Gloria LT CermeiProgresul Pecica

Reprize și puncte împărțite între Cermei și Pecica! Todea: „Automulțumire după pauză” v.s. Bozian: „Știam că or să cadă puțin fizic spre final”





Pentru a treia oară în acest sezon, „duelul” dintre Cermei și Pecica s-a încheiat la egalitate, 1-1, de două ori în Țara Sămădăilor și o dată în „Pădurice”. Doar în turul play-outului, Progresul s-a impus cu 4-3, după ce a avut 4-0 pe tabelă, chiar înainte de venirea lui Cristian Todea pe banca tehnică a „roș-albilor”.

Todea: „Accept jucători calmi, lucizi, dar nu relaxați, a fost o problemă mentală”

„Dulăul” a debutat cu un sec 3-0 în fața Pobedei, după care a urmat remiza de la Curtici, eșecul de la Periam și un nou rezultat de egalitate, contra pecicanilor. Cermeiul a făcut o primă parte foarte bună, golul lui Mateucă părea să decidă destinația punctelor, după care s-au pierdut puțin frâiele și adversarul a profitat și a egalat situația pe tabelă. „Eu cred că a fost vorba mai mult de o automulțumire după pauză, o relaxare pe fondul jocului bun din prima repriză, pe fondul faptului că ne-am simțit superiori. Eu am zis că accept jucători calmi și lucizi, dar nu relaxați. Relaxarea în fotbal se întâmplă și poate să fie după ultima etapă din campionat. Nu a fost o problemă fizică, a fost mentală sau o automulțumire, o superficialitate. Astăzi am crezut că repriza a doua va fi la fel ca și prima, că vom vom mai înscrie doar vom intra în teren, fără să mai trebuiască să mai facem efort și să fim concentrați. Dacă luăm a doua repriză de la Periam și prima repriză de astăzi putem să zicem că am făcut un meci bun. Când ne apărăm bine, este meritul tuturor, când atacăm este meritul tuturor”, a precizat Todea la finele disputei cu Pecica.

 

Bickling un nerv specific fotbaliștilor”

Antrenorul Gloriei a vorbit și despre trei dintre cei mai buni jucători, Denis Bickling (16 ani) îmbrăcând primul tricou de titular. „Mă bucur pentru Marinel (n.a. Creța) că a avut două trei intervenții bune care să-i dea încredere pe viitor. Îmi pare rău, totuși, rău că am primit golul care ne-a smuls două puncte foarte importante, dar meciul l-am scăpat puțin din mână un pic mai devreme. Pe alocuri sunt mulțumit de Mateucă, doar că fotbalul se joacă și acasă și în deplasare. Acasă a avut și realizări, ceea ce este foarte important pentru un jucător cu profil ofensiv, afară mai puține.  Bickling a avut o evoluție pozitivă, mi-a plăcut în primul rând temperamentului lui și nervul la antrenamente, pentru că diferența câteodată o face și nervul. Chiar dacă are 16 ani, are un nerv specific fotbaliștilor, azi a fost titular. Nu cred că se aștepta, pentru el este un bonus, dar cu siguranță mai are mult de muncit”, a adăugat Cristi Todea.

Bozian: „Am avut o dominare în repriza a doua care s-a concretizat și cu gol”

Bogdan Bozian a rămas pe bancă până în minutul 67, iar cu el pe teren echipa a reușit să egaleze. „Un meci cu ritm foarte bun, dar fără presiune, cel puțin pentru noi. Știu că nici pentru ei, chiar dacă – teoretic – se putea întâmpla ca echipa gazdă se putea să intre în hora retrogradării. Pentru noi era gata după victoria de la Periam, asta le-am și spus jucătorilor când i-am preluat. Și anume că-mi doresc să rezolvăm cât mai repede ecuația salvării de la retrogradare, ca să ne putem concentra pe un joc cât mai plăcut ochiului. Eu prefer să pierd cu 3-2, decât să fac un 0-0. Îmi place să joc fotbal, asta le-am cerut băieților, dar în prima repriză au intrat puțin timorați. Am ținut pentru repriza a doua doi jucători de viteză pe benzi și iată că Borcea a și marcat. Mizam că intră proaspeți și gazdele, după o săptămână cu două jocuri, plus încă 60 de minute, or să cadă puțin fizic. Asta s-a și întâmplat, am reușit să și egalăm și, într-o oarecare măsură, puteam să și câștigăm meciul. Dar, nu știu dacă era meritat dacă, până la urmă, am fi câștigat. Am avut o dominare în repriza a doua care s-a concretizat și cu gol și, având în vedere că prima repriză a fost a lor, rezultatul este echitabil”, a spus antrenorul-jucător al Progresului.

Dacă Cermeiul are rundă liberă, Pecica o poate ține pe Pobeda sub „sămădăi” în cazul unui rezultat pozitiv pe teren propriu.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button