Șoimii Lipova

Lipova, taxată încă o dată de Dumbrăvița și barajul se îndepărtează! Sabău: „Marcăm foarte greu, asta e marea noastră problemă” v.s. Stan: „Mai inspirați pe final!”





Șoimii Lipova pare să nu se mai trezească din „coșmarul” Dumbrăvița. Pentru a treia oară în acest an, timișenii în „alb-verde” i-au bătut pe „alb-albaștrii” aflați în exil la Arad fără să primească gol și marcând în total de 6 ori. Succesul din intermediara de azi, de pe „Motorul” a fost cel mai scurt din cele trei și conturat cel mai greu, în penultimul minut de joc, după reușita semnată de Răzvan Ghinescu.

Sabău: „Nu marcăm și asta ne aduce nesiguranță”

Flavius Sabău nu crede că echipa sa are un „complex Dumbrăvița”, ci: „Eu  cred că ni se întâmplă în toate meciurile nu doar cu Dumbrăvița și anume ne chinuim foarte mult să marcăm. Iar asta ne aduce numai nesiguranță pe durata unui joc. Muncim, avem posesie, încercăm să dezvoltăm jocul, să ducem mingea între linii, să pasăm decisiv, dar pe ultima parte a acțiunii nu ne iese absolut deloc. Eu sunt total nemulțumit de faptul că nu putem da goluri, adică tot timpul marcăm foarte greu și aici e vina tuturor și – poate – și a mea,  echipă care nu dă goluri nu are cum să câștige. E adevărat, că decât nimic poate era și un punct astăzi. Pe de altă parte, nu cred că suntem în ipostaza în care să ne fi mulțumit cu un egal, având în vedere că suntem pe locul 4. Iar după schimbările făcute, eram echipa mai proaspătă, care putea câștiga jocul. Evident că nu ne doream să pierdem, dar tot timpul când ataci sunt și niște riscuri. Știți bine că eu nu sunt genul care să mă mulțumesc cu un punct și să închid jocul. Uneori plătesc pentru asta, dar de multe ori mă bucur sau am satisfacții. Îmi pare rău și de acest rezultat, mai ales că acasă jucăm pe un teren bun, am controlat jocul, am avut posesie, dar degeaba dacă nu reușim să marcăm. Marcăm foarte greu, asta e cea mare problema a noastră”.

„Ne-am asumat transferurile”

Cel puțin pe hârtie, începând din această iarnă, Lipova are la dispoziție cei mai buni atacanți de la nivelul Ligii a 3-a. Este vorba despre Capătă și Modan, însă doar ultimul a înscris o singură dată de la sosirea în „alb-albastru”. În trecut, Sabău a cerut răbdare pentru cei doi, însă obiectivul este aproape de a fi ratat și poate apărea regretul că nu s-a ales calea omogenității. „Eu cred că trebuie să ne asumăm riscul acesta, cu transferurile noi și ne-am asumat cumva. Am ajuns până aici, ne așteptam să fim mai sus, jucăm ofensiv, dar vroiam să avem mai multe realizări clare. E foarte greu, eu simt pe margine că jucăm, pasăm, încercăm, dar foarte greu ne creăm oportunități clare și – implicit – marcăm foarte puțin”, a mai afirmat Sabău.

„Depinde foarte mult de fiecare ce motivație au la fotbal, suntem plătiți să sperăm”

După runda de azi, Lipova s-a îndepărtat la patru puncte de „zona” barajului și există riscul ca jucătorii să-și piardă încrederea. „Depinde foarte mult de fiecare ce motivație are la fotbal. Eu încerc, probabil, să fac maximum, dar nu cred că depinde numai de antrenor chestia asta. Cred că depinde foarte mult de profilul jucătorilor pe care-i ai. Eu sunt convins că o să fim ok și o să ne motivăm pentru că așa, ca și caractere, suntem super ok. Noi avem jucători de caracter foarte bun și o să ne motivăm. Eu mă gândesc cum să depășim bariera asta de un gol, maximum două pe meci . Atâta timp cât sunt matematic speranțe suntem plătiți ca să sperăm și e normal să ne facem treaba până la final. Este, într-adevăr, greu pentru că suntem dezamăgiți, dar cred că suntem toți profesioniști, putem să depășim momentul, ca să ne jucăm șansa până la final”, mai afirmă Sabău.

