UTA Arad

Poenaru, la primele contacte internaționalii de tineret ai UTA-ei: „Am nevoie de Miculescu, dar nici nu mă pot opune unui transfer dacă ar fi bine pentru club”





Cu aproape un an înainte de EURO 2023, naționala U21 a României continuă pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. Calificată deja la EURO 2023 din postura de țară gazdă, România U21 va disputa două meciuri amicale în luna iunie, ambele în deplasare, pe 3 iunie, cu Georgia și pe 7 iunie, cu Slovacia. Printre „tricolorii” prezenți la reunirea de la Centrul Național de Fotbal Buftea se află și utiștii Davi Miculescu și Damian Isac.

Invitat al lui Cătălin Oprișan, la emisiunea AS.ro LIVE, Ilie Poenaru a spus că-i va vizita pe cei doi tineri elevi ai săi în cantonamentul naționalei de tineret, pentru prim contact după preluarea „Bătrânei Doamne”. Evident, noul „principal” al UTA-ei e conștient că Miculescu a rămas în vederile grupările importante din România și câteva cluburi din Italia sau Germania după sezonul bun în „alb-roșu” și recunoaște că nu s-ar putea opune unei plecări a „decarului” arădenilor în cazul unei oferte importante pentru UTA.

Până acum, singurele oferte concrete pe adresa lui Miculescu au venit de la FCSB, 500 de mii de euro și FC Charlotte (MLS), 1,5 milioane de dolari. „Nu am lucrat cu el, nu am vorbit cu el. A prelungit contractul. Am citit declaraţia lui Gigi Becali că nu vrea momentan să îl ia. E la lot, la U21. Sper să ajung la antrenament la ei, să îi salut, pe el și pe Isac. David e un jucător bun, de calitate, de viitor. E un jucător decisiv. Pentru UTA a însemnat mult în sezonul trecut. Trebuie să se mai maturizeze şi sunt lucruri de pus la punct. Dacă ar fi bine pentru club ca sumă de transfer, nu mă pot opune. Sunt sigur că şi el îşi doreşte să meargă acolo (n.a. FCSB), dar am nevoie de el. S-a integrat foarte bine şi e un jucător de U21 bun. A avut şansa că la liga a doua a jucat multe meciuri, a acumulat experienţă”, a spus Poenaru, în cadrul emisiunii AS.ro LIVE.

Cel puțin la nivel declarativ, Gigi Becali susține că şi-a schimbat strategia după ce FCSB a ajuns la 7 ani fără titlu în Liga 1. Astfel, patronul roș-albaştrilor amână eventualul transfer al lui David Miculescu şi susţine că în perioada de mercato de vară nu vor veni jucători scumpi la vicecampioana României.

FOTO: frf.ro

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button