Fotbal juniori

Copiii de la Șiriana Șiria, Corvinul Hunedoara și OFK Vrsac au dat viață fostei case a „Bătrânei Doamne”! „Vrem să permanentizăm turneul!”





Gazdă primitoare pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc timp de un an și jumătate (februarie 2017 – iunie 2018), Șiria a dispărut pentru o perioadă din raderele „sportului rege”. Echipa susținută de Ionuț Tulac, ACS Podgoria, nu a reușit să obțină promovarea în Liga 4-a și, în cele din urmă, a declarat forfaitul.

Dinu Maghici, implicat la Șiriana Șiria și Corvinul!

Cocheta bază sportivă „Otto Greffner” își aștepta, însă, noii stăpâni și aceștia au fost copiii de la ACS Șiriana Șiria 2020. Primarul Valentin Bot a fost de acord cu proiectul lui Dinu Maghici, care a pus bazele unor grupe juvenile de băieți și fete. Ulterior, fostul fundaș al UTA-ei a îmbrățișat și noul proiect al celor de la Corvinul Hunedoara, preluând Centrul de Copii și Juniori începând din această iarnă. „Șiriana Șiria 2020 este un club înființat de mine anul trecut, la care activează 20 de copii la grupa A1, avem o grupă de 20 fete și la inițiere avem 30 de copii cu vârsta între 5-12 ani. Sezonul viitor ne afiliem la AJF Arad și vom înscrie în competiții grupele închegate până în toamnă. Am plecat la Corvinul cu entuziasm, este o provocare pentru mine, un club de tradiție care îmi dă posibilitatea să pun în practică cunoștiințele și ideile mele mult mai aprofundat decât la Viitorul Arad, unde am avut două grupe. Am găsit lucruri bune și mai puțin bune, există un fond de jucători destul de mare. La fiecare grupa sunt 5-6 jucători foarte talentați, cu abilități peste medie, în rest mulți copii care vin de plăcere la fotbal. Urmărim să-i testăm tehnic pe cei mai mari, apoi facem grupe valorice de performanță și grupe de plăcere. Am luat cu mine doi copii născuți în 2005, de la Viitorul Arad, pe Timotei Mitran și Rafael Pocioian, iar primul a și debutat la prima echipă ce este liderul seriei a 9-a a Ligii a treia”, a spus Maghici, caree ajutat acum la Șiria de Ovidiu Cohan și Viorel Popa.

„O experiență foarte bună acest turneu, doar așa poți progresa”

Din calitatea pe care o are și la gruparea hunedoreană, Dinu Maghici a reușit să organizeze pe arena „Otto Greffner” un turneu internațional rezervat copiilor și juniorilor, la care au luat parte formațiile Șiriei U18, U12 și cea de fete U15, cele ale Corvinului de 2007, 2009, 2010 și 2012 și echipele de 2008, 2009, 2010 și 2011 ale sârbilor de la OFK Vrsac. Meciurile s-au jucat miercuri, începând cu ora 14,30 până spre apus. „Prin intermediul domnului Turloiu, de la clubul Porto Bega, am fost contactați de clubul din Vrsac care dorea să joace cu copiii de la Corvinul. Aveam ca variantă să jucăm la Timișoara, dar eu m-am gândit la Șiria unde activez și eu cu clubul de copii și unde am găsit imediat înțelegere la domnul primar Valentin Bot. Dânsul e un mare susținător al sportului, ca de altfel și doamna consilier județean, Garofița Pop și dânsa implicată în tot ce ține de evenimentele ce se desfășoară în Podgoria Aradului. Cu ajutorul acestor oameni minunați s-a organizat un turneu frumos, copiii au avut toate condițiile, au primit și o masă, absolut toată lumea a fost mulțumită. Ca nivel comparativ, cred că a fost un nivel bun, toate generațiile au câțiva copii talentați care sar în ochi. Au fost remarcați fotbaliști de la toate cluburile și grupele. A fost nemaipomenit că s-a jucat cu tribuna plină, cu părinți care și-au însoțit copiii de la Vrsac și Hunedoara, dar și localnici din Șiria. M-am bucurat că la final ne-au felicitat părinții pentru ceea ce au văzut la Șiria, nu se așteptau la această organizare. Ne-au și spus că au mai fost și la alte turnee, dar nu au avut asemenea condiții. Una peste alta, a fost o experiență foarte bună pentru toți, doar așa poți progresa. Am avut parte de un gazon perfect, a fost și vremea bună, poate un pic rece, dar așa e la forbal. La final, am fost invitați la Vrsac, un orășel mic dar care are și populație română, au fost și între fotbaliștii lor câțiva români. Emulația și entuziasmul acestui eveniment, reușita lui, ne-au făcut pe toți să ne dorim și alte astfel de turnee în perioada următoare. Ne vom gândi la un turneu de primăvara-vară și unul de iarnă, în sală, de 2-3 zile, dar și meciuri de genul celor de miercuri. Pe lângă mulțumirile adresate domnului primar Valentin Bot și doamnei consilier județean, Garofița Popa, le mulțumesc din suflet colegilor mei de la Șiriana, antrenorii Ovidiu Cohan și Viorel Popa, dar și coordonatorului Emil Arsa, care ni-a pus la dispoziție arbitrii Laurențiu Olariu, Ioana Cristea, Alin Crăciunaş, Andi Preda și Caius Şopț”, amai transmis Maghici.

