Fotbal juniori

Liga Elitelor U15: Atletico a început perfect „zona” de la Arad, UTA 2008 a rezistat doar o repriză în derby-ul vestului!





Astăzi, au debutat sferturile de finală ale Ligii Elitelor U15, ce se desfășoară sub forma a patru turnee. Unul dintre ele este organizat de clubul Atletico, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, iar startul a fost excelent pentru gazde. Mai mici cu un an decât fotbaliștii implicați în „zona” de la Timișoara, utiștii au cedat clar în prima zi.

Pas mare spre semifinale: Atletico – Universitatea Cluj 2-0

Cel mai tare duel al „zonei” de la Arad a deschis „balul” în această dimineață cu un succes cu peripeții al celor de la Atletico. U. Cluj a fost echipa ceva mai bună în prima repriză, dar a irosit un penalty, dar și încă  o ocazie mare. De fapt, portarul Robert Rusu a fost impecabil în ambele ocazii, iar Câmpan a scos cartonaș roșu la un adversar înainte de pauză. De aici încolo, „galben-negrii” au optat pentru o partitură mai ofensivă și au găsit golurile celor trei puncte. Mai întâi, a punctat Câmpan de la punctul cu var, după ce Stanciu fusese faultat în careu, iar apoi a marcat și M. Salka, cu o lovitură de cap la centrarea lui Dragoș.

S-a terminat 2-0 și Atletico e prima la golaveraj, după ce Gloria Tăuții Măgherăuș au trecut cu 2-1 de Interstar Sibiu. „Știam că avem în față o echipă foarte puternică și am decis să ne apărăm aglomerat în prima repriză. Robi Rusu a fost eroul nostru în prima parte, după care, în 11 contra 10, băieții au făcut exact ceea ce trebuia și am câștigat un meci foarte important. Am luat o opțiune bună la calificare, dar trebuie să rămânem concentrați pe următoarele meciuri. Ne bucurăm că încă nu am luat gol în acest sezon, sperăm ca la meciul de peste două zile cu echipa din Maramureș să fim ceva mai proaspeți și să jucăm mai dezinvolt”, a spus Adrian Petruț, cel care conduce echipa arădeană alături de Viorel Erdei.

Atletico 2007: R. Rusu – Centye, Marinescu, Ad. Dragoș, V. Pop, M. Salka – Felea, Indreica, M. Rusu – Stanciu, Câmpan. Au mai jucat: Ștef, Calotă, Măgulean.

Au rezistat aproape o repriză: Poli Timișoara – UTA 2008 5-0

Campioana puțin surprinzătoare a seriei a 10-a, UTA 2008 plătește diferența de vârstă în sferturi. Sau cel puțin asta s-a întâmplat în deschiderea turneului de la Timișoara, acolo unde Poli s-a impus cu 5-0. „Am făcut o primă repriză destul de bună, dar am luat gol cu 10 secunde înainte de pauză și asta a condiționat și jocul nostru din partea a doua. Dar, până la urmă, a câștigat echipa mai masivă, în duelurile pe forță s-au cam impus doar ei și mi-este teamă că asta se va întâmpla și împotriva celor de la Universitatea Craiova și Pandurii Târgu Jiu. Indiferent de rezultate, acest turneu este foarte important pentru procesul nostru de creștere”, a menționat Sandu Gaica, antrenorul „roș-albilor”, alături de Radu Mărginean.

UTA 2008: Pop – Vereș, Ancateu, Ene, Dolga – Corchiș Hodoșan – Păduraru, Țăroi, Dronca – Leca – Cizmaș, Glevan, Șușcă, Burcă, Leș.

În celălalt duel al zilei al zonei 3, U. Craiova – Pandurii 8-3!

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button