Diverse

Promovează stomatologia viitorului! De Zilele Academice Arădene a fost inaugurat Centrul Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie Vasile Goldiş din Arad





Impulsionaţi de motto-ul „Prin noi înşine” şi convinşi că doar punând accent pe un învăţământ modern, centrat pe student, care să ofere oportunităţi multiple absolvenţilor, conducerea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad și a Fundației Universitare „Vasile Goldiș” din Arad a căutat să dezvolte şi să diversifice serviciile oferite în cadrul facultăţilor.

Drumul impus de regretatul rector fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, a fost preluat şi continuat de iniţiativele dnei rector prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci. Aşa s-a născut şi ideea Centrului Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie Vasile Goldiş din Arad (strada Călăraşilor nr. 3), departament de excelență al Facultății de Stomatologie, unde utilizarea microscopului în diferitele specialități din medicina dentară dă dictonului „nu putem trata corect decât ceea ce putem vedea”, o reală valoare. Centrul – inaugurat cu fast chiar cu prilejul Zilelor Academice Arădene, ediţia a XXXII-a – doreşte să promoveze stomatologia viitorului prin utilizarea microscopului dentar în diferitele specialităţi ale acesteia, începând cu diagnosticul oro-dentar, continuând cu manevrele terapeutice din diferitele specialităţi ale stomatologiei pentru soluţii terapeutice de înaltă calitate.

Dotat cu aparatură performantă, centrul oferă studenţilor şi rezidenţilor oportunitatea de a dobândi abilităţi practice şi teoretice de utilizare a microscopului dentar care să-i pregătească pentru practica din cabinetul stomatologic. În același timp, în cadrul acestui centru se vor organiza cursuri de formare, perfecționare și training-uri pentru specialiști în domeniu în vederea adaptării la cele mai noi tendințe în stomatologie.

În premieră pentru Arad şi la iniţiativa dnei rector prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, s-a semnat un contract de prestări servicii medicale stomatologice între Municipiul Arad, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Fundaţia Universitară „Vasile Goldiş” din Arad, prin Centrul Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie Vasile Goldiş. Prin acest contract pot beneficia de aceste servicii de înaltă calitate şi persoanele cu venituri reduse, cu venit minim garantat, beneficiari ai alocaţiei pentru susţinere a familiei şi persoanele fără adăpost.

„Este un moment de mare însemnătate pentru noi, prin deschiderea Centrului Clinic Internaţional de Microscopie în Stomatologie Vasile Goldiş dorind să implicăm toate realitățile educaționale și profesionale într-o perspectivă de colaborare și progres, cu scopul de a crea sinergie între nevoile sociale și de bunăstare și în mod special între lumea universitară și profesia liberală. Parteneriatul încheiat cu Municipiul Arad, prin Direcţia de Asistenţă Socială, arată deschiderea universităţii noastre faţă de comunitate şi nevoile acesteia” – spune prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button