Baschet

Cântecul de lebădă al lui Araujo? „Din cauza mea echipa nu a avut mentalitatea potrivită, Satu Mare a fost pregătită, noi nu!”





Toate calculele legate de programul infernal al baschetbalistelor de la CSM Satu Mare, care au jucat trei meciuri restante în 5 zile, dar și de lista lungă de jucătoarele indisponibile a vicecampioanelor, nu le-au ajutat deloc pe fetele de la FCC Baschet UAV Arad care au pierdut clar derby-ul de aseară: 71-83!

Contând pe doar șase jucătoare, Miguel Lopez i-a dat o adevărată lecție lui Jose Araujo, care a avut tot lotul apt, deci – teoretic – forțe proaspete să treacă spre final la un pressing pe tot terenul. Și, pe undeva, antrenorul lusitan chiar și-a recunoscut vina. „Nu am jucat bine în prima repriză, apoi am încercat să facem un efort, dar și-au dorit victoria mai mult decât noi, trebuie să fim conștienți de acest lucru. Echipa nu a avut mentalitatea potrivită pentru un astfel de meci, iar asta este din cauza mea, nu am reușit să motivez echipa cum trebuie. Am știut că ele vor avea două absențe importante, dar, cu toate acestea, au fost pregătite să câștige meciul, iar noi nu. Trebuie să mergem mai departe, voi lucra și săptămâna viitoare cu echipa, voi încerca să le fac să se concentreze. În meciul cu Sepsi măcar am luptat și am dat tot ce am avut mai bun, dar astăzi nu. Felicit echipa adversă, a jucat foarte bine, dar noi le-am dat voie să obțină multe puncte cu ușurință, iar în atac nu am jucat ca o echipă. Când se întâmplă astfel de lucruri împotriva unei echipe cu calitate, nu contează cine lipsește. Au vrut să câștige meciul, noi nu am fost pregătiți pentru o astfel de luptă. Meciul acesta s-a terminat, am făcut multe greșeli, echipa nu a fost pregătită pentru un astfel de meci, iar asta înseamnă că eu, ca antrenor, am ratat ceva în pregătirea jocului”, a declarat aseară Araujo.

Totuși, acesta nu și-a arătat disponibilitatea de a renunța la postul de antrenor, când chiar el a recunoscut că lupta pentru locul 2 este pierdută. Iar un alt argument în sprijinul faptului că portughezul ar trebui să plece a fost faptul că a și uitat la ce diferență de puncte s-a impus echipa sa în turul campionatului (+11, nu +9, așa cum a declarat după meci) și nici măcar nu și-a montat elevele la ultimele atacuri pentru a nu pierde nici avantajul întâlnirilor directe. „Mentalitatea mea este să nu mă dau bătut niciodată, am încercat diferite lucruri, unele au funcționat, dar nu am avut consistență. Aceasta este una dintre problemele noastre, am mai vorbit în acest sezon despre asta, e o problemă pe care trebuie să o rezolvăm dacă vrem să realizăm ceva în acest sezon. Locul 2 este pierdut, cu siguranță, pentru le-am bătut la 9 goluri diferență și Satu Mare are și rezultatele directe de partea lor și au mai rămas doar două partide din acest sezon regulat”, a mai afirmat lusitanul.

FCC Baschet UAV Arad joacă vinerea viitoare (ora 16) cu CSM Târgoviște, în Polivalenta de pe Mureș, ocazie cu care pe banca „galben-albastrelor” ar putea sta un alt tehnician.

FOTO: Ciprian Petcuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button