UTA Arad

UTA începe noul campionat pe 16 iulie, Liga 1 se întrerupe trei săptămâni în noiembrie!





Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, în cadrul Comitetului Executiv, datele la care vor începe competițiile fotbalistice din România, pentru sezonul următor. Astfel, Liga 1 va debuta pe 16 iulie, și nu pe 9, cum se știa inițial.

Această schimbare ar putea amâna și reunirea UTA-ei, stabilită pentru ziua de 6 iunie de către actualul tehnician Ionuț Badea. Oricum, ultimul cuvânt îl va avea noul „principal”, Ilie Poenaru, care va fi instalat oficial cât de curând de conducerea arădenilor.

Din câte se pare, Federația a obținut și acordul FIFA pentru a disputa partide și pe parcursul Cupei Mondiale din Qatar, însă doar parțial. Campionatul se va întrerupe între 13 noiembrie și 3 decembrie, perioadă în care au loc meciurile din faza grupelor. După reluarea Ligii 1, se vor mai disputa trei etape în decembrie, în același timp cu partidele din faza eliminatorie a CM.

Pe lângă Liga 1, celelalte întreceri interne vor debuta după următorul program:

  • Liga 2: 6 august 2022
  • Liga 3: 27 august 2022
  • Liga de Tineret: 20 august 2022
  • Liga Elitelor U17: 20 august 2022

Supercupa României, în care CFR Cluj va da piept cu Sepsi sau FC Voluntari, se va juca pe 9 iulie, locația urmând a fi anunțată în următoarea ședință a CeX. Următorul sezon al Cupei României va începe pe 6 iulie, cu faza regională, finala urmând a avea loc pe 24 mai 2023.









13 comentarii

  1. UTA se pregăteste al treilea an in liga 1. Timisoara si Oradea se pregatesc, cel mai probabil, de liga 3.
    Corvinul are toate sansele să se pregateasca de liga 2.
    Dacă ma uit pe harta țarii, de la Arad pâna la Sibiu si Cluj e fotbal de ligi inferioare.
    Nu mă bucur dar e un adevar dureros.
    Din aceasta cauza ar trebui să fim recunoscatori si bucurosi ca suntem din Arad.
    Hai UTA!

    0
    0
    1. corect,,la aproape jumatate din teritoriul ROMANIEI si peste o treime din populatia totala a tarii cat este dincoace de Carpati,anul asta am avut 4 echipe mari si late in prima liga:CFR ,SEPSI,GAZ SI UTA….cifrele nu minte,,,,

      0
      0
        1. da,,,doar ca sibiul si petrolul,cele 2 nou promovate dupa parerea mea se vor bate la retrogradare..u cluj nu cred ca va castiga barajul nu fiindca ar fi mai slaba decat dinamo, ci deoarece acolo doar suporterii vor promovarea..

          0
          0
        2. Este un „Deja-vu”…Clujul nu are nici cea mai mica sansa fata de Minamo,pentru ca asa trebuie sa fie…Resita ramane aceeasi cooperatista si blatista iar Corvinului,sa le dorim succes maxim posibil!
          Cat despre Hermanstadt,au toate sansele sa reuseasca sa se mentina cel putin o stagiune prin emulatia noului stadion si nu numai.Se pare ca Romgaz si Distrigaz carora le-a fost interzis „de sus” ca sa mai sustina Medias,trec ca sponsori la sibieni..Nici o garantie serioasa..
          Dupa niste ani in care un sponsor important cum este Veolia,s-a saturat de gainariile celor de la Petrolul si primaria le-a prelungit in extremis dreptul de folosinta al numelui si siglei,se pare ca va reveni,altfel nu ii vad bine pe gazari.Stadion au,public si galerie au,se intrunesc anumite chestii doar ca stim si noi ca nu este suficient…
          Teoretic nici nu ne intereseaza decat prin prisma acestor echipe de traditie.
          Ochii si urechile noastre sunt concentrate doar pe UTA,in ograda proprie!In rest,chiar nu ma intereseaza.DOAR UTA CONTEAZA!

