Diverse

O zi specială pentru copiii speciali pe stadionul Gloria





Stadionul Gloria a fost astăzi însuflețit de peste 200 de copii, voluntari și profesori care au sărbătorit în avans Ziua Internațională a Copilului.  Asociația Anagramma în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad au organizat un eveniment sportiv intitulat  „Jocurile soarelui”   care a  reunit copii din centrele speciale de educație incluzivă  și centre de zi pentru copii cu dizabilități  din judetele Arad, Bihor și Timiș.

Alături de ei au participat ca și voluntari studenți ai Universității „Aurel Vlaicu” din Arad  de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială (FSEPAS) și Facultatea de Educație Fizică și Sport  Școala Postliceană Sanitară Arad și Școala Gimnazială din Șimand.

„Ne-am alăturat cu bucurie invitației de a fi parteneri ai acestui eveniment și cred că pentru studenții noștri și pentru fiecare dintre noi,  timpul petrecut aici ne-a îmbogățit sufletește și ne-a ajutat să vedem lumea prin ochii acestor copii minunați” a precizat decanul FSEPAS, prof.univ.dr. Alina Roman. 

„Ne-am dorit să creăm un context care să permită valorizarea potențialului copiilor cu dizabilități, să încurajăm acceptarea diferențelor, prietenia și incluziunea socială. Suntem foarte mândri de toți participanții și ,deopotrivă, de voluntarii coordonați de către lect.univ.dr. Viorel Ardelean care  au ghidat și însoțit copiii în efectuarea probelor, dezvoltandu-și în acest fel, competențele profesionale și transversale. Mulțumim centrelor care că au răspuns invitației noastre , sponsorului  nostru Webasto Romania SRL. Mulțumim partenerilor noștri pentru implicare, în special fostului student UAV, Valentin Căldăraș, președintele Asociației „Împreună suntem mai buni care i-a răsplătit cu bunătăți pe toți concurenții”  a declarat Alina Costin, președintele Asociației Anagramma.

Au participat: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, Asociația Clubul Sportiv “Ambasadorii Speranței” Timișoara , Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Oradea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Fundația de Abilitare “Speranța” Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont Oradea, Centrul de zi pentru Copii cu Dizabilităţi „Podul Lung” Timișoara, Fundația Creștină R.C.E. Speranța Copiilor Arad, Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timișoara.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button