Fotbal juniori

Zărăndanii, în ultimele 8 echipe pe țară la „republicani” U 17: ACB Ineu – ACS CIL Sighetu Marmaţiei 3-1





Campioanele seriilor 7 și 8 ale Campionatului Național Under 17 s-au duelat astăzi, pe „Centralul” din Ineu, pentru un loc între cele mai bune echipe din țară. Gazdele de la ACB au tranșat cu 3-1 disputa cu ACS CIL Sighetu Marmaţiei, după o prestație convingătoare. Meciul a adunat aproximativ 150 de spectatori pe „Centralul” din Ineu, între care și o galerie din Maramureș, formată din părinții jucătorilor din Sighetu Marmaţiei, neînsoțiți în județul nostru de antrenorul principal, Neluțu Hotea. Echipa gazdă a fost susțină și de primarul Călin Abrudan, care le-a ținut jucătorilor și un scurt discurs motivațional înainte de primul fluier.

Scăpate basma curată dintr-un atac periculos al celor de la ACS CIL, gazdele au reușit să marcheze la prima acțiune mai periculoasă. În  minutul 9, Ene a centrat din dreapta, iar Rosza a înscris din 8 metri. Moroșenii au reacționat imediat și Onea a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap la colțul lung, după un corner al formației sale: 1-1 (min. 19). După alte 10 minute, un corner bătut de Rucăreanu cade pe transversală și, pe fondul altor ratări mari ale gazdelor, s-a intrat la egalitate la pauză.

„Alb-albaștrii” au continuat să atace cu toate liniile, dar și să irosească foarte multe șanse. Printre ele, a venit, totuși, golul de 2-1. În minutul 58, Szoke a pasat printre fundași, Rucăreanu și-a întors întoarce adversarul direct în centrul careului și l-a bătut pe Berci.  A doua transversală a zărăndanilora venit la mijlocul părții a doua, autor Codrea. Imediat, mai precis în minutul 69, a venit și golul siguranței. Szoke a tras în blocaj, mingea a ajuns pe voleul lui Rosza, care a realizat dubla din 8 metri. Scorul putea fi și mai rotund, dar ineuanii au continuat să se joace cu ocaziile.

Sculici: „Din păcate am ratat foarte mult, dar este o vuctorie și așa”

Până la urmă, importantă rămâne calificarea în turul doi preliminar, ce se va desfășura marți. „Am fost echipa care a încercat să joace mai mult fotbal și am reușit în unele momente, din păcate am ratat foarte mult. Am luat gol din fază fixă și am dus adversarul în joc, dar în a doua repriză am reușit să ne desprindem și am mai avut posibilitatea să mai marcăm, Dar, până la urmă, este o victorie și așa. Nu au fost probleme de arbitraj, nu comentez eu arbitrajul, la unul din golurile noastre, mingea a venit de la adversar, nu era offside, iar pe final, la indirecta din careul nostru, a fost o contră cu mingea între jucători, nu a fost penalty. Marți jucăm faza următoare, sperăm să revenim în cantonement la Moneasa, de unde am venit și azi la meci. Probabil, de abia duminică vom ști adversarul și unde jucăm, ne dorim să trecem și de turul următor, să intrăm în careul de ași pentr a disputa turneul final, de la Mogoșoaia”, a declarat Cristian Sculici, „principalul” ACB-ului.

Teoretic, împerecherea pentru turul următor ar trebui să respecte criteriul geografic, iar asta înseamnă că LPS Cluj va fi următorul adverar al ineuanilor. CSȘ Craiova,  Campionii FC Argeș, Rapid, Progresul Spartac, Oțelul Galați și Delta Tulcea sunt celelalte echipe calificate mai departe după etapa eliminatorie de azi.

Formații:

Ineu: Tulcan – Toader, Codrea, Bălteanu, Nica – D. Covaciu – Ene (81 Cotoi), Rucăreanu (76 Sas), Szoke, Gârna – Rozsa. Rezerve nw: Coman – Purlea, Narcesovici, Miculaiciuc, Sas, A. Covaciu. Antrenori: Cristian Sculici, Teodor Mihuț, Leo Pința, Marcel Ponta

Sighet: A. Berci – Cr. Berci, Stoian, Onea, Curtean, Pop, Bocicorec, Coceriuc, Babota, Rabecz (88 Stulianec), Galea. Rezervă neutilizată: Liheț,

Arbitri: Denis Mihăescu – Radu Stana, Alexandru Popa (toți din Timișoara).

3 comentarii

  1. Sincere felicitari!Ma bucura fiecare succes ale grupelor de juniori din judet.Bafta maxima in continuare!Nu trebuie luate in considerare numele posibilor viitoare adversare.Nu brandul joaca!

    0
    0
  2. Ce titlu stupid! În prima fază am crezut că ACB se bate la retrogradare! De fapt, ei s-au calificat sferturi și sunt printre PRIMELE 8 echipe din țară la acestă categorie și luptă pentru accederea în careul de ași! E diferență mare…

    0
    0
    1. e sistem mixt, numarul echipelor scade, raman tot mai putine … e vorba de ultimele ramase, nu ultimele clasate

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button