UTA Arad

Meszar susține că UTA are nevoie de bani, nu de profesionalizarea clubului: „Așa de slabi manageri cum suntem, avem stabilitate! Cedăm dacă datoriile sunt plătite la zi!”





CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe s-au duelat la Arad în Supercupa României, dar și utiștii au avut „meciul” lor. Cel puțin suporterii care doresc ca actuala conducere să plece acasă s-au manifestat public, afișând un banner cu înfățișarea lui Gheorghe Falcă și Alexandru Meszar și mesajul: ”Mafia fotbalului arădean”. Fostul primar al Aradului și șefului de facto al „Bătrânei Doamne” sunt considerați vinovați pentru faptul că Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental nu au pătruns încă în club, ca și investitori cu putere de decizie.

Meszar: „În momentul de față, UTA are nevoie de investitori, nu de manageri”

Meszar a vorbit public despre acest subiect la Digi Sport, susținând că în opinia sa cei patru oameni de afaceri vin să impună un alt plan managerial, fără a avea calitatea de investitori. Iar din punctul său de vedere, UTA are nevoie de bani și nu de manageri. „Acești domni investitori, pe care îi respect, au alt plan, ei au plan managerial. În momentul de față, nu putem să-i numim investitori, pentru că au plan managerial și doresc profesionalizarea clubului. Și prin profesionalizare și un management mai bun, să aibă venituri mai mari clubul, din care, pe parcurs, să se achite aceste datorii. În momentul de față, UTA are nevoie de investitori, nu de manageri sau de profesionalizarea clubului, pentru că așa de slabi manageri cum am fost, sau cum suntem, noi suntem pe un drum bun, avem stabilitate. De aceea, majoritatea antrenorilor și jucătorilor vin la UTA cu plăcere, pentru că este stabilitate, avem suporteri, stadion nou. Deci nu e momentul de stins focul, nu e nevoie de pompieri, pentru că nu este foc”, a explicat Alexandru Meszar  într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului Digi Sport, Marian Codirlă.

Nu vindem clubul, îl cedăm gratis, cu condiția să se plătească datoriile clubului la momentul semnării documentelor”

Totodată, conducătorul UTA-ei a ținut să clarifice condițiile în care el, Florian Voinea și Alexandra Lucaci, membri în Comitetul Director al clubului, vor face pasul înapoi.  „În momentul de față, suntem patru asociați. Trei dintre noi, inclusiv eu, dorim să cedăm titlul ăsta de membru asociat al clubului. Omul (n.a. Dani Proca – cel de-al patrulea asociat) trebuie să rămână pentru că este reprezentant al Suporter Club UTA. De fapt, toată conducerea și toți asociații sunt de acord să lase locul oricui, dar cu anumite condiții. Niciunul dintre noi nu solicită absolut niciun ban, deci nu vindem clubul, îl cedăm gratis. Dar avem o singură condiție: investitorii, sau oamenii de afaceri, oricine vine trebuie să plătească toate datoriile clubului la momentul existent semnării documentelor. Asta din respect pentru partenerii noștri, cu care avem înțelegere și cu care avem restanțe, de la foștii jucători, sau de la fostul staff, care mai au de luat bani, sau stafful actual, deci toți partenerii noștri dorim să fie plătiți”, mai afirmă Alexandru Meszar.

„Datoriile sunt în mișcare”

Întrebat care ar fi cuantumul acestor datorii, șeful „Bătrânei Doamne” a adăugat: „Diferă. Nu pot să vă spun datoriile la zi, dar la final de an, clubul a avut aproape 2 milioane de euro datorie. O datorie de bilanț o numesc eu, pentru că ai datorii care sunt scadente în ianuarie, februarie și așa mai departe. Această datorie noi am reușit să o ducem la zero până la 31 martie, ca să obținem licențele pentru Liga 1 și UEFA. De atunci, bineînțeles că s-au mai acumulat datorii, dar nu pot să vă spun o sumă, pentru că s-ar putea ca săptămâna viitoare să ne intre drepturile TV, achităm o parte din datorie, deci e foarte mare mișcarea”, a mai punctat Meszar.

Vă reamintim că negocierile pentru preluarea de cei patru oameni de afaceri au fost reluate, dar ele se desfășoară anevoios prin intermediul avocaților angajați de ambele părți.

34 comentarii

  1. daca e asa cum zice,e ok…totusi,eu cred ca asteapta banii de la televiziuni si abia apoi o sa inceapa negocierile adevarate de pe alte pozitii,,,insinueaza ca investitorii vor sa atraga clubul intr-o capcana,adica vor sa-l conduca fara sa aduca bani,lucru grav daca e real..si NEGOITA zicea ca da DINAMO pe o lei ca si MESZAR si uite unde au ajuns,,E UN DRUM BATATORIT ASTA,SPER SA NU O LUAM IN ACEEASI DIRECTIE..

