Șoimii Lipova

Sabău s-a despărțit de Lipova și a ales Ungheniul, „șoimii” nu renunță la gândul barajului! Pop: „De obicei aceste momente vin cu un plus!”





Mariajul de 6 ani și jumătate dintre Flavius Sabău și Șoimii Lipova s-a încheiat astăzi. Antrenorul de 37 de ani și-a dat demisia după eșecul (0-1) din intermediara de ieri, cu Dumbrăvița, și va semna, probabil, chiar în această săptămână un alt contract. Fostul fundaș al celor de la Ineu sau Sebiș o va prelua tocmai pe Unirea Ungheni, formație la care a activat până în urmă cu trei săptămâni un alt antrenor arădean, Dan Stupar.

Sabău: „Plecarea mea ar putea crea un șoc pozitiv, mulțumesc Șoimii Lipova!”

Până una alta, Sabău și-a expus motivele despărțirii sale de „alb-albaștri” și a ținut să le mulțumească lipovanilor pentru lunga colaborare. „Am fost dezamăgit de joc și rezultate, iar vina e în primul rând a mea. Nu am reușit să echilibrez lotul, să gestionez momentele grele și cred că mai bine ne despărțim acum, când echipa mai are șanse matematice să prindă barajul și plecarea mea ar putea crea un șoc pozitiv. Le doresc multă baftă colegilor mei, Marius Ciubăncan, Norbert Polgar și Cătălin Bujor în ultimele etape, dar și jucătorilor, trebuie să lupte, încă nu e decis nimic, eu am încredere în ei. În rest, aș mai dori să le mulțumesc pentru cei 6 ani și jumătate frumoși în primul rând președintelui Radu Pop și soției dânsului, doamna Corina, autorităților locale din Lipova, cu o mențiune specială pentru Mircea Jichici, un om deosebit, dar și oamenilor din jurul echipei, Virgil Stamate, Claudiu sau Alina Trif. Totodată, le datorez mult unor jucători cu care am lucrat la Lipova și aici îi menționez pe Sergiu Popa, Adi Piț, Calvin Ali Tolmbaye, Vlad Filimon, Mădălin Popa, Denis Rusu, Cristi Poiană, Andrei Vasinc sau Kevin Trabalka, dar și actualilor componenți ai lotului”, ne-a declarat fostul „principal” al lipovanilor.

Pop: „Interimat Ciubăncan – Polgar – Bujor, iar eu mă voi asigura că echipei nu-i va lipsi nimic”

Într-adevăr, Radu Pop s-a repliat rapid și a dat echipa pe mâna „secunzilor” lui Sabău. „Îi mulțumesc lui Flavius pentru colaborarea de 6 ani și jumătate, îi doresc baftă mai departe, sper să-și realizeze visele. Deocamdată, până la finalul play-offului, interimatul îl asigură Ciubăncan, Polgar și Bujor, iar eu voi fi permanent lângă echipă, la toate antrenamentele și meciurile. Astfel, vreau să mă asigur că băieții vor avea absolut toate condițiile pentru realizarea celor trei victorii ce ne lipsesc pentru a ne îndeplini obiectivul stagional. De obicei, șocurile care se produc în astfel de momente vin cu plus și mizăm și noi pe acest lucru”, a menționat președintele lipovanilor.

Ungheniul l-a convins pe Sabău: „Vrem să atacăm promovarea în Liga a 2-a chiar de la anul”

Revenind la viitoare destinație a lui Sabău, probabil, totul se va parafa până la finalul acestei săptămâni. Unirea Ungheni mai are minime șanse să mai prindă un loc de baraj, fiindcă după etapa de azi distanța dintre ea și Metalurgistul Cugir a devenit de 7 puncte, atâta timp cât în joc mai sunt doar 9. Dar, Sabău a fost convins de președintele mureșenilor, Adrian Pop, să-și înceapă cu ultimele trei etape ale play-offului aventura la Ungheni, acolo unde se reîntâlnește cu foștii elevi de la Lipova, Bruno Vasiu și Florin Istrate, dar și cu alți doi fotbaliști arădeni, Angelo Iuga și Marius Constantinescu. „Într-adevăr, m-am înțeles verbal cu domnul Pop de la Ungheni, am vorbit chiar în detaliu despre viitor, cumva e bine că mai am aceste trei etape să evaluez lotul și să-mi încep treaba acolo. Obiectivul este promovarea în Liga a 2-a cel târziu în vara lui 2024, eu sper – însă – să o atacăm din sezonul ce vine”, ne-a mai mărturisit Sabău, care se va muta la Ungheni împreună cu familia.

