Fotbal juniori

Atletico joacă pentru trofeul Ligii Elitelor U15 la Craiova, mâine e programată semifinala cu FCSB: „Am demonstrat că merităm să jucăm cu cei mai buni!”





După 4 ani, Atletico Arad joacă din nou pentru un trofeu național. În 2018, grupa de 2009, pregătită de Marcel Cîmpian și Flavius Stoica, câștiga Memorialul Gheorghe Ola chiar pe terenul celor de la Viitorul, pentru ca marți și miercuri să fie rândul băițeilor din generația 2007 să se bată pentru titlu la Liga Elitelor U15.

Turneul final a fost mutat de la București la Craiova, la Centrul Turistic pentru Agrement si Sport Dolj, acolo unde se vor disputa semifinalele: FCSB – Atletico, respectiv U. Craiova – Farul. Arădenii sunt cei care încep „balul” mâine, de la ora 10, împotriva puternicei echipe a Academiei susținută de Gigi Becali. Bucureștenii au câștigat semifinala de la Ovidiu cu 9 puncte din 9 posibile și 14-2 golaveraj, în timp ce arădenii pregătiți de Adrian Petruț și Viorel Erdei au fost pe 2 în turneul de la Arad, după Universitatea Craiova, cu 6 puncte.

Până la urmă, calculele sunt inutile când vine vorba despre un turneu final, unde se poate întâmpla orice. „În primul rând, ne bucurăm că Atletico e din nou într-o finală națională, după cea din 2018 câștigată de grupa de 2009. Și anul trecut am dat destui jucători în finala de la Liga Elitelor U17, dintre UTA și Viitorul, iar acum vom încerca să aducem trofeul la Arad cu grupa de 2007. E o performanță până și această calificare printre cele mai bune patru echipe din țară, ținând cont de faptul că, excluzându-l pe Marinescu, care e din Reghin, ne bazăm doar pe jucători din județul Arad. Restul finalistelor au cam format selecționate, adică au ales bine jucători și din alte județe, dar asta înseamnă că la Arad s-a mers pe calea muncii și, zicem noi, s-a muncit bine. Se poate întâmpla orice la Craiova, luăm meciurile pe rând, prima noastră finală e cu FCSB, o echipă foarte puternică. Dar, și băieții noștri au demonstrat că merită să joace împotriva celor mai buni, au și rămas în ritm jucând trei partide amicale de la turneul semifinal încoace, noi zicem că suntem pregătiți”, spune Bogdan Oneț, președintele clubului Atletico.

Delegația lui Atletico ar trebui să ajungă în jurul orei 15 la Craiova, se va caza la Hotelul Parc, iar de la ora 16,30 se va antrena pe suprafața sintetică pe care evoluează mâine, începând cu ora 10, împotriva lui FCSB. Probabil, meciul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook dedicată turneului de Universitatea Craiova, la fel ca și cealaltă semifinală, dintre formația gazdă și Farul, ce începe la ora 12. Câștigătoarele se vor întâni cu trofeul pe masă miercuri, începând cu ora 12, iar finala mică va avea loc în aceeași zi, între pierzătoare, cu două ore mai devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button