Baschet

Urban prefațează finala cu Sepsi – FCC Baschet UAV Arad: „Trebuie să vină momentul când cineva le va opri, sper să fim noi aceia”





Câștigând cu 3-0 semifinala cu CSM Satu Mare, FCC Baschet UAV Arad și-a asigurat și un ciclu complet de pregătire al „duelului” de titlu cu marea favorită, Sepsi Sfântu Gheorghe. „Galben-albastrele” și-au permis să-și ia și două zile de odihnă (marți și vineri), pentru ca în rest să lucreze aplicat sub comanda lui Bogdan Bulj, Dan Moraru și Sorin Mâneran pentru ciocnirea cu covăsnencele. Primele două întâlniri au loc în Săptămâna Mare, mai precis miercuri (orele 17,30) și joi, de la orele 19.

Delegația arădeană se va pune pe drum mâine dimineață spre Secuime, acolo unde „alb-verzile”, de 5 ori campioane în ultimii 6 ani de zile,  sunt puse în gardă de isprava din semifinală a adversarelor lor. Absolut nimeni, nici măcar cei mai optimiști susținători ai formației de pe Mureș, nu ar fi pariat pe o calificare fără drept de apel, cu două partide câștigate de favoritele lor în Sătmar și una în fața minunatului public din Polivalenta arădeană. Evident, lucrurile vor fi mult mai complicate într-o finală din care, însă, FCC Baschet UAV Arad nu are nimic de pierdut.

Vom trata acest ultim act al campionatului cu cea mai mare responsabilitate şi motivaţie posibilă”

Marcel Urban dar anunţă că Aradul va da totul pentru a realiza marea surpriză, cu atât mai mult cât nu are presiunea rezultatului. „După foarte mulţi ani, este un moment plăcut pe care l-am aşteptat cu nerăbdare. Din pricina situaţiei financiare, nu am reuşit să ajungem de 8 ani într-o finală, aşa că vom trata acest ultim act al campionatului cu cea mai mare responsabilitate şi motivaţie posibilă. Ştim că întâlnim o echipă foarte puternică, e campioană de cinci ani încoace, însă trebuie să vină momentul când cineva trebuie să le oprească. Am încredere că noi putem fi această echipă, deşi nu ni se acordă nici cea mai mica şansă. Nu ştiu dacă Sepsi ne subestimează, dar s-au bucurat că vor juca cu noi în finală. Ei considerau că echipa din Satu Mare le putea pune mai mari probleme decât noi. Timpul va demonstra asta, dar vă pot spune că mergem să ne jucăm şansa cu toată tăria şi puterea. Îmi doresc să câştigăm al zecelea titlu din istoria clubului, va fi aproape imposibil, dar vom încerca marea cu degetul”, afirmă managerul grupării arădene.

„Își vor intra în rol și galeriile”

Declarația lui Ruzs legată de adversarul mai facil pentru Sepsi în finală e puțin atipică, atâta timp cât FCC Baschet UAV Arad a trecut cu 3-0 de Satu Mare. Dar, Urban susține că omologul său de la Sepsi a fost sincer, iar așa-zisa bucurie a rivalei se poate citi și prin intrarea în ecuație a factorului suporteri. „Îl cunosc bine pe Istvan Rusz, managerul lor şi ştiu că a spus-o sincer, că se bucură că joacă cu noi. Nu cred că a fost o aroganţă sau ceva de genul. Noi suntem în relaţii foarte bune şi – probabil – s-au plictisit să joace tot cu Satu Mare în finală. În plus, noi avem alt rang şi public, iar spectacolul din tribune va fi deosebit atât la ei, cât şi la noi acasă. Cu siguranță, îşi vor intra în rol şi galeriile şi suporterii celor două finaliste. Chiar am avut discuţii cu jucătoarele şi chiar mi-au spus că au simţit forţa fanilor arădeni, care – pur şi simplu – le-au împins de la spate în meciul de acasă, din semifinala cu Satu Mare. Cred că asta se va întâmpla şi în finală, pentru că avem nevoie de o sală arhiplină, care să pună presiune maximă pe ele şi să le poarte pe fetele noastre spre victorii. Sunt convins că asta ne va aştepta şi pe terenul lor, un public numeros şi ostil. Facem eforturi să avem şi fani lângă noi, la Sfântu Gheorghe”, a adăugat președintele echipei în „galben-albastru”.

„Schimbarea lui Araujo cu Bulj, necesară”

Întrebat dacă schimbarea antrenorului Jose Araujo şi numirea sârbului Bogdan Bulj la final de sezon regulat a fost momentul de cotitură al sezonului, Urban a recunoscut: „Era o chestiune necesară la momentul respectiv, pentru că echipa nu avea suficientă motivaţie şi poate nu era atât de conectată la miza partidelor pe cum ar fi trebuit, dar nu vreau să intru în detalii mai multe. Nu trebuie să îl uităm nici pe Jose, pentru că el a adus echipa până într-un anumit punct al campionatului, dar cred că, prin venirea lui Bogdan Bulj, jocul nostru s-a îmbunătăţit. Nu este prima dată când el vine la Arad în astfel de momente, s-a mai întâmplat asta şi cred că a fost o idee foarte bună, ceea ce s-a şi demonstrat prin calificarea în finală”.

Vor să suplimenteze primele pentru titlu

Motivația baschetbalistelor arădene în finală va fi una și de ordin financiar. „Vom face eforturi să suplimentăm primele pentru titlu, dar fetele au oricum stipulat în contracte bonusuri de performanţă. Dar, altceva e și mai important. Ştim că titlul are cel mai dulce gust şi de asemenea avem experienţa finalei de acum câţiva ani cu echipa de Euroligă a Târgoviştei, când nu am avut nici 1% şanse şi am reuşit să le batem”, a încheiat Marcel Urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button