Șoimii Lipova ocupă locul 4 în play-outul Ligii a 3-a (seria a 8-a), cu 35 de puncte, cu 5 mai puține decât Dumbrăvița, echipa de pe locul 2 și 7 mai puține decât liderul Ghiroda. Pe locul 3, în afara locurilor de baraj e și Crișul, cu 37 de puncte.









24 comentarii

  1. E usor sa lasi echipa la greu si sa nu iti asumi ca n-ai prins barajul, macar fii barbat si stai pana la capat! Intr-adevar e frustrant sa pierzi de 3 ori contra aceeasi echipa fara sa marchezi, dar nu incat sa arunci prosopul. Zici ca nu stiu ce antrenor e, vai doamne a pierdut de 3 ori contra aceeasi echipa, cam penibil. Sa nu mai mentionez ca Lipova nu stie sa piarda, nu sunt sportivi, de aceea toata lumea nu ii plac. In fine, tu si Mihalcea ce ati mai plecat asa de la o echipa…

    0
    0
    1. Ce ar trebui sa faca echipa din Lipova ? Ai scris ca nu stie sa piarda si nu sunt sportivi ??? Eu am vazut ca dupa meciurile cu Dumbravita uni jucatori au felicitat adversari chiar daca aproape nu mai exista sanse pentru baraj !!! Este un comentariu cu bataie pe fostul antrenor dar in legatura cu sportivitatea jucatorilor …….🤔🤔🤔. Scrie numele ca sa pot sa iti raspund mai detaliat. Ppate ca exista si o ‘oftică’ ! Sau nu ?????

      0
      0
    2. Ce antrenor e se va vedea in timp, omul si-a asumat responsabilitatea pentru eșecul echipei, deși, o fii el vinovat? (aici se vede caracterul unui om, când isi asumă el ce nu pot alții) părerea mea. Desigur de dat din gură putem toți si daca e sa ii dea Dumnezeu după cum face cred ca i-ați urat de bine, nu de rău.
      Bravo mister, eu iti doresc succes,nu i băga in seamă, lucrurile bune se uită repede atunci când vor sa te spele cu noroi, o fac oricum și dacă ai pus Lipova pe lună.

      0
      0
      1. A fugit lasand echipa cu ochii in soare cu 3 etape inante de final. A fugit pentru un salar mai mare nimic mai mult . Jucatorii actuali sunt dusi la cererea lui. Din pacate banul si-a spus cuvantul . Se vor gasi solutii si pentru viitor si fara el.

        0
        0
  2. Cine crede ca Sabau s-a hotarat dupa esecul de ieri sa demisioneze si pana azi sa isi si gaseasca echipa, e mai mult decat naiv! Oricum, gestul lui este al unui mare laș, e sigur ca nu indeplineste obiectivul, si fuge de rupe pamantul! Nu e nimic deosebit, poate doar faptul ca cerea de la jucatori ceea ce el nu are, adica „caracter”. Macar prin plecarea lui, se vor putea relaxa administratorii bazelor sportive, care ba nu tundeau iarba, ba nu udau terenul, ba nu opreau vantul si ploaia si restul scuzelor penibile. In sfarsit, multa bafta, ca noi avem caracter!

    0
    0
  3. Dumnezeu nu bate cu bata,ci doar ti-o da ca sa umbli cu ea…Nu exista fapta fara rasplata,in viata.. Mister Sabau,si-a incalcat propriile principii, se pare ca a insemnat enorm la Lipova dar a fost maxim complice la tradarea lui Denis Rusu fata de UTA si nu numai.El l-a adus din Bihor si tot el cu domnul Pop,i-au cam terminat cariera,pentru niste bani marunti de stricta perspectiva apropiata…
    Nu ma bucur,pentru ca tin cu absolut toate echipele aradene,dar finalul era de asteptat…Pleaca Stupi de la Ungheni,merge Sabau…Simplu…
    Domnului Pop!Ati facut greseala vietii dvs prin jocul la doua capete fata de UTA…Stiti si dvs asta…Da-i Doamne minte romanului,pe apoi…
    Succes si doar de bine!

    0
    0
    1. Domnule Giro (va fac domn pt ca si dv m-ati facut), v-am mai scris nu o data aici pe sportarad. Vreti sa stiti adevarul despre plecarea lui Rusu…veniti sa stam fata in fata si vb . Chiar m-am saturat de presupunerile tale si ale tuturor celor care cred ca ,,stiu adevarul”. Stiti o lae nu stiti nimic . Stiti presupuneri si atat, si stiti vrajelile vandute de un om care …….. Nu are nici o treaba Sabau cu vanzarea lui Rusu.nu a avut treaba cu asa ceva . Nimeni nu a tepuit Uta cu nimic . Am fost deschisi pana la un moment dat dupa care fiecare si-a vazut de treaba lui. Mai scuteste-ma ca textele tale ca am facut greseala vietii si etc. M-am saturat de tn si de inca cativa care in afara de a arunca cu noroi nu stiti altceva . Dc nu vi sa vb personal cu mn …scuteste-ma . Este ultima data cand iti raspund . Acum ma rog la Dumnezeu copilul tau sa joace intr-o zi la Lipova si de la Lipova sa aibe sansa sa plece mai sus dar nu la Uta.