    0
    0
  2. Minti ca o gazeta:
    1) In toate ofertele investitorilor exista si sume concrete pe care oamenii vor sa le injecteze in club, nu e doar plan de management asa cum incerci sa induci in eroare.
    2) Daca e sa vorbim de management, la capitolul asta esti repetent, tu esti cel mult un buticar care intr-o perioada de stabilitate a facut o gaura de peste 2.000.000 € si nu e doar faptul ca e diferenta de cash-flow asa cum iarasi incerci sa induci in eroare, gaura este una reala in timp ce averea ta personala si activele Atletico au crescut ca Fat-Frumos.
    3) Pe tine ce te recomanda si ce garantii ai adus in comparatie cu oamenii astia? Faptul ca ne-ai capusat clubul sau faptul ca ti-ai angajat toate pilele in club de s-a ajuns pana acolo incat propria-ti secretara, foloseste in nume personal, ceea ce ar fi trebuit sa fie sponsorizarea clubului sau aceeasi secretara figureaza ca fiind creditoare a clubului?

    O sa te scuipe lumea in fata, hot pervers si nenorocit!

    0
    0
    1. Ce nu e clar kidule? Banu jos și cedează oamenii! Dacă alea 2 milioane le-au plătit până au primit licența, cât pot să fi făcut datorii din martie până acum? 1 milion? Nu au banii ăștia,,investitorii”? Atunci mai bine să conducă în continuare Meszar cu falcă, uiți că dacă nu erau ei ,așa hoți și profitori cum ziceți voi, acum jucam in cel mai bun caz cu Șelimbăr și Dumbrăvița, pe Motorul cu 1500 de locuri!

      0
      0
      1. Unguru o invarte ca la Ploiesti, tot schimba motivele. De ce nu a spus de la inceput asa. Peste 2-3 saptamani o sa apara cu alte motive sa mai traga de timp. Mai si capuseaza clubul!

        0
        0
      2. Când nu s-a pus problema ca acești oameni sa nu bage BANI? EXISTA și un plan detaliat cu bugetul pe fiecare an! Plus plata datoriilor (2,5 milioane, din care 600 de mii creditari către Atletico).
        Despre ce vorbește Meszar?! Oamenii au prezentat clar bugetul, au și spus ca vor plăti datoriile și acum el zice ce zice.. Incredibil!

        0
        0
    2. Hai ca scapam de Meszar daca vin baietii cu banii jos. Ce-s la ei 3 milioane de euro? Un fleac. Va fi clubul privat la bani de nimic cand el valoreaza 10 milioane de euro. S-au lamurit treburile, Meszar a cerut, acum investitorii pot veni cu oferta de plata a datoriilor si apoi pot sa faca ce planuri de marketing vor ei. E o afacere foarte buna pentru ei sa cumpere clubul UTA cu doar 3 milioane de euro.

      0
      0
  3. Meszar nu te lăsa intimidat de o parte a galeriei care nu au nici o treabă cum se conduce o societate, mergeți pe drumul vostru și nu vă lăsați manipulat de către nimeni!!!!

    0
    0
    1. Foarte buni manageri daca in doi ani aveti minim 2 milioane de euro datorii. Iar datoriile, culmea, sunt la tot felul de firme de casa falciste. Adica din banii publici mai ales au făcut datorii la firme de casa pnl care au acces exclusiv la manevrele meszaristice. Iar aia, bine merci, dețin toate activitatile adiacente clubului

      0
      0
    1. Pai el asta vrea… Ca zice ca e bun manager pe banii altora… Adica.. Dați bani ca noi suntem experți în a lucra cu banii altora.. A aradenor, prin primărie, a sponsorilor etc.. .. Nu mai nu banii lui!!! A dat el un bani?? Aaa… A încasat de la UTA prin Atletico… Deci alea sunt datorii dacă nu ma înșel!!

      0
      0
  4. Adica datoriile acumulate de manageriatul „profesionist” al vostru, prin firmele capusa, sa fie platite de altii! Bravo! Iar daca nu le platesc avem noi grija ca aceste datorii sa creasca fiindca noi suntem profesionisti! Si avem un plan managerial prin care ducem clubul in faliment in cativa ani.Curat murdar!

    0
    0
  5. Meszar crezi ca oameni merg pe „fenta” ta. Gresit, orce ai declara imposibil ca in 5 luni de negocieri sa nu fi vorbit de bani.
    Da clubul are nevoie pe langa bani si de profesionalizarea clubului, pentru ca din pacate noi am ajuns in liga 1 dar ca si organizare sunte prin liga 3 si asta am spuso si in primul an in al doilea sezon si am spuso si anul asta.
    Pentru mine unul care am umblat cu echipa asta pe toate coclaurile ce faci tu acum cu minciunile care le spui atunci cand iesi din barlog, este o jignire maxima.

    0
    0
  6. Nu poți să faci BANI PT CLUB DACĂ NU AI UN MNENGMENT BUN VEZI TOATE AFACERILE DE SUCCES …dl cip STAI JOS CU MINCIUNILE …cine dă Bani lui să îi bage în GAURI FACUTE DE MESZAR …CîT MAI IUTE TREBUIE SĂ DISPARĂ DIN CLUB TOATĂ ȘLEATA LOR …

    0
    0
  7. Investitori de tipul acesta șmecheresc vezi Locic,Marțian sunt peste tot!Uta e bine !Daca acești investitori au făcut buget la lideri galeriei așa cum se aude atunci noi suporteri nu susținem sub nici o forma tipul acesta de investitori!

