Crisul Chisineu-Criș

Crișul a ieșit din cărțile barajului la prima înfrângere din play-off, Dumbrăvița sărbătorește! Stan: „I-am bătut când trebuie” v.s. Abrudean: „Sunt realist, îmi felicit băieții”







„Reduta” Crișului a căzut la al 7-lea meci din play-offulu Ligii a 3-a. CSC Dumbrăvița e echipa ce a înfiipt cuțitul în spatele trupei lui Adrian Abrudean, prin Zurbagiu, care a profitat de o respingere în față a lui Blaga la șutul de la mare distanță al lui Martinov.



Stan: „Era nebunia generală în vestiar, în sfârșit am găsit antidotul celor de la Crișul”

„Alb-verzii” din județul Timiș chiar s-a aflat de una singură pe primul loc în play-off pentru 5 minute, după care a venit golul egalizator al celor de la Ghiroda contra Lipovei și avem parte de doi lideri, ambii din județul Timiș. Totuși, Dumbrăvița are motive de bucurie, căci e și matematic la baraj, căci Crișul mai poate face maximum 43 de puncte, cu cât ar rămâne ambele formații din județul vecin dacă ar pierde ambele întâlniri, dar criteriul de departajare ar fi locurile pe care s-au aflat combatantele la finele sezonului regular.  „Condiția sine qua non era ca noi să câștigăm meciul de astăzi și așteptam dincolo să nu câștige Lipova. În minutul 97-98, cred că era dincolo, eram în vestiar și așteptam, era 1-0. Noi deja strigam <<Cine e pe primul loc>>, dar noi eram încă matematic la baraj. Băieții urmăreau pe telefoane finalul meciului și Amariei cred că a strigat că a egalat Ghiroda. Vă dați seama ce a fost în vestiar. Am ieșit de acolo, era nebunia generală în vestiar. Uite că se repetă, cu trei etape înainte de a se termina sezonul am intrat matematic în play-off, iar cu două etape înainte de a se termina play-offul am intrat în primele două. Am și ajuns pe locul 1, de fapt suntem la egalitate de puncte cu Ghiroda. Nu vom juca cu gândul la baraj în ultimele două etape, ci vom juca cu gândul de a termina pe primul loc, pentru că așa am zis de la început și anume tot timpul să încercăm să îmbunătățim poziția pe care suntem”, a spus Cosmin Stan la finele disputei din această seară.

Despre meciul cu Crișul, pe care a bătut-o în premiră ca antrenor al Dumbrăviței, Stan a adăugat: „În sfârșit am găsit antidotul A fost un meci foarte greu, cu o echipă foarte bine organizată pe plan defensiv. Am controlat meciul aproape în întregime, ei nu au fost periculoși. Nu știu dacă au avut oricum câteva șuturi de la distanță, nici noi nu am avut foarte multe ocazii în meciul de astăzi, dar am avut posesie destul de bună. Exact ce zicea antrenorul secund Iacobici, o să-i batem exact la ultimul meci, când trebuie și când o să le fie lumea mai dragă. Asta s-a întâmplat. Am încercat cu Grigoriu titular, în stânga, probabil că mai departe o să mergem pe aceeași idee și la ultimele două etape și, de ce nu, și la meciul de baraj. Ținem jucătorii în priză, continuăm să facem jocuri amicale la mijlocul săptămânii cu echipe de juniori. Săptămâna viitoare jucăm cu UTA, cealaltă săptămână jucam cu Banatul Under 17, cu echipa lui Ovidiu Vâlceanu, care au fost calificați în play-off. Încercăm să ținem în priză băieții, acum mulți dintre ei credeau că vom avea vacanță un pic mai repede. Le-am stricat un pic vacanța și sper să le-o stricăm și mai mult”, a mai afirmat „principalul” alb-verzilor.



Abrudean: „Pe măsură ce s-au scurs etapele, aceste probleme de lot își spun cuvântul.  Una peste alta, nu ne-am făcut de râs”

Primul eșec din play-off a coincis și cu anularea tuturor șanselor celor de la Crișul Chișineu Criș de a ajunge la barajul de promovare în Liga 2-a. „Bineînțeles că a venit prima înfrângere, dar, din punctul meu de vedere, chiar le-am spus băieților acum că îmi pare rău pentru efortul depus. Cred că a fost un joc destul de echilibrat și noi am avut situațiile noastre. Am luat gol la acel corner, un gol ușor, un șut bun și portarul a respins mingea și, din păcate, nu am avut oameni acolo ca să îndepărtăm pericolul. Așa s-a scris istoria unui joc destul de disputat, cu o oarecare miză, dar eu trebuie să fiu realist și să îi felicit pe băieții mei. Să nu uităm că ducem acest play-off din iarnă în 13-14 oameni, pentru că nici măcar pe Patrick Peter nu l-am putut avea pe bancă. Pe măsură ce s-au scurs etapele, aceste probleme de lot își spun cuvântul. Eu am toată admirația, tot respectul pentru băieții noștri și pentru ceaa ce au arătat până acum. Noi nu aveam ca obiectiv calificarea la baraj, dar – bineînțeles – nu era vorba să nu ne dorim asta. Aveam al treilea joc în șapte zile, cu așa lot redus anticipam că ne va fi foarte dificil, dar, una peste alta, sub nici o formă noi nu ne-am făcut de râs. Am opus o rezistență destul de bună acestei echipe bune pe care o admir foarte mult și am pierdut la limită. Până la urmă, ăsta este fotbalul, încercăm să mergem mai departe și să terminăm cu fruntea sus acest play-off. A trebuit să-l scot și pe Patrick Pășcălău azi, era ușor accidentat, are o inflamație la tendon și se chinuie de două etape. Trage de el, pentru că, așa cuj am spus, suntem  foarte puțini. Joacă cu dureri, cu infiltrații și s-a străduit copilul atât cât a putut, a dat maximum din el”, a spus Adrian Abrudean, la finalul meciului de la Dumbrăvița.

În ultimele două etape, echipele timișene se vor lupta pentru supremația în serie, respectiv numele adversarului din primul baraj (CSM Reșița pentru locul 2 și CSM Deva pentru locul 1), în timp ce Crișul și Lipova se luptă pentru un loc 3 de palmares.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button