepusă masă, nu e un capăt de țară” v.s. Stan: „S-a întors roata!”





CS Dumbrăvița și-a luat revanșa cu vârf și îndesat în fața Lipovei  după eșecul de pe teren propriu. Formația lui Flavius Sabău s-a impus cu 2-0 în toamnă, după un scenariu similar. Atunci, timișenii erau cei care au rămas în zece oameni destul de repede, Zurbagiu fiind eliminat în minutul 23, pentru ca azi Modan să fie cel care și-a lăsat echipa în inferioritate numerică la debutul oficial în tricoul „șoimilor”, după numai 29 de minute de joc.

Sabău: „Trebuie să acceptăm situația și frustrarea rezultatului”

Trupa ce a vizitat arena „Motorul” în această după-amiază a profitat și s-a impus cu 3-0, după reușitele semnate L. Bodri (10), Martinov (65) și Tismonar (70). „A venit cam pe nepusă masă această înfrângere. Din păcate, am luat primul gol foarte ușor, după care cred că am controlat în continuare jocul și puteam să egalăm. Am avut două-trei situații de a marca, apoi am luăm roșu foarte ușor. Cel puțin primul galben a fost dat foarte ușor, dar și al doilea. De fapt, <<centralul>> nu a dat nimic, dar s-a băgat tușierul, mi s-a părut puțin tras de păr. Din păcate,  golul doi a fost dintr-0 poziție suspectă de offside. Arbitrul a zis că a plecat din terenul propriu jucătorul lor, mă rog, nu știu, nu am văzut. Trebuie să acceptăm situația și frustrarea rezultatului. Acum important este să înțelegem că vor fi și astfel de meciuri în care adversarul trage de timp din minutul 20. Cred că asta e puțin mai greu pentru noi, să gestionăm adversarii care nu sunt interesați deloc de fotbal și joacă din spate cu mingi lungi”, a afirmat Flavius Sabău, la finalul meciului cu Dumbrăvița.

„Cred că am fost echipa mai bună azi, chiar dacă am pierdut cu 3-0”

După 7 victorii și 4 remize obținute într-un sistem de joc 442, Lipova a schimbat așezarea în 3412 și a cedat din nou într-un meci oficial. „Sistemul de joc funcționează bine, sub nici o formă nu-mi fac probleme de sistem. S-a demonstrat în toate meciurile că funcționează, așa cum și azi cred că am dominat fără probleme. Pe mine ca antrenor mă interesează să domini adversarul. În momentul în care ne dominăm adversarul, înseamnă că lucrurile stau bine. Când o să fie un adversar care ne domină atunci ar trebui să îmi pun semne de întrebare legate de sistem sau alte lucruri. Aici e vorba puțin de încredere, trebuie să câștigăm la capitolul moral, să fim mai pozitivi. Până la urmă, cred că am fost echipa mai bună azi, chiar dacă am pierdut cu 3-0. Știu că pare ciudat când spun chestia asta, dar cred că am avut mai multe ocazii. Nu știu la ce se așteaptă lumea, dar e clar că trebuie să luăm puncte, să ținem linia rezultatelor pozitive pe care le-am avut în ultimii ani, pentru că avem tot ce ne trebuie ca să facem chestia asta. Dacă pierdem un meci nu e niciun capăt din țară. Nu pot să spun decât că în mare măsură am jucat ce am pregătit, dar – totuși – am avut neșansă destul de mare”, a mai afirmat antrenorul lipovanilor.

Stan: „Aș fi nebun să zic că nu sunt mulțumit, dar nu sunt mulțumit decât de rezultat”

Până la urmă, Dumbrăvița a confirmat jocul bun din amicale și s-a calificat și matematic în play-off după cele 3 puncte luate astăzi. „Am câștigat cu 3-0, ne-am calificat în play-off. Se poate să fie ceea ce zic gazdele, se poate să fie niște faze litigioase, dar nu aș vrea să uite lumea că în meciul tur am jucat din minutul 20 în 10 oameni și cu doi oameni în minus din minutul 70 (n.a. în minutul 81 Martinov a fost al doilea eliminat al Dumbrăviței în tur). S-a cam întors un pic roata, iar la jocul de astăzi echipa gazdă prea mult plângea. Aș fi nebun să zic că nu sunt mulțumit, dar nu sunt mulțumit decât de rezultat. Nu sunt mulțumit de joc, căci 10 contra 11, gazdele au avut momente de dominare destul de accentuată. Mă nemulțumește foarte mult pentru că ne-am crezut câștigători la scorul de 1-0 și nu am mai făcut efort sau cel puțin nu am mai făcut efortul care trebuia să îl facem. Mă mulțumește rezultatul, mă mulțumește faptul că am intrat în play-off, dar ca joc mai avem foarte multe lucruri de îmbunătățit și le vom îmbunătăți. Se știu cele patru echipe, este doar prima etapă din primăvară. Consider mai departe că prima șansă la primele două jocuri o au Ghiroda și Lipova, care cred că au loturile cele mai experimentate”, a spus Cosmin Stan, antrenorul timișenilor la finele disputei cu Lipova.

Ambele formații au parte de meciuri cu conjudețene în etapa ce vine, Lipova, la Pecica, iar Dumbrăvița o găzduiește pe Pobeda Star Bîșnov.

Foto : Costel Șerban 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button