    0
    0
    1. Care ” noi”? Tu și vocile din capul tău?
      La cum scrii sunt mari șanse să fii meszar sau chiar botoxatul.
      Plecati din club, hoților, ajunge cât ați căpușat UTA!

      0
      0
    2. O întrebare pentru cei care cunosc mai bine acest subiect.Acesti investitori care doresc sa vina, cum vor investii banii, nu tot sub forma de creditare…Clubul nu va avea aceleași datorii doar către alte persoane?

      0
      0
  8. Manipulator ordinar exact ca șeful lui Falca!
    Ar trebui chemat DNA-ul să îl ia la puricat ca deja tupeul jegos al acestui individ depășește orice limita.
    Sfidează un oraș întreg cu aroganța și aerul lui de superioritate.
    Crede ca Orban al Ungariei nu-l va extrada dar se vor dezice de el toți.
    E mai sănătos pe termen lung să se facă o anchetă judicioasa.

    0
    0
  9. Măi oameni buni , pe cine ați văzut sa plece de la țâță din propria inițiativă??? Acest club este capușat prin toate orificiile!!! Banii intră din multe părți și vor întra atâti cât trebuie ….doar este un club condus de politic ,de cei ce guvernează aceasta țară și inclusiv județul , orașul !!!

    0
    0
    1. Poate de asta se supără o parte a galeriei, că nu primesc și ei ceva! Normal că lipitorile sug.. dar fără lipitori nu eram în prima ligă! Da , falcă e un bulimic de putere și bani publici, un caracter de varan jegos, dar îmi aduc aminte de o poză în care kidu care e cel mai vehement dintre liderii scu, sta la masă cu falcă!!! Atunci era bun? Nu mai aveau ,,principii”?

      0
      0
      1. Chiar te somez sa arati poza aia in care stau eu cu Falca la masa.
        Ai 24 de ore la dispozitie, daca nu, suporti consecintele.

        Ce nu realizati, voi postacii, ce nu realizeaza nici sefii vostri, este faptul ca noi nu vrem un capat de ata, nu suntem santajabili si suntem dispusi sa murim cu voi de gat.

        0
        0
  10. E o “fentă” aici ? ei nu vor bani, doar plata datoriilor, datorii in care intra si creditarile …” Niciunul dintre noi nu solicită absolut niciun ban, deci nu vindem clubul, îl cedăm gratis. Dar avem o singură condiție: investitorii, sau oamenii de afaceri, oricine vine trebuie să plătească toate datoriile clubului la momentul existent semnării documentelor. Asta din respect pentru partenerii noștri, cu care avem înțelegere și cu care avem restanțe…”.

    0
    0
  11. Meszar zice ca daca vin investitorii si pun aia 2-3 milioane de euro si se achita datoriile, primesc clubul intreg, in liga 1 si fara datorii. Pai ce nu e bine? Nu valoreaza UTA 3 milioane de euro??? Eu cred ca valoareaza 10 milioane de euro!!!!! La banii astia, poate ne trezim ca mai vin vreo 2-3 oferte si o fi licitatie.

    0
    0
  12. Pai el asta vrea… Ca zice ca e bun manager pe banii altora… Adica.. Dați bani ca noi suntem experți în a lucra cu banii altora.. A aradenor, prin primărie, a sponsorilor etc.. .. Nu mai nu banii lui!!! A dat el un bani?? Aaa… A încasat de la UTA prin Atletico… Deci alea sunt datorii dacă nu ma înșel!!

    0
    0
  13. Putem citi simplu…” fuga de idei”,dublul standard, sau lipsa de continut a afirmatiilor” dlui Meszar : 1. Spune ca UTA are neevoie de investitori, dar,…de unii, care doar sa isi doneze banii ( fara posibilitatea de a decide nimic), ca dansul,.. ” care ar fi oferit stabilitate” sa ii cheluie. 2. Ne mai spune Dl Meszar : „…Deci nu e momentul de stins focul, nu e nevoie de pompieri, pentru că nu este foc”. Deci, peste 2 milioane de euro datorie ( declarate, ce-o mai fi nedeclarat ?…nu se stie)..” nu e foc”, mai ales ca grosul datoriei e la Firmele dlui Meszar si ale angajatilor la club ( ” capuse)”). O fi foc doar daca va fi…faliment ! 3. Ne mai spune Dl Meszar : „…De fapt, toată conducerea și toți asociații sunt de acord să lase locul oricui, dar cu anumite condiții. Niciunul dintre noi nu solicită absolut niciun ban, deci nu vindem clubul, îl cedăm gratis”…parca il aud pe …Negoita !. Conditia esentiala a dlui Meszar e sa ramana dansul sef necontrolat, si sa nu dea socoteala…cum ( de exemplu) UTA a ajuns datoare la Atletico, cind plateste jucatorii le face participare la competitii, conditii de pregatire , echipament…si la sfarsit…primeste 50 % din valoare. 4. Grupul de investitori a declarