UTA Arad

Benga: „Sezon atipic, sentimentul de frustrare l-am întâlnit în marea majoritate a meciurilor, nu am avut finalitate pentru evoluțiile bune”





Alexandru Benga (32) a aparținut sezoane bune de echipa fanion din orașul natal Brașov, dar nu a evoluat mai mult de două sezoane legate pentru „stegari”. Aradul și UTA au devenit noua casă a experimentatului fundaș central, care va începe cel de-al treilea sezon în alb-roșu.

Stâlp al apărării, Benga și-a prelungit contractul cu arădenii până în vara lui 2023, având toate șansele să formeze, alături de Erico da Silva, unul dintre cele mai sudate cupluri de fundași centrali din Liga 1. Până una alta, e vremea concluziilor pentru stagiunea pe care masivul utist a încheiat-o deja, din moment ce e accidentat și nu va putea evolua vineri seara, cu Dinamo. „A fost un sezon atipic, sentimentul de frustrare l-am întâlnit la fiecare meci. În marea majoritate a partidelor am jucat bine sau foarte bine și rezultatul nu a fost pe măsura evoluției noastre. Au fost și lucruri bune, atât cu Mister Balint, cât și cu Mister Badea, dar, categoric, puteam mai mult. Chiar dacă nu am avut fixat ca obiectiv clasarea în primele 6, noi sincer am tânjit mereu acolo. Până la urmă, sunt și lucruri pozitive pe care le-am trăit în acest sezon, așa ca aș da o notă de  6–7 acestui campionat, cum am spus, atipic. Practic, perioada aceea de 10 meciuri fără victorie a consfințit ieșirea noastră din play-off, îmi amintesc că am trăit în marea majoritate a meciurilor un sentiment de frustrare. Evoluția noastră era bună, dar nu aveam finalitatea. Până la urmă, ceea ce se contabilizează e rezultatul final, iar asta a dus și la schimbarea de antrenor”, consideră fundașul arădenilor.

Chiar dacă nu va fi pe teren vineri seara, Benga a prefațat jocul colegilor săi cu Dinamo. „ Suntem în fața ultimei partide din sezon, o deplasare la București contra unei echipe de mare tradiție a României care nu se află într-o situație foarte plăcută în ultima perioadă. Acest lucru nu ne interesează așa mult, pe noi doar ne interesează să facem o partidă bună, să câștigăm și să ne întoarcem sănătoși acasă, la Arad. Cred că vor folosi acest joc ca pe o ultimă repetiție pentru baraj, sunt meciuri de foc pentru ei, vor stabili soarta clubului în acele două jocuri. Până la urmă, cu tot respectul pentru Dinamo, e foarte important pentru noi să avem o evoluție bună. Meciul este foarte important pentru fani, dăm peste un rival și avem toate premisele să dăm sută la sută și să ne onorăm meseria așa cum se cuvine. În plus, ultimele jocuri rămân în amintirea publicului și a specialiștilor până la următorul joc oficial, și de asta trebuie să avem o evoluție bună. În fine, atâta timp cât sunt șanse pentru noi ca să urcăm un loc în clasament și să aducem bani în plus la club, care nu sunt de neglijat, ne gândim categoric și la asta”, a mai afirmat Benga.

Cu 2.386 de minute bifate în 31 de întâlniri., Alex Benga e cel mai folosit fundaș central din lotul UTA-ei în sezonul ce se încheie vineri.

10 comentarii

  1. cel mai serios si mai constant in sezonul asta..nu prea TIN MINTE SA FI JUCAT prost in vreun meci…are toate calitatile sa ocupe functia de ministru al apararii in cabinetul POENARU..

    0
    0
  2. Nu va fi antrenor Poenaru! Se pregătesc surprize!
    Până la urmă Meszar va ceda, a făcut destui bani de pe UTA și în special din acel procent 50 – 50 % cu Atletico Arad! Ajunge! E nevoie de mai mult la club!

    0
    0
    1. @Utist…Ai avea tu sange in instalatie sa-ti girezi casa ta,a familiei tale,bunurile tale,de cate ori a facut-o Meszar,pentru UTA,de-a lungul anilor pana ca sa fim aici,sa ramanem si nu s-a lasat convins de niste trubaduri?Vrei tu mai mult la UTA?Pai esti invitatul nostru…Te vom aplauda sincer!Unele nu se stiu dar exista.
      M-am plictisit sa tot repet ca papagalul,ca si un disc vinil zgariat,ca daca nu era familia Meszar,UTA era doar istorie de arhiva statistica…
      Omul,personajul Meszar a preluat o enigma falimentata,mulsa de catre niste nimeni,pana la maduva oaselor…Uite ca datorita dansului,suntem aici.Ceva de comentat?Baza de siguranta ca UTA va dainui,este exact Meszar,nimeni altcineva,in rest,doar tentative de niste Pacalici,pe langa care vuiesc sarabanda de politicieni…Azi promit,maine merg la Steaua,apoi iar ma razgandesc si vreau inapoi la UTA,cumva…Poate,poate…Foarte aradeni,intr-adevar.Maximi!
      Oare din ce cauza nu vor cei 4 muschetari curajosi,o alta echipa,un alt brand?Ce i-ar opri sa preia Minamo?
      Liniste si pace…

      0
      0
      1. N-are rost să te chinui să-i explici, Giro. Utist, Grațian, Dacian, Loti cred că e unul si acelasi, după scris si tenta de a lovi în Meszar si Balint si a-l lăuda pe dinamovistul Badea. Meszar nu e patron, e mai mult decât un patron, el a inființat UTA BD in liga 4 si a dus-o in liga 1. Tot el a reusit să readucă palmaresul, sigla a dat-o suporterii, si UTA BDa redevenit UTA. Toate astea le-a făcut Meszar. Poate intelegi pe româneste. N-ai cum să dai așa ușor un proiect in care ti-ai investit tot, familie, timp, bani. Meszar vrea binele clubului, atâta timp cât e el acolo suntem siguri că UTA e a Aradului.

