Fotbal juniori

Juniorii U17 ai lui ACB Ineu țin accelerația apăsată și cu Leo Pința pe bancă, eșecuri în celelalte dispute interne!





Un prim weekend plin în 2022 și pentru juniorii lui ACB Ineu în cele două competiții în care sunt angrenați, Liga Elitelor și Campionatul Național. Palmaresul este de o victorie și trei înfrângeri, formația Under 17 fiind cea care nu a ratat, din nou, întâlnirea cu toate punctele chiar la debutul lui Leontin Pința pe banca tehnică, alături de Marcel Ponta.

Liga Elitelor U16 (play-out): ACB Ineu – Viitorul Cluj 1-4

În primul meci al finalului de săptămână, în play-outul Ligii Elitelor U16, tinerii zărăndani au deschis scorul după 23 de minute, dar nu aveau să încheie în dezavantaj: 1-4. Componenți și ai echipei U17, Nica și Ene au făcut faza golului gazdelor, ultimul marcând după o minge lungă primită de la colegul său.

„Am început bine, am deschis scorul, am ratat 2-3 situații, dar în loc să majorăm scorul am fost întorși pe fondul unor mari greșeli personale. Nu au fost peste noi ca și joc, diferența au făcut-o cadourile din care ei au marcat. Vrem să reparăm aceste greșeli în perspectiva meciurilor ce urmează”, a spus Marcel Ponta.

ACB Ineu rămâne pe locul 4 în clasamentul seriei a 4-a, în timp ce Viitorul Cluj e în spatele UTA-ei, pe poziția a doua. Vorbim, să nu uităm de faza play-out.

Ineu: Coman – Narsesovici, Toader, Purlea, Nica – Flonta – Ene, Szoke, Sas, Mâneran – Costea. Au mai intrat: Feier, Moș, David, Popa, Varga. Antrenori: Marcel Ponta.

Liga Elitelor U15: ACB Ineu – UTA 2007 1-2

Ziua de duminică pe „Centralul” ineuan a început cu un derby arădean, în seria a 12-a a Ligii Elitelor U15. Ineu – UTA 2007 era un duel de locul 3, pe care „roș-albii” l-au câștigat cu 2-1. Oaspeții au deschis scorul în minutul 20, prin Burtea, care a fructificat centrarea lui Sucigan. Ineuanii au egalat imediat după pauză,prin Miculaiciuc, care primit o pasă filtrantă, a scăpat în viteză spre poartă și nu l-a iertat pe Cîmpan. Șansa avea să fie de partea „roș-albilor” care s-au impus printr-un autogol al gazdelor, în urma unui șut pornit din gheata lui Huc.

„Un meci cu ritm ridicat, cu o implicare bună, dar facem greșeli personale de începători și luăm goluri. Am mai avut situții prin Miculaiciuc și Gal  în prima repriză și același Gal și Ilisia, după pauză. Per total sunt mulțumit de joc, mai puțin de rezultat. Urmărim acumularea de experiență și creșterea în joc”, a precizat Teodor Mihuț, antrenorul zărăndanilor, alături de Cristi Sculici.

Formații:

ACB Ineu: Bătrâna – Pop, Farago, Mercea, Trânc – Mureșan – Guti, Haniș, Miculaiciuc, Ioniac – Gal. Au mai jucat: Oprean, Ilisia, Lazea. Antrenori: Teo Mihuț și Cristian Sculici

UTA: Cîmpan, Sucigan, Vicar, Bejenar, Stamorean, Burtea, Muntean, Gogea, Hardăuț, Huc, Bonchiș. Au mai jucat: Cosma, Iosin, Gal, Vîrva. Antrenori:Costel Bogoșel și Alexandru Țamboi.

 

Campionatul Național U19: ACB Ineu – CSM Reșița 0-2 (0-1)

Liderul seriei a 7-a a Campionatului Național U19 și-a luat punctele (și) din Țara Zărandului,  după un meci cu destule ocazii de gol de ambele porți. Bănățenii au fost cei care au greșit mai puțin și s-au impus cu 2-0, în timp ce ineuanii au fost marcați de accidentarea rapidă a lui Șerb, care, se pare, și-a rupt ligamentele.

Zamă și Dănilă au avut cele mai mari situații de poartă în contul gazdelor. „Am luat foarte ușor cele două goluri, dar, una peste alta, victoria echipei din Reșița este meritată. Am avut și ghinion cu accidentările lui Șerb și Toader, mai ales că pe bancă aveam doar copii de 2006. Am avut și noi minute bune de joc, două-trei ocazii bune,  creștem și prin astfel de meciuri”, a spus Cristian Sculici, antrenorul ineuanilor, alături de Teodor Mihuț.

ACB Ineu U19: Tulcan (46 Coman) – Șerb (10 Toader, 65 Bejera), Giacon, Stanca (70 David), Petrehele – Șerban – Jurj, Dănilă, Hada, Cătană – Zamă.

Campionatul Național U17: ACB Ineu – CSM Reșița 3-0 (2-0)

Chiar dacă a pierdut mulți dintre jucătorii care au avut un parcurs excelent în Campionatul Național U17, respectiv Bănătan, Pop, Balasz, Gomboș, Pocioian, Mitran, Bulboacă și Rosza, ACB Ineu a început anul cu un nou succes și asta chiar în fața echipei de locul 2 din play-off. A fost 3-0 pentru zărăndani, conturile fiind închise – în mare parte – la pauză, când gazele aveau deja 2-0 pe tabelă.

Rucăreanu a deschis tabela dintr-un penalty pe care l-a obținut tot el, după 16 minute de joc, iar Codrea a făcut 2-0 dintr-un voleu sub bară din 8 metri, după un corner al echipei sale. Era minutul 43, conturile fiind închise de nou intratul Lupan, care înscris spectaculos, de la 23 de metri lateral stânga la colțul scurt.

După plecarea lui Dinu Maghici la Corvinul, pe banca ineuanilor, alături de Marcel Ponta, s-a așezat Leontin Pința. „Chiar dacă am ieșit puțin din circuit, am atâția ani în spate de antrenorat, inclusiv la copii și juniori, e ca mersul pe bicicletă. La această echipă mi-este și mai simplu, căci am găsit o echipă bine articulată, cu destui jucători valoroși, care – însă – trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și să lucreze la fel de mult cu mine și cu Marcel Ponta. Meciul cu Reșița nu a fost tocmai ușor, au jucat și ei, dar la 3-0 nu cred că poate spune cineva că nu am meritat cele trei puncte. Știu că s-au pierdut jucători importanți în această iarnă, dar ne-am completat lotul cu alți băieți talentați. Mai avem nevoie de doar două puncte în ultimele 5 meciuri pentru a câștiga seria și a merge la fazele finale, dar, evident, vom intra pe teren pentru a câștiga în fiecare weekend” a spus Pința.

ACB Ineu U17: Tulcan (85 Coman) – Cioară, Codrea (85 Burlea), Bălteanu, Nica (75 Megulete) – Gârna – Al. Covaciu (46 Szoke), Rucăreanu, D. Covaciu, Cotoi – Ene (70 Lupan). Antrenor: Leo Pința, Marcel Ponta.

Ambele echipe de „republicani” ale Ineului joacă săptămâna viitoare tot acasă, cu LPS Sebeș, respectiv CS Sporting Cluj.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button