Vineri, Lipova se întoarce pe terenul Ghirodei, acolo unde și-a început cu o victorie aventura în play-off.  De altfel, în acestă fază a competiției, „șoimii” au bătut tur-retur liderul. „Jucăm tot cu aceleași echipe, e complicat și pentru ei și pentru noi. Su nu am fost mulțumit de formatul ăsta de la bun început. Prevăd meci destul de închis în care fiecare va încerca să joace, rămâne de văzut cine va reuși să facă diferența până la urmă. Sută la sută va fi un meci echilibrat, cum au fost toate. Nu fac calcule foarte multe nici pentru echipa mea, dar nici pentru adversari”, a încheiat tânărul „principal” al lipovanilor.

Stan: „De obicei lucrurile se compensează în fotbal, încă se mai pot întâmpla multe în clasament”

Dumbrăvița și Cosmin Stan parcă au pus ținta pe Lipova în acest an, atâta timp cât echipa lui Sabău, Ciubăncan și Polgar e singura pe care a învins-o tur-retur. „Meciul de azi a fost echilibrat, între două echipe care s-au străduit să joace un fotbal bun. Nu cred că ne-a ieșit, nici nouă nici lor. Deci nu cred că a fost un joc foarte spectaculos, dar un joc în care ambele echipe și-au dorit și au jucat cu dăruire maximă. Am fost mai inspirați pe final, de obicei cam așa se întâmplă. Ei au câștigat două meciuri în minutul 90 cu Ghiroda, noi am pierdut două puncte la Chișineu-Criș în minutul 90, de obicei lucrurile acestea se compensează în fotbal. Exact asta s-a întâmplat la meciul de astăzi și am câștigat noi pe final. Apoi, toate trei schimbările pe care le-am făcut la meciul cu Ghiroda nu au adus nimic, astăzi ne-au adus cele trei puncte. E o chestiune de inspirație, probabil, a antrenorului”, a spus antrenorul „alb-verzilor”, care – pe de altă parte – nu crede că e totul jucat la vârful play-offului în C8. „Mai sunt încă trei etape și distanțele nu sunt foarte mari. Încă se mai pot întâmpla foarte multe lucruri, chiar dacă în momentul de față poate Ghiroda și noi suntem favoriți la primele două locuri. E devreme azi, putem discuta – probabil – după etapa de vineri, după care or să mai rămână doar două meciuri”.

Conturi reglate cu Sabău: „Probabil, am alimentat și eu un pic”

După ultimele două partide directe, relația dintre Stan și Sabău părea defintiv deteriorată, antrenorul Dumbrăviței acuzându-și omologul de lipsă de fair-play pentru că nu i-a întins mâna semn că recunoaște superioritatea adversarului. „Am dat mâna cu Sabău înainte de meci. Probabil și eu am alimentat un pic pentru că după meciuri în care în care pierzi e destul de greu să te mai regăsești, să-ți găsești puterea să te duci la advrsar și să dai mâna. Așadar, nu mai sunt probleme, am trecut și eu prin situații din astea, în care o nu puteam bate nicicum o echipă. De exemplu, noi nu am putut trece nicicum de Crișul, sperăm , totuși, să o facem vineri, iar Lipova de noi. Dar, Lipova are o echipă bună, eu sper să continue, să nu se destrame, pentru că e o muncă de mulți ani la Lipova și ar fi păcat să se întrerupă acum. Ar fi păcat pentru fotbal să fie niște nervi la cald și să se ia niște măsuri ce nu ar face bine fotbalului”, a mai afirmat Stan.

