Șoimii Lipova

Lipova își apără locul 3 la Dumbrăvița! Capătă: „Vrem să demonstrăm că avem valoare și că am fi meritat să fim la baraj!”





Pentru prima oară în ultimele patru sezoane, Șoimii Lipova nu termină campionatul Ligii a 3-a pe unul dintre primele două locuri. Mai mult, în ultima rundă, formația de pe Mureș își apără și poziția a treia de atacul conjudețenei Crișul și o va face împotriva formației ce i-a pus cele mai multe bețe în roate în această primăvară fotbalistică. Dumbrăvița a câștigat de două ori pe „Motorul” (3-0 în sezonul regular și 1-0 în play-off) și odată pe „Ștefan Dobay” (2-0 tot în play-off), iar acum are nevoie de minimum un egal pentru a termina seria a 8-a în fața Ghirodei și a nu da piept din prima la baraj, contra Reșiței lui Dan Alexa.

Așadar, miza există pentru confruntarea de sâmbătă seara (ora 18), din județul Timiș, iar „șoimii” par să o abordeze cu un moral bun, după 3-0 în derby-ul cu Crișul, după „dubla” lui David Ciubăncan și prima reușită la Lipova a lui Alex Capătă. „Am reușit o victorie importantă pentru club, după 3 ani și jumătate în care <<șoimii>> au zburat mereu la înălțime, dar chișăoanii s-au apărat foarte bine în meciurile directe. Mă bucur că am înscris primul gol într-un meci oficial pentru Lipova, dar nu sunt mulțumit pentru că a venit foarte târziu, regret că nu am marcat mai devreme și poate acum încă ne mai luptam pentru a ajunge la baraj. Mi-am dorit mult să vin aici, să dau goluri, să dau totul, să ajut echipa, dar – din păcate – nu ne-a mers jocul foarte bine. Ne-am antrenat bine, toți ne-am străduit, am avut situații, am avut ocazii, dar nu a fost să fie. Șocul de la echipă după plecarea bruscă a antrenorul a fost total, nu ne așteptam, dar se pare că ne-am dereglat înspre bine, până la urmă. Ne-am descătușat după ce am bătut-o pe Crișul, aveam nevoie de acest moral pentru ultima partidă de la Dumbrăvița. Sâmbătă, vrem să câștigăm și să luăm locul 3. Nu va fi ușor, s-a văzut că sunt în formă mare, ne-am bătut în această primăvară, iar weekendul trecut au câștigat și la Ghiroda. Nu vom fi foarte fericiți pentru că am ratat obiectivul, dar vrem să demonstrăm că avem valoare și că am fi meritat să fim la baraj. Măcar să terminăm cu capul sus, pe locul 3”, afirmă atacantul care în urmă cu un deceniu juca pentryu UTA în Liga 2-a.

Conform înțelegerii făcute în iarnă, Alexandru Capătă ar trebui să se întoarcă la Progresul Pecica la finele stagiunii. „Sunt doar împrumutat la Lipova, dar eu îmi doresc să continui aici. Depinde de conducerile celor două cluburi, eu aș vrea demonstrez că pot mai multe, nu aș vrea să plec așa, după cele sașe luni. Să vedem ce va fi, mie îmi place la Lipova, e foame de performanță aici. Sper să găsesc înțelegere la Progresul pentru care eu cred că mi-am făcut datoria”, mai susține atacantul de 32 de ani.

Pentru confruntarea de sâmbătă, de la Dumbrăvița, Marius Ciubăncan și Norbert Polgar nu pot conta pe Suslak (întindere) și Hațegan (pubalgie), dar la dispoziția lor revin mijlocașul Filimon și portarul Iliescu, suspendați cu Crișul.

Formații probabile:

Dumbrăvița: Trifon – Bura-Kot, Bain, Moțiu – Tismonar, Schinteie, Zurbagiu, L. Bodri – Martinov – Paulevici, Făgărășanu.

Lipova: Iliescu – Nagy, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Gavrilă, Dobrean, Sahli, Filimon – Ciubăncan, Capătă.

2 comentarii

  1. Miza acestui meci ar putea fi sa arate lipova ca poate castiga cu dumbravita ,din ce tin eu minte de 3 meciuri mereu a castigat dumbravita si nu au marcat nici un gol lipova , daca gresesc scuze , plus e un meci asa de ramas cu o impresie buna ca de final , bafta tuturor aradencelor in noul campionat

    0
    0
    1. Scorul anul asta la general este de 3-2 pt Dumbravita . Lipova a eliminat Dumbravita din cupa cu scorul de 2-0 si a castigat in tur cu 2-0 la Dumbravita. Asta e se mai intoarce roata. In anii trecuti toate punctele ramaneau la Lipova. Sa ne aducem aminte de acel 7-2 de la Pancota sau de victoria cu 2-1 de la Dumbravita gol marcat in 10 oameni de catre Bercu in min 92. De asta e frumos fotbalul.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button