Șoimii Lipova

Lipova nu-și mai permite pași greșiți nici măcar în „fieful” liderului din Ghiroda! Polgar: „Meci de 9 puncte, să ne concentrăm 100%!”





Echipele arădene ce obținuseră accesul în play-off încă de la finele anului trecut nu au cunoscut încă gustul victoriei în 2022. Crișul a pierdut pe linie, iar Lipova s-a ales doar cu punctul de la Pecica. În primul meci al anului, „șoimii” cedaseră acasă cu Dumbrăvița, iar weekendul trecut au avut parte de etapă liberă.

Prin urmare, lucrurile s-au complicat pentru trupa lui Flavius Sabău, Marius Ciubăncan și Norbert Polgar, căci Ghiroda și Giarmata Vii s-a dus la 11 puncte în față, iar Dmbrăvița e și ea pe loc de baraj, la patru lungimi de undă. În aceste condiții, nu mai e loc de pași greșiți pentru lipovani, care doresc să joace pentru promovarea în Liga 2-a și în acest an. „Sincer, nu ne gândeam că vom termina campionatul regular cu doar un punct din 6 posibile, dar desfășurarea ambelor meciuri a fost influențată de cartonașele roșii dictate prea ușor împotriva noastră după doar 30 de minute. O mică satisfacție avem din faptul că ne-am dominat adversarii chiar în 10 contra 11, însă am pierdut teren important în fața echipelor din Timiș. De acum este cât se poate de clar că orice pas greșit ne poate îndepărta de obiectiv și nu vrem asta. Ne-am antrenat bine, ne-am întărit cu jucători importanți în iarnă și vom juca la victorie fiecare meci. Atâta timp cât mai sunt șanse matematice nu renunțăm nici la primul loc”, afirmă Norbi Polgar.

Polgar a agățat ghetele în cui: „Trecerea a fost mai ușoară grație celor din Lipova”

Fostul fundaș al UTA-ei a pus ghetele în cui la nici 33 de ani din pricina problemelor medicale și-și începe drumul în antrenorat. „Din păcate, genunchiul drept m-a lăsat cu totul. Am suferit deja două operații acolo, nu mi se mai reface cartilagiul, oricât mi-aș fi dorit să rămân în iarbă nu se mai poate. Întotdeauna e greu să iei o astfel de decizie, dar pentru mine această trecere a fost ceva mai ușoară grație lui prezi Radu Pop, care mi-a permis să-mi continui activitatea la Lipova din postura de antrenor secund. Îi ajut pe Flavius și pe Ciubi cu tot ce pot, în paralel îmi fac și școala, tocmai ce am absolvit un curs de preparator fizic la Timișoara, mai aștept doar diploma. Le mulțumesc celor de la Lipova că-mi dau încredere, voi face tot posibilul să o răsplătesc prin rezultate la nivelul echipei”, mai afirmă Polgar.

„Nu există favorită, dorință și valoare avem și noi”

Primul adversar din play-off al Lipovei este liderul incontestabil, CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Timișenii lui Leuca au mers ceas în acest sezon și nu dau semne de oboseală, dimpotrivă. Le-au dat 5 cermeianilor chiar în Țara Sămădăilor și vor încerca să ii țină la distanță pe „șoimi” după „ciocnirea” de vineri, de la ora 17. „Chiar dacă jucăm pe terenul liderului nu cred că se poate vorbi despre o favorită în acest meci. În toamnă i-am bătut cu 1-0 chiar la Ghiroda, îmi amintesc că și atunci am jucat o repriză în zece oameni, sperăm ca de data aceasta să ne jucăm și noi șansele în egalitate numerică. Se poate spune că intrarea lui Trandu față de tur e un plus pentru ei, dar au și alți jucători ofensivi care pot face diferența. Dar, același lucru se poate spune și despre noi, ne-am luat pe cei mai buni atacanți din județ la nivel de Liga 3-a și vor veni și golurile. Trebuie, însă, să le ducem mingi în față, să construim, dar și să ne apărăm bine. E un meci de 9 puncte pentru noi, Ghiroda nu mai trebuie lăsată să se distanțeze. Dorință de victorie și valoare avem, mai trebuie să ne concentrăm sută la sută pe ceea ce avem de făcut vineri. Avem ceva probleme de lot la nivelul juniorilor,  dar cine va intra sigur își va face treaba”, a adăugat Norbi Polgar.

Într-adevăr, Abel Popa este accidentat și mai lipsi cel puțin o lună de zile de pe teren, iar David Ciubăncan e suspendat după „roșul” încasat la Pecica. Lipova vine după o remiză de palmares (0-0) amicalul cu Ripensia.

Formații probabile:

Ghiroda: R. Miklos – Mancaș, Stupu, Hecsko, Velcan – D. Pop, Jichici – Grancea, Trandu, Românu – Bădăuță.

Lipova: Buta – Suslak, Nicolescu, Giosu, Aldan – Brad, Salhi, Gavrilă, Filimon – Modan, Capătă.

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj) – Ludovic Zifceac (Aleşd), George Urs (Oradea)

Observatori: Dan Miholcea (Bocşa), Monica Sabolovits (Caraş Severin)

12 comentarii

  1. Lipova nu merita nici o mila si nici o compasiune, si-a batut joc de Denis Rusu, care a jucat titular la UTA, iar la CFR, si ulterior la CHINDIA, nu il baga nici in lotul largit.Asa meritati HAPLEA LiPOVA.Niste gunoaie in fotbalul romanesc, al Aradului, prin cacatii de conducatori pe care ii are .Isi merita soarta.Pentru un pumn de arginti si-au batut joc si de ascensiunea lui Denis Rusu, dar si de ei insisi ! Bravo Lipova !