FOTO: Costel Șerban

10 comentarii

  1. Atita timp cit Pop face tranferurile și caută jucătorii din punct de vedere tehnic sau tactic nu are cum Lipova sa cistige !meciul următor pop o sa ne povestească de jocul atacanților !ce sa mai vb cind astfel de personaje ajung in fotbalul românesc …….și zic ei ca fac bine !Da ,probabil fac bine pt ei o perioada

    0
    0
    1. Cu siguranță ești un frustrat care nu ai făcut nimic în viața asta dacă îți permiți să emiți astfel de aprecieri la adresa unui om pe care sigur nu-l cunoști. Îți doresc să ajungi și tu la nivelul lui (n.r.Pop) și în rest „O zi cât mai bună).

      0
      0
    2. Tu vorbesti din cunostinta de cauza . Banuiesc ca esti toata ziua cu cei din Lipova . Esti acolo in mijlocul lor si vezi si traiesti de poti scrie astfel de lucruri. Eu cred ca esti un oparit care nu are nici o treaba dar esti ofticat pt anumite chestii intamplate in trecut de care sunt convins ca habar nu ai care-i adevarul drept dovada ca citezi o nulitate (cind astfel de personaje ajung in fotbalul românesc). Sa stii ca acest personaj este apreciat pt munca lui atat in cadrul comunitatii cat si in cadrul FRF. De tn nu a auzit nimeni si nici nu va auzi pt ca GHIBITI ca tn sunt marginalizati . Asa ca vezi tu de treaba ta si echipa ta si lasa-l pe el si echipa pe care o prezideaza in pace .

      0
      0
  2. Poate ca la anul,odata cu terminarea stadionului de la Lipova și cu 2-3 sponsori importanți se va dori Liga2,iad in acest caz,i-as recomanda domnului Pop,câțiva jucatori buni din Liga4:Florea(Ineu),Serban(Ineu),Pirtea(Socodor),Zele(Zabrani),Ispas(Pancota)…fiți cu ochii pe acești jucatori!

    0
    0
    1. Multumim pentru sfat vom tine cont . Pe unii dintre ei ii cunoastem si am purtat discutii cu ei . Altii sunt in atentia noastra de cateva luni. Acum sa vedem care sunt doleantele antrenorului ca nu pot veni eu sa zic astia sunt jucatorii. Eu pot discuta dupa cu jucatorul si clubul dupa ce am acceptul antrenorului . Dar oricum noi va multumim pentru idee.

      0
      0
  3. Cat despre liga doua ….toata lumea care se pricepe cat de cat la fotbal stie utilitatea unei echipe din Arad in liga 2. Indiferent de numele echipei ar putea fi un partener bun pentru Uta . Ar fi de mare ajutor Aradului . Uta nu ar mai fi obligata sa dea tinerii de perspectiva pe la Metaloglobus sau alte echipe. Iar avea sub nasul lor . Iar putea vedea mult mai usor . Si sunt convins ca sar putea face acel parteneriat cu clubul UTA . Un parteneriat adevarat din care toata lumea sa fie multumit.

    0
    0
  4. Si ca sa-i raspund celui care se semneaza mai sus cu Arad. Sunt convins ca ai stat de vb cu mn de n ori de ai tras concluziile astea. Scuza-mi ironia. Dar cineva mai intelept ca mn si mai vechi in fotbal mi-a zis asa….,,Domnule nu vei fi criticat de cineva care face mai mult ca tine. Vei fi criticat de cineva care face mai putin sau chiar nimic „. Ca astia sunt oamenii.

    0
    0
    1. Radule iarta-i ca nu stiu ce vorbesc,felicitari celor care conduc echipele aradene de liga3 in vremurile de astazi.

      0
      0
  5. Din pacate multi vad ca au asteptat sa se incurce lipova sa sara pe taste , ar fi fost super sa avem o echipa si in liga a 2 dar e infernal acest sistem , joci un campionat dupa si play off vreo 9 meciuri tot cele 4 intre ele , dupa care sa mai joci si 2 baraje , vb aia prinzi la un meci o forma slaba gata ai ratat anul si bani investiti , toate astea sau facut pt ca sa mers pe 10 serii apropiate geografic e un plus pt ca eviti deplasari lungi dar e un mare minus acest format pt cine doreste promovarea

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button