          0
          0
          1. eu cred ca Badea care detine numele si palmaresul lui Dinamo vrea sa falimenteze echipa din liga 1 ca sa revina el cu noul club ce este acum in Liga 4 la Bucuresti … oricum datoriile de la liga 1 nu mai pot fi platite si daca retrogradeaza, e clar ca se desfiinteaza si continua Badea cu noul club curat cum ar veni … drept e ca si informatiile ce vin dinspre Cluj sunt ca doar suporterii vor promovarea … sa vedem ce va fi, vom afla cat de curand …

            0
            0
  2. Zice-se ca brusc,penalul Marius Avram este delegat ca sa explice VAR-ul,adica ne explica pe JiJi 1,ca VAR-ul este un fel de harababura totala,ca oricum nu conteaza..Doctorul docent,Marius Avram,ne da lectii cum ca VAR este doar o mica varianta eventuala de dezbatere in procente.Ca vrea sau nu vrea arbitrul respectiv..Ne face incalzirea,ca VAR-ul in varianta romaneasca,ar fi doar o gluma trista..Nu va conta…Sustine ferm ca arbitrul are dreptate mereu.Ok.Am jucat multe meciuri prost,stim asta,dar cel putin minim 15 puncte am pierdut pe mana arbirtrajelor partinitoare..Ne-au furat arbitrii pe fata…Franc!

    0
    0
    1. Cred că îl confunzi pe M. Avram cu tatăl său…nu o fi fost Marius Avram cel mai bun sau mai corect arbitru însă nici dosare penale nu a avut. Eu unul prefer analizele sale despre arbitraj care mi se par neutre, decat ale comunistilor Porumboiu sau Crăciunescu. UTA a fost defavorizată clar de arbitrii în acest sezon si e si mai frustrant faptul că într-un sezon în care echipa a jucat de la egal la egal cu toate celelalte echipe din campionat a încheiat totusi doar pe locul 11.

      0
      0
      1. ohoooo…..ai dreptate maxima…doar ca aschia nu sare departe de butuc…Aceeasi Marie,cu alta palarie…Oare iti aduci aminte cum si din ce cauza s-a retras din activitate si Avram jr sau despre prestatiile sale?Cat despre Porumbeloiu si Cracanescu?Asa este…
        Toti devin casti si puri brusc,sfinti…Cu „aia” in cur si suftelul in Rai…
        Cum alfel ai intelege ca toata clica de fosti arbirti au posturi caldute pe la echipele care,”au pretentii”Crezi tu ca intamplator?Eu nu prea cred…

        0
        0
  3. daca intra Romgaz sponsor la SIBIU,punem pariu ca or sa se retraga iar daca DINAMO va fi din nou in pericol? unii intra in prima liga doar ca ,,material de manevra,, pentru papusarul sef,,,si nu numai echipele din jurul bucurestiului sunt in ,,carusel,,chiar si niste onorabili patroni de club au fost ,,convinsi,, sa redirectioneze niste puncte pe finalul asta de campionat in lupta pentru titlu..poate si din cauza acestor manevre mi-as dori sa castige SEPSI in seara asta,nu vad sub nici o forma voluntariul sa ne reprezinte cu succes in europa,,,

    0
    0
    1. O firma/companie de stat nu poate legal sa sponsorizeze un club cu datorii iar Hermannstadt este in insolventa! Ce manevra este asta?Romgaz si Transgaz parca apartin de stat!

      0
      0
      1. Gresit…Nu sunt departamentale,monopol de stat…Sunt societati private,pe actiuni,fracturate pe zone ale tarii…Fac ce vor cu banii lor,dar ministerul energiei dicteaza,la o adica…Cand suna telefonul…Mmmmna….sacrifici direct niste echipe,doar sa scape Minamo…

        0
        0
  4. @Lucian…Sa stii ca si eu sunt gand pe gand cu tine…Badea face pe samariteanul dar Dinamo este a lui,teoretic si practic.Sigla,palmares,drepturi comerciale,adica totul ii apartine..Si eu cred la fel ca si tine.Perfect punctat…Le mai prelungeste agonia cu ceva bani de seminte dar doar pe datorie,Minimamo va ramane in Liga I-i,apoi va face curatzenie pe acolo.In afara de Badea nu-i mai crediteaza absolut nimeni…El va ramane seful…Normal ca accepta insolventa,chiar si falimentul…Una este sa incepi din Liga a 4-tra si alta sa preiei pe Minamo ramasa in prima Liga cu masa credala,esalonata dubios…Urmeaza Rapid…..Stiu ce spun…Actiunile lui Angelescu sunt doar pe hartie…Banii,insa sunt faptici….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button