    0
    0
    1. Esti un prost jupane de puti. Esti o nulitate . Jignesti fara sa stii nimic din ce sa intamplat . Cu ce si-a batut joc Lipova de Rusu ? Ca la ajutat sa aibe 5000 euro salar in loc de 4000 lei cat ii dadea Uta sau 2000 euro cat ii oferea Argesul unde anungea dc semna cu Uta . Si ca sa stii ,,nesimtitule” ca altfel nu poti fi catalogat, Lipova a refuzat 100000 oferta facuta de Arges pt Rusu si a acceptat doar 60000 de la Cfr doar pt a avea un salar mai mare copilul. Dar tu nu stii chestiile astea nu stii ca cel pe care-l citezi cu ,,pumnul de arginti ” nu a sunat sa-l duca la Uta niciodata decat in alta parte pt comisionul lui. Asa ca mai dispari si tu ioane si toti care pu eti botul la toate cacaturile spuse de x sau y. Dar dupa cum scrii nu ma astept sa fi altcineva decat ,,albautistul” mosul ala senil care tot scrie si jigneste pe toata lumea. Securistule

      0
      0
    2. Cand iti bati joc de un jucator de fotbal, care avea viitor, cu impresari cu tot, cu conducere a Asociatiei sportive Lipova, va meritati soarta .Sa n-aveti noroc cat sunteti in Liga 3, sa ajungeti in judet !

      0
      0
      1. Daca juca in continuarela UTA, putea ajunge la Nationala, la Under 21, coleg cu David Miculescu si cu ceilalti selectionati.! Efectiv conducerea Lipovei si-a batut joc de acest copil, pentru un pumn de arginti.Rusine Conduceriii Lipovei si Primariei Lipova !

        0
        0
      2. Sa dea Dumnezeu sa-si bata joc cineva de copilul tau cum mi-am batut eu joc de Rusu. Idiotule am pierdut 40000 de euro sa-i fie bn financiar copilului. Ce nu intelegi tu ….si nici altii ca din toata afacerea sa urmarit sa-i fie bn si copilului nu doar clubui. Ce vina avem noi ca FRF a scos un junior din 2….ce vina avem noi ca Edi a plecat de la CFR, el fiind cel care il dorea enorm pe Rusu sa joace impreuna cu Petrila. Ce vina avem noi ca cfr a adus 2 antrenori care nu agreaza juniorii. Crezi ca dc ramanea la Uta juca ? Nuuuu juca Niculescu care este investitia Utei si mi se pare normal sa joace ca sa poata fi vandut . Dar tu chiar dc scrii cu 3 nume esti tot un singur personaj . Si tot fara nici o treaba . Dar stii sa jignesti din spatele tastei . Esti un nimeni si nimic .

        0
        0
  2. atât există echipa asta până e primarul actual in functie! după ce pleacă vor avea soarta sebișului! de fapt toate echipele din județ depind de primării, poate mai putin Cermeiul ! pt mizeria aia cu Denis Rusu le doresc să se desfiinteze!

    0
    0
    1. Eu as dori tuturor sa aibe parte deastfel de mizerii. Imi plac frustratii astia ca voi doi care vedeti un singur lucru nimic mai mult . Eu sincer am sufletul impacat . Voi …..

      0
      0
  3. Eu am fost unul care am scris mai demult de lipova , dar am.puterra sa spun ca de vreo 3 ani am vb cu radu pop fata in fata fff civilizat si omul mi a spus mai multe ce nu stiam si de atuncea pot spune ca avem un respect reciproc ,

    0
    0
    1. Domnule Tamsa pana nu au curajul sa vorbeasca fata in fata cum am vb noi doi nu au de unde sa stie adevarul din viata unei echipe . Daca nu sunt implicati in fenomen teoretic e greu. Dar cand esti acolo si pui suflet afli adevarata viata a echipei, adevaratele neajunsuri sau bucurii. Culmea daca la inceput ne contram unul cu celalalt…. dupa o discutii fata in fata am ajuns sa ne cunoastem sa devenim amici sa schimbam impresii despre fotbal si nu numai. In fine. Sa fie sanatosi contestatarii.

      0
      0
  4. Pentru toti care il judeca pe Radu Pop: Cine sinteti voi ca sa va dea voua Radu socoteala ?! Este angajatul vostru ? Sinteti la poarta raiului si stabiliti cine are voie in rai ? Doar nu are obligatia sa se justifice cea ce face la club voua !!! A-ti vazut voi ca sa plins cumva Denis Rusu in vreo publicatie ? Hai Soimii !!! Hai UTA !!!

    0
    0
  5. Asa se intampla cand toti se cred proprietari pe bunul altuia. Jucatorul era al Lipovei nu inteleg de ce unii vor sa-l treaca pe jucatorul Rusu in patrimoniul lor. S-a facut o oferta de toata jena pentru el si era logic daca nu era ok sa se demareze alte negocieri. Ce e ciudat ca Uta nu a facut galagie pe tema asta. I-as intreba pe cei de mai sus care tot il musca de partile dorsale pe presedintele Lipovei daca vreodata s-au intrebat cum traieste un club micut ? Sau daca stiu cum se descurca toate echipele astea mai mici, ce eforturi fac sa poata supravietui. Vedeti-va de echipa voastra, lasati-ne pe noi sa ne sustinem si echipa noastra si pe Uta. Noi iubim Lipova si ne mandrim cu ceea ce fac baietii ei in conditiile care le avem.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button