Fotbal juniori

Echipele arădene s-au întors cu medalii de la „Vest Cup” la toate categoriile de vârstă, UTA 2014 chiar a pus mâna pe trofeu!





Comuna timișană Covaci a găzduit, la finele săptămânii trecute, ediția a patra a turneului „Vest Cup”. Competiția a fost organizată de Vest Sport Training Camp la patru categorii de vârstă, la care au participat și formații arădene. Iar șase dintre ele au luat medalii, în timp ce UTA 2015 a ratat de puțin podiumul.

UTA a luat trofeul la 2014 și a ratat la limită podiumul la 2015

UTA 2014 a participat cu 2 echipe (UTA roșu –cei care au adus cupa) și UTA alb, care a obținut un loc în primii zece clasați. Parcusul „roșiilor” până la trofeu a fost următorul: 13-0 cu CFR Timișoara II, 5-0 cu Galaxy Timișoara, 8-2 cu Auto Tim (în grupe), 3-0 cu CFR Timișoara I (semifinală) și 3-2 în finala cu rivala din vest, Poli Timișoara.

Lotul campionilor, pregătit de Dinu Donca și ajutat de fiul său, Daniel, a fost format din: Crețu, Nastasa, Panin, Barbu, Vaida, Roșca, Țucudean, Șerban,  Urs și Știrb. Pancrat a însoțit echipa, însă a stat pe margine, deoarece a suferit o accidentare în urmă cu câteva săptămâni. UTA 2014 (alb): Mardare, Vasi, Panoiu, Narai, Roman, Gagiu, Mateias, Erascu, Dan, Ile, Cai. Antrenor: Nicholas Stupar.

UTA 2015, preluată de Alexandru Nistor și Bogdan Burlă în această iarnă, a obținut locul 4 la Vest Cup Timișoara. Roș-albii au câștigat toate partidele din grupă, obținând următoarele rezultate: 3-2 cu Pădureni Lugoj, 4-1 cu LPS Banatul și 2-1 cu Buziaș. În semifinală, UTA 2015 a pierdut cu 2-1 în fața celor de la CFR Timișoara I și a rămas să joace finala mică împotriva celor de la CFR Timișoara 2, pe care au pierdut-o cu 4-1.

UTA 2015: Karim Cohan, Colin Talpaș, Tudor Achim, Ianis Roman, Cezar Bulumac, Ianis Batin, Andrei Bodor, Radu Horvath, Andreeas Hanganu, Cristian Lucaci, Alexandru Herman, Kevin Bodi, David Trif, Ruben Draica.

Viitorul s-a întors cu două medalii de argint din Timiș

În schimb, Viitorul Arad s-a întors de la Covaci cu două medalii de argint. Echipa de 2012 a obținut următoarele rezultate: 0-1 cu Ripensia Timișoara 0-1, 2-1 cu CSC Ghiroda alb și 7-0 cu  2-1 CFR Timișoara (în grupe) 2-1, după penalty-uri cu Ripensia și 0-2 cu CSC Ghiroda galben.

Viitorul 2012: David Oprea, Tudor Pașca, Darin Margina, Andrei Cristea, Ianis Țîrle, Cătălin Morar, Victor Dagău, Patrick Nagy, Fabian Balint, Arthur Lucan, Lucas Chebeleu, Luca Peștean, Vlad Ilisie. Antrenori: Casian Maghici și Alexandru Hojda.

Și grupa mai mică de la Viitorul s-a oprit doar în finală, pierzând titlul la penalty-uri, 3-4, după meciul cu ACS Pădureni. Până în ultimul act, „roș-albii” au obținut trei victorii cu 8-0 contra celor de la FC Nera Bogodinț, CSC Ghiroda și CSM Lugoj 8-0 și una cu 7-2 cu Galaxy Timișoara, în grupă. Semifinala cu Sporting Arad nu a avut istoric: 7-0!

Viitorul 2013: Ianis Cornea, Nicholas Bier, Matei Rugan, Matei Tulvan, Patrik Crișan, Vlad Golomici, Vlad Tabuia, Alexandru Barna, Kevin Moț, Amir Ianțoc, Alexandru Popa. Antrenori: Casian Maghici și Alexandru Hojda.

Două podiumuri și pentru Atletico

Atletico 2015, antrenată de Cserneczky Árpád, a ocupat locul 2, obținând următoarele rezultate: 4 – 0 cu Ghiroda alabastru, 5 – 0 cu Viitorul Lugoj, 5 -2 cu Auto Timișoara și 6 -4 cu Luceafărul Severin (în grupe), 6 – 0 cu CFR Timișoara alb, în semifinale și 1 – 5 cu CFR Timișoara roșu în finală.

Lotul de jucători a fost format din: Mario Neamț, David Gorea, Gabriel Dănilă, David Iamandi David, Radu Petruți, Zian Rozniciuc, Adrian Boicu, Hunor Cserneczky,  Yonathan Stan și Robert  Toth.

Atletico 2012 s-a întors cu medaliile de bronz, după: 2 – 1 cu Ghiroda albastru, 3 – 1 cu Galaxy Timișoara, 6 – 0 cu Ripensia Timișoara în grupe, 1- 4 în semifinala cu Ghiroda și 3 – 1 în finala mică cu Ripensia Timișoara.

Lotul de jucători utilizat de antrenorii Mihai Roșca și Cserneczky Árpád a fost următorul: Andrei Oprean, Raoul Crișan, Adrian Pop, David Secianschi, Matei Gorea, Eric Reinchardt, Luca Murar, Dominik Beserman, Yona Stan, Stasi Fricățel și Mihai Oprea.

Sporting s-a ales cu bronzul la 2013

Cel mai nou club la nivel de copii din Arad, Sporting, a participat și el la „Vest Cup” cu două grupe. Cea de 2013 a luat „bronzul”, după următoarele rezultate: 3-2 cu Ripensia, 10-4 cu Galaxy Timișoara albastru și 4-0 cu LPS Banatul (în grupe), 0-7 cu Viitorul Arad (semifinale), dar și victoria cu 5-4 în finala mică, împotriva celor de la Galaxy Timșoara.

Sporting 2013: Alessio Sibnische, Raul Alda,  Luca Han, Lucas Pantea, Laurențiu Szentesi, Valentin Drăgan, Matei Moț, Dragoș Vezan, Cristian Oancea, Luca Georgiu. Antrenori: Vasilică Georgiu și Marius Ciubăncan. Grupa de 2012 a terminat competiția pe locul 9.

Rezultatele complete:

Grupa 2012

CSC Ghiroda – Locul I

Viitorul Arad – Locul II

Atletico Arad – Locul III

Ripensia Timișoara – Locul IV

Grupa 2013

ACS Pădureni – Locul I

Viitorul Arad – Locul II

Sporting Arad – Locul III

Galaxy Timișoara – Locul IV

Grupa 2014

UTA Arad (roșu) – Locul I

ASU Politehnica – Locul II

Rispensia- Locul III

CFR Timișoara- – Locul IV

Grupa 2015

CFR Timișoara (roșu) – Locul I

Atletico Arad – Locul II

CFR Timișoara (alb) – Locul III

UTA Arad -– Locul IV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button