Baschet

Iluzia unei surprize a ținut doar o repriză, campioanele merg la 2-0 în finală: Sepsi Sfântu Gheorghe – FCC Baschet UAV Arad 84-68La cum au arătat lucrurile în primele două sferturi, părea o seară bună pentru FCC Baschet UAV Arad, diferită față de cea de ieri, când SIC Sepsi își adjudeca fără să tremure vreo clipă pentru 1-0 în finala LBNF: 76-61. Doar că după pauză, „galben-albastrele” au căzut inexplicabil  și campioana a defilat spre 2-0: 84-68 (21-20, 18-18, 25-13, 20-17).


Bogdan Bulj atrăgea atenția după confruntarea de aseară, din „Sepsi Arena”, că echipa sa nu are voie să mai rateze debutul de meci și asta s-a întâmplat. Sutherland și colegele sale s-au apărat bine, iar „alb-verzile” nu au avut prea multe aruncări deschise. Doar că la finalizare și-au făcut treaba doar Hadzovic și Keys, aceleași jucătoare care au dus greu și ieri.  21-20 a fost scorul primului sfert, iar lucrurile păreau să meargă ceva mai bine în a doua repriză mică. FCC Baschet UAV Arad chiar a condus în două rânduri, 22-21 și 28-27, ceea ce nu s-a întâmplat deloc ieri, când covăsnencele au fost mereu în față pe tabelă. Pe finalul reprizei, a ieșit la rampă și cipriota Akathiotou, care a reușit „tripla” pentru un 39-38 la pauză ce dădea speranțe pentru actul secund.


Doar că pivoții Aradului au făcut un meci slab, iar elevele lui Zoran Mikes au fost și ele mult mai precise la aruncări, multe dintre ele de după linia de 6,75 metri. Scorul a început să ia proporții, oaspetele blocându-se la un moment dat la 51 de puncte marcate. Șase minute a durat „seceta” de puncte a Aradului, perioadă în care s-au încasat 12 puncte și scorul sfertului trei a fost de 64-51! Sepsi a început să facă și spectacol, jucătoarele în „alb-verde” au pasat rapid și au găsit mereu jucătoarea liberă la finalizare. Astfel, în sfertul patru,  avansul a crescut la peste 20 de puncte, ecartul maxim consemnat fiind de 24 de puncte, 81-57 în minutul 37! Ca și ieri, Sepsi a luat piciorul de pe acceleraţie când s-a văzut cu sacii în căruță, iar Keys a devenit vice-coșghetera partidei, după conaționala Wallace. 84-68, rezultat final și Aradul va lupta să rămână în joc peste 5 zile în fața unei echipe ce nu pare a avea slăbiciuni. Sau în orice caz nu în fața unei echipe ce, oricum, și-a depășit condiția prin calificarea în finală.

Meciul trei va avea loc imediat după Paşti, marţi, 26 aprilie, ora 19, la Arad, iar dacă va mai fi nevoie, se va juca şi a doua zi, tot în Polivalenta din oraşul nostru. Vă reamintim că finala Ligii Naţionale de baschet feminin se joacă după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”.

Formaţii și marcatoare:

Sepsi: Wallace 28 (4×3), Fraser 19, Pasic 11 (2×3), Ghizilă 9 (1×3), Raber 8, Podar 7 (1×3), Cătinean 2, Pop, Croitoru, Nemeş. Rezervă: Jones. Antrenor: Zoran Mikes.

Arad: Keys 22 (1×3), Hadzovic 17 (1×3), Vitulova 10 (1×3), Sutherland 9, Akathiotou 8 (2×3), Vaida 2, Fleşer, Ghiţă, Mîrne Nagy. Rezerve: Rotariu, Vaţi, Manea. Antrenor: Bogdan Bulj.

Foto: Ciprian Petcuţ (baschetarad.ro)

Un comentariu

  1. Pivotii aradului meci slab putin spus…inexistente. Tot greul l-a dus Handsovici si Keys. Nu poti avea pretentii de campioană cu pivoti de 4 puncte pe meci. Sperăm la Arad să arate că sunt pivoti.
    Sepsi are o echipă f bună, dar nu de nebătut. Dar pentru asta trebuie să lupte fiecare jucătoare ca cele două de mai sus.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button