Crisul Chisineu-CrișȘoimii Lipova

Lipova – Crișul, un prim derby arădean încins în play-offul Ligii a III-a! Pătroi: „Putem sparge defensiva adversă” v.s. Mann: „Favoriți noi!”





Cele mai bune formații arădene după UTA reiau duelurile în play-offul Ligii a 3-a. Participante la barajul de promovare în eșalonul secund, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș au luat-o de la capăt în acest sezon în eșalonul terț și încearcă să repete parcursul de acum un an, doar că de această dată vor avea parte doar de dueluri tari, într-un „careu de ași” din care mai fac parte CS Ghiroda și Giarmata Vii și CSC Dumbrăvița.

Iar startul formațiilor din județul nostru a fost perfect în fața celor două timișene. Lipova s-a impus cu 2-1 la Ghiroda, iar Crișul cu 1-0 la Dumbrăvița și au încins și mai mult lupta pentru primele două locuri. De altfel, formația lui Adrian Abrudean a și revenit pe poziția secundă, acolo unde a și iernat, dar de pe care a căzut ca urmare a eșecurilor pe linie înregistrare în ultimele trei runde ale sezonului regular. În schimb Lipova, și ea cu un singur punct din 6 posibile pe final de campionat regular, e tot a 4-a, însă la doar două puncte de obiectiv, locul de baraj ce azi aparține Crișului.

Așadar, în cazul unui succes vineri, în meci direct și în cazul în care Dumbrăvița nu câștigă la Ghiroda, „șoimii” ar reveni – în sfârșit – acolo vizau să se afle de la începutul sezonului. Lucrurile nu se anunță, însă, deloc simple, căci Crișul le-au luat elevilor 4 puncte în sezonul regular, trei dintre ele chiar la Arad. E adevărat, pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic și nu pe sinteticul „Motorul”, acolo unde se va juca vineri, începând cu ora 17, primul dintre cel trei confruntări din play-off ale celor două echipe.

Pătroi a schimbat tabăra după 20 de ani: „Crișul are un loc aparte în inima mea, dar acum sunt trup și suflet la Lipova!”

Având un buget mai mare și pretenții în consecință, Șoimii Lipova și-a cam permis să ia de la Chișineu Criș piese importante. Numai în acest sezon au ajuns de pe malul Crișului Alb pe cel al Mureșului Adrian Suslak (în vară) și Nicu Modan (în iarnă). Acesta din urmă era golgheterul trupei lui Abrudean și a venit la Lipova alături de Ciprian Pătroi, care până acum două sezoane a fost portar de rezervă la Crișul și apoi „oficial”. La „șoimii”, Pătroi ocupă funcția de director sportiv, după ce timp de două decenii le-a fost fidel chișăuanilor. „Am început fotbalul la 8 ani la Crișul, iar la 14 ani am debutat în Liga 4-a. Cu excepția unui sezon, în care am apărat la Vladimirescu și am și promovat cu ei în Liga 3-a, am activat mereu la Crișul, făcând treabă de oficial de doi ani încoace. Dintr-o dată nu am mai fost dorit acolo și am dat urs ofertei de la Lipova, respectiv a domnului Radu Pop, căruia îi și mulțumesc că are încredere în mine. Sigur, Crișul are un loc aparte în inima mea, dar acum sunt trup și suflet la Lipova și voi face totul să-mi aduc aportul la îndeplinierea obiectivelor. Într-adevăr, mă înțeleg foarte bine cu marea parte a fotbaliștilor de la Crișul, cu antrenorii și președintele Sebi Mann suntem chiar prieteni, dar asta în afara terenului. Cel puțin vineri, timp de 90 de minute, vom fi adversari și fiecare va dori ca echipa lui să câștige”, susține Cipri Pătroi.

„Avem destulă calitate în toate compartimentele, vom câștiga!”

Cunoscând bine cele două echipe, noul „oficial” al lipovanilor prevede un meci echilibrat, dar – totodată – are încredere în echipa sa. „Crișul se remarcă printr-un joc defensiv foarte bun, știu bine cât preț pune <<Știli>> pe organizarea jocului și știu că ne va fi greu să-i desfacem. Pe de altă parte, însă, sunt convins că jocul nostru de construcție și atac poate sparge apărarea lor. Avem și noi destulă calitate în toate compartimentele, venim după două deplasări cu câte două goluri marcate și mai ales o victorie foarte importantă pe terenul liderului. Dar, nici Crișul nu sta rău la capitolul moral după ce au câștigat la Dumbrăvița, așa că se anunță un meci frumos, fără o favorită certă, dar din care – repet – eu zic că Lipova va ieși cu cele trei puncte. Ar fi frumos ca ambele echipe să ajungem, din nou, braț la braț la baraj, doar că e de muncit în fața celor două echipe din Timiș, foarte solide și ele”, a adăugat Pătroi.

Mann: „Dacă jucăm cu ambiția și concentrarea de la Dumbrăvița nu am nicio emoție”

Crișul pare să-și fi revenit la timp, odată cu primul gol în Liga a 3-a al lui Patrick Pașcalău și trei puncte mari în debut de play-off. „La cum am jucat în primele trei meciuri ale anului nu meritam să pierdem pe linie, dar s-a întâmplat și puțină lume mai credea în noi. Dar, băieții au strâns rândurile exemplar la Dumbrăvița, am luat cele trei puncte și am revenit pe locul 2. Se știe că echipa noastră și-a îndeplinit deja obiectivul prin calificarea în play-off, doar că vrem și mai mult, sper să și putem. Dacă jucăm cu ambiția și concentrarea de la Dumbrăvița nu am nicio emoție,  chiar dacă vineri, într-adevăr, întâlnim o echipă bună. Practic se întâlnesc cele mai solide formații din județul Arad după UTA, cred că lumea va avea ce vedea vineri”, susține Sebastian Mann.

„Mi-aș dori ca Modan să nu prindă cea mai bună zi”

Președintele Consilului de Administrație al Crișului crede că echipa sa pornește cu prima șansă și asta pentru că: „Suntem mai închegați decât adversarul, în sezonul regular le-am luat deja patru puncte și avem și mai multe puncte în clasament. Într-adevăr, față de meciurile din toamnă au și ei ceva arme în plus, una dintre ele este fostul nostru golgheter Nicu Modan, sper – însă – să nu prindă cea mai bună. În rest, le doresc multă baftă lui <<Modi>>, dar și prietenului meu, Cipri Pătroi, dar nu în meciurile directe. Îi apreciez, îi respect, dar îmi doresc ca echipa ce pleacă cu cele trei puncte de pe <<Motorul>> să fie Crișul”. 

Ambele combatante au câte o absență importantă la nivelul juniorilor, Abel Popa, la Lipova, respectiv Denis Mâneran, la Crișul. Ambii au probleme medicale și nu vor reveni prea repede pe gazon. În plus, „șoimii” nu vor putea conta pe Prună, care după ce a depășit problemele la genunchi a fost nevoit să se opereze la mână, după o accidentare la unul dintre antrenamentele săptămânii trecute.

Formații probabile:

Lipova: Buta – Suslak, Nicolescu, Giosu, Aldan – D. Ciubăncan, Salhi, Gavrilă, Filimon – Capătă, Modan.

Crișul: Blaga – Pașca, Sabău, Nistor – Haloș, Susan, Tănase, Siminic – Clej, P. Pașcalău, Ciubotariu.

Arbitri: Dan Dreve – Marius Bălan (ambii din Cluj-Napoca), George Suciu (Câmpia Turzii)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Dorin Micșa (Timişoara)

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button