      0
      0
      1. Un sfat pentru marele conducator de club , pune mana pe cartea de limba Romana. Daca conduci clubul precum te exprimi in scris , atunci e jale.

        0
        0
        1. Eu zic sa-ti vezi de sfaturile tale ca nu cred ca omul a gresit cu nimic . Dar iti place si tie ca la Giro sa fiti ,,Gica contra”. Marele conducator a facut ceva la viata lui. Tu ai facut ceva in afara de a judeca si ghibita ?

          0
          0
          1. Am spus doar ca nu stie sa scrie, nu am judecat meseria lui. Si poate fi mai atent cand scrie in spatiul public.

            0
            0
  4. Nea Giro, imi cer scuze dar esti un batranel senil care privesti totul prin ochi de suporter. Lipova nu are nevoie de comenturile tale . Chiar asa ……’ da-ti Doamne mintea de pe urma a romanului’ si nu mai comenta de Soimii. Nu ai cum sa fi suporterul tuturor echipelor aradene. Imi pare rau sa iti spus dar minti cu nerusinare. Nu sti nimic despre transferul lui Denis Rusu dar comentezi din ‘auzite pe la carcotasi’. O zi frumoasa si bucurate de viata !!! Lasa comenturiile pentru alti !

    0
    0
  5. Îmi place mult cu deontologi de genul ăsta, am trecut de la comentarii pe tema fotbalului la cum se exprimă unii pe limba română. Bravo ție (n.r.Florin) pentru faptul că stăpânești foarte bine limba ta maternă dar să nu fim atât de exigenți. Fapte și nu vorbe spune tot un proverb tot românesc. O zi cât mai plăcută îți doresc.

    0
    0
    1. Multumesc, nu am vrut sa starnesc polemici inutile. Dar e bine cand te apuci sa scri pentru public sa fi atent la modul cum o faci. Dl Radu probabil era suparat pe comentariul lui Giro. Nu il cunosc pe dl Giro, dar sa stiti ca de cele mai multe ori face comentarii pertinente si la obiect. O zi faina iti doresc.

      0
      0
      1. „Dar e bine cand te apuci sa scri pentru public sa fi atent…”

        Ca bine zici !! (se scrie:”sa scrii”, cu doi de „i”, idem pentru „sa fii atent”)

        Ce usor ne bagam in seama, acolo unde nu ar trebui…

        0
        0
      2. Daca tot corectezi pe altii, ai putea sa te corectezi si pe tine si „sa scri” cu 2xii nu 1xi…dar poate gresesc eu si ma poti invata tu. 🙂

        0
        0
  6. Domnule Florin, imi cer scuze pentru micile greseli (daca exista). Se mai intampla cand scrii intre 2 semafoare . Dar chiar sunt sictirit de subiectul asta . Banii pe Rusu au intrat in club nu in buzunarul meu . Eu multumesc lui Dumnezeu am tot ce imi trebuie.

    0
    0
    1. Dl Radu ai grija ce scri, daca citesc cei de la circulatie ramai fara permis. Si sti cum zice un vechi proverb frantuzesc ? Cine se scuza se acuza. Am zis eu ceva de Denis sau de bani ? Chiar nu e teaba mea. Am facut doar o constatare, avand pretentii de la un presedinte de club. Va doresc bafta multa si ar fi frumos sa avem si in liga 2 echipe de la noi din judet.

      0
      0
      1. Domnule, te-ai bagat intr-un subiect la care nu te pricepi, faci greseli mari de scriere (se scrie: „ai grija ce scrii”, cu doi de „i”, se scrie „si stii cum zice…”, tot cu doi de „i”). Virgulele nici nu le mai amintesc.
        Altfel, am dubii destul de mari cum ca proverbul pomenit este un vechi proverb francez.

        0
        0
    1. Altu pe care stie tot. Ce mai stiti voi astia care tot latrati pe aici ? Ce ? Mai luati apa in gura si faceti gargara .

      0
      0
  7. eu dacă as fi in conducerea Utei lipova ar fi ultima echipă din județ cu care as face un parteneriat! după toată mizeria aia cu denis rusu.. deja e obositor subiectul ăsta! Dacă vor veni noii investitori sunt convins că vor înființa propria echipă in liga a treia, că doar n-or fi fraieri să se asocieze cu radu pop să conducă ăla pe banii lor!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button