        0
        0
        1. Corect…Meszar a fost, este si va fi garantul stabilitatii si continuitatii clubului, atata timp cat e langa UTA. Cu el la timona, clubul este stabil atat cat permit posibilitatiile. Daca lumea vrea titlul si competitii europene, e nevoie de mai multi bani…de unde propuneti sa ii primim? E simplu: fie un finantator privat, fie marirea sponsorizarilor actuale + marirea sumei de la Primarie…eu, personal, nu am bani mai multi decat pentru achizitionarea unui abonament, altfel mi-as fi dorit mult sa fiu finantator la UTA…

          0
          0
      2. Meszar nu a luat-o pe Uta cu datori el a creat-o pe BD UTA la care care au venit alături SCU deținătorii palmaresul, culorilor si sigla UTA. Pina aici a fost un BRAVO Meszar dar… avem deja 2000000 euro datori in 2 ani ajungem ca Dino. E impetuos sa prea clubul un privat alaturi de Meszar si Primarie in care majoritatea bugetului sa fie a privatului. Daca cei 2 aradeni si toto odata utisti nu vor lua friile clubului in miina ne vor astepta vremuri grele. Mai buni investitori decit aradeni utisti nu vom gasi. Meszar si alti trebuie sa inteleaga ca suntem la un moment de cotitira si sa nu bage strimbe. Pentru tine imi permit un sfat, informeazate inainte sa judeci pe cineva.

        0
        0
        1. @ Old, degeaba le explici la fraieri, ei nu înțeleg! Sunt prea naivi, vine boul de Giro și te pune la punct!

          0
          0
          1. @Utist..boul tau Giro,iti readuce aminte faptul ca Meszar nu a preluat nimic,doar o himera dezafiliata,exclusa,falimentata,inexistenta tot de catre niste trepadusi de camatari,o gaura neagra,care ne-au dus la faliment…Doar a recladit ceva in care nu mai credea absolut nimeni la inceput…Nu credea aproape nimeni in renasterea UTA-ei,in afara de foarte putini care am fost pe atunci alaturi…Vreau sa fiu si sa raman bou,asa sa fiu si sa raman…BOU!
            Acum sunt multi eroi dupa razboi…inclusiv tu…Pe mine ma onoreaza apelativul BOU,sincer…Vreau sa raman BOU,daca UTA este si va fi bine…
            Eu am inventat denumirea de „elefanti” si o voi face cu diminutivul BOI..suntem cel putin 3500 abonati BOI…Imi doresc sa fim sezonul ce urmeaza,peste 5000 BOI…Eu vreau neaparat coarne mari dupa atati zeci de ani de abonat..Cred ca le merit,da-o naibii..doar sa ma lase sa intru cu ele,pentru ca ma pipaie si la oua…

            0
            0
  3. Un tandem de fundasi centrali perfecti,impreuna,poate cel mai capacitiv si constant din Liga 1-i,cand sunt valizi,apti sau ne-suspendati…Caractere total diferite..Benga foarte solemn,serios de mare travaliu.Erico mai copilaros,elastic predispus la gafe,mult pozitiv pe abordare,nu degeaba il indragim.Asa este el..
    Oricum,ambii,atat Benga cat si Erico,au avut viata foarte grea atunci cand au trebuit sa suplimenteze pe nesigurii Dima,Medjmorecz,Baravykas cat si atunci cand Vukcevici sau Shlyakov erau indisponibili…Cand atunci cand stii in general ce ai de facut si necesitatea de avarie te face ca unghiul vizual,faptic, sa se largeasca spre benzi laterale,inseamna sarcini in plus…O alta incarcatura fizica enorma sa-i dublezi pe respectivii nesiguri, de fiecare data…Cei doi raman determinanti ca siguranta…Benzile trebuie sa acopere mult mai mult…La benzi,ma refer atat ca urcarea fundasilor laterali,pana la preluarea de catre mijlocasii laterali,ca de acolo sa preia ei avantul,efortul…Pana cand Vukcevici recupereaza,cere mingea si centreaza haotic pe sfarsit de suflu,este un timp mort,timp de repliere a apararii adverse…Aici lipseste iesirea brusca pe „contre-pied”,valabil si pe stanga…Se cere in fotbalul modern o verticalizare,dar eu raman totusi pe diagonale si schimbari ai jucatorilor laterali,de pa stanga pe dreapta si invers..Imi vine sa mor atunci cand vad pase la portar, atunci cand sunt chiar fara rost…Nu mai vreau sa vad mijlocasi si atacanti cu spatele la poarta adversa sau in pozitii de offside,gen Cardoso..Cardoso este in offside,probabil si atunci cand doarme acasa,in patul sau…Nu am vazut asa ceva niciodata,cate faze ne-a mancat,ramas in spatele fundasilor adversi,aerian….Ori nu pricepe nicicum,ori nu il intereseaza…Alta explicatie nu pot gasi..
    Mitica Cardoso…Afara din joc,Offside repetitiv,este atunci cand esti total plictisit de viata,fara vlaga si UTA a incercat ceva,cumva,cu tine ca sa nu mai mananci cu doua bete,niste lacuste cu orez..Ai inteles fix nimic.Nu se premiaza asa ceva,daca nu stiai…Cand eram copil si jucam pe maidane,cei ca si tine erau denumiti „Pomanagii”…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button