Bot: „O onoare și o plăcere să putem să avem astfel de evenimente sportive dedicate copiilor noștri”

Atâta timp cât UTA a activat la Șiria, Valentin Bot a avut grijă să nu-i lipsească nimic echipei fanion, pe care o urmărește acum la toate meciurile de pe teren propriu de la tribuna oficială a arenei „Francisc Neuman”. Primarul Șiriei își oferă tot sprijinul pentru creșterea copiilor și juniorilor, mergând pe mâna lui Dinu Maghici a colaboratorilor săi. „A fost o acțiune reușită, m-a uns la suflet să văd peste 120 de tineri pe stadion, copii care au făcut mișcare și dintre care poate vor ieși câțiva sportivi de performanță care vor reprezenta cu succes județul lor și, de ce nu, chiar țara. Mulțumesc organizatorilor, lui Dinu Maghici, le mulțumesc cluburilor participante, cu siguranță, după discuțiile avute am stabilit că vom mai face asemenea turnee. Chiar și noi am fost invitați să mergem la Vrsac, este o onoare și o plăcere să putem să avem astfel de evenimente sportive dedicate copiilor noștri. Avem copii talentați la Șiria, care fac sport, dar nu doar atât. Am văzut că se face și educație, sunt copii respectuoși, copii care știu că trebuie să muncească mult pentru a realiza ceva în viață. Ne gândim și la un turneu permanent, anual, dacă vom reuși să asigurăm cazare corespunzătoare.  Putem face un evenimnet de 2-3 zile care să aducă la Șiria sute de copii talentați, crescuți frumos la cluburi din zonă și chiar și din străinătate. Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, le urez tuturor cetățenilor comunei Șiria, cunoscuților și colaboratorilor mei <<Hristos a Înviat!>>.  Lumina Învierii să patrundă în sufletul tuturor, pentru că suntem un popor deștept, mai avem nevoie doar de înțelepciune”, a fost mesajul lui Vali Bot

 

 

 









2 comentarii

  1. Stima si maxim respect domnului primar Bot.Nu ma intereseaza culoarea si apartenenta politica,in general,al nimanui ci doar ce i-i iese din mana,eu fiind apolitic…Dar ceea ce a facut omul acesta dintr-o comuna anosta,jalnica,este cu absolut altceva,de pe alta planeta…Am facut naveta cu UTA,mi-am rupt masina,meci de meci…Nu imi va parea rau niciodata.Ce gazon,ce teren…Mi-as dori ca acum,pe FN,sa fie cel putin la fel..De unde atatea pretentii?
    Domnule Bot…oare,nu stiu,la viitoarele alegeri,puteti candida ca primar al Aradului?Aveti din start voturile familiei mele,in cazul ca nu va mai candida dl.Meszar…

    0
    0
  2. @Lucian….prin prisma trubadurului,mereu pe drumuri si coclauri,am vazut niste copii la juniorii Beliu,de mare potential..culmea ca cei mici sunt „pipirig” si nu cei mari ar fi…Este o arie restransa de selectie,din multe privinte,pe acolo.Tu ai un mare cuvant,influenta scriptica,om de onoare si caracter…Poate ca macar atat ai putea,sa organizezi un fel de trial ca sa-i vada si conducerea Academiei UTA si Atletico,pentru ca ei nu au ochi decat cu „plotoace”,ochi de cal…
    Uite ce face Sebisul,sa le fie rusine maxima…Au jucat tot campionatul U15,pe fals,cu jucatori peste varsta,pana au fost prinsi cu „matza in sac”..de atunci,se dau raniti sau bolnavi,musamalizat..
    Exista pepiniera enorma de selectie,cu niste copii extraordinar de talentati dar din familii foarte sarace,care nu isi permit niste simple ghete…Aici apar talentele mari,de valabilitate,macar posibile,de incercat.Eu nu pot face nimic,dar tu poti!Esti in masura!
    Trist,dar asta nu vede nimeni…Nici Sculici si nici Maghici…sau nu vor…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button