Fotbal juniori

Campioana seriei a 7-a a „republicanilor” U17, ACB Ineu dă peste ACS CIL Sighetu Marmaţiei în primul tur eliminatoriu: „Țintim careul de ași!”





Campionatele de „republicani” intră în prima etapă eliminatorie. Printre combatante, la Under 17, se află și ACB Ineu, formație ce a dominat autoritar seria a 7-a, pierzând un singur meci din 21 disputate, între sezonul regular și play-off.

Mihuț: „Nu cunoaștem adversarul, nu ne rămâne decât să ne facem jocul nostru”

Înfrângerea, 0-3, a venit chiar în weekend, la Reșița, contra formației clasată pe poziția secundă, care – de altfel – avea nevoie de trei puncte pentru a merge și ea mai departe. A fost, oarecum, un eșec calculat pentru zărăndani. „Sigur că nu am fi dorit să pierdem niciun meci, dar ne gândeam deja la fazele superioare, căci vrem neapărat să avansăm până la turneul final. Poate a fost și greșeala mea că le-am cerut înainte de meci să fie atenți la cartonașe și să nu se accidenteze și nu au pus piciorul cum trebuie. Asta a fost, eu zis și sper ca acest eșec, sigurul de până acum, să nu aibă efect asupra moralului lor”, spune Teodor Mihuț, cel care a condus echipa de pe margine în Valea Domanului.

Adversarul Ineului din primul tur eliminatoriu este ACS CIL Sighetu Marmaţiei, campioana seriei a 8-a, de unde s-a mai calificat și LPS Cluj-Napoca. „Credeam că vom pica cu o formație de pe locul 2 din altă serie, dar dacă așa a decis Federația nu avem decât să jucăm și să ne atingem obiectivul. E important că jucăm acasă, evităm oboseala cu deplasarea și ne pregătim cât mai bine. E puțin ciudat faptul că nu știm aproape nimic despre adversarul nostru, ca să pregătim ceva surprize tactice, dar – pânâ la urmă – trebuie să ne facem jocul nostru și să marcăm măcar un gol mai mult decât ei. Sper să avem parte și de sprijinul publicului, căci avem o generație bună, ambițioasă, cu care vrem să ajungem la turneul final, de la București. Nu avem probleme de lot, sperăm să câștigăm, după care așteptăm să vedem unde și cu cine vom juca marți în al doilea tur eliminatoriu. Dar, toate la rândul lor, acum trebuie să dăm totul cu Sighet, o câștigătoare de serie ca și noi”, mai afirmă Mihuț, care e ajutat de Cristi Sculici, Leo Pința și Marcel Ponta în pregătirea acestei grupe.

Hotea: „Ne jucăm șansa la Ineu”

Fotbalul juvenil din Sighetul Marmației se confundă cu numele lui Neluțu Hotea. De aproximativ 30 de decenii, acesta a crescut generații după generații de copii și juniori, fiind – printre altele – primul antrenor al lui Grigore Turda, căpitanul lui FC Argeș sau al lui Răzvan Began, portarul de rezervă al celor de la Sepsi. Dar, Hotea a crescut și fotbaliste de lot național, precum Ficzay, Bumbar sau Ciontoș. În acest sezon, ACS CIL Sighetu Marmaţiei a ajuns cu ambele echipe de juniori republicani în prima fază eliminatorie. Formația U19 joacă tot vineri, dar de la ora 12, pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, drept pentru care Hotea nu e sigur că va ajunge la Ineu. „Încă mă gândesc cum să mă împart, dar dacă nuvoi ajunge la Ineu, îi am pe colaboratorii mei Emil Dăncuș și Cosmin Pop, în care am mare încredere. Sunt puțin supărat pe băieți, fiindcă am lipsit de la meciul de acasă cu LPS Cluj și nu l-au tratat cum ar fi trebuit. Am pierdut cu 4-1, după ce i-am bătut la ei cu 2-0. Eu le cer mereu concentrare și ambiție și, din câte am înțeles, nu au cam avut. Asta e mergem mai departe. Nu știm exact nivelul seriei pe care a câștigat-o Ineul, nu cunoaștem nici echipa pe care o vom întâlni, dar mergem să ne jucăm șansa. Sigur că ne dorim să mergem mai departe, să ajungem, poate, și la turneul final, dar primul obiectiv rămâne legat de creșterea individuală a copiilor. Tocmai de aceea, avem în primul 11 nu mai puțin de 7 jucători născuți în 2006, iar portarul e din 2007. Ei trebuie să ajungă să joace la un nivel cât mai ridicat, iar noi avem datoria să-i creștem frumos”, spune experimentatul antrenor.

ACB Ineu – ACS CIL Sighetu Marmaţiei, meci din cadrul primului tur eliminatoriu al CN U17, va avea loc pe terenul „Central” din Ineu vineri, 6 mai, de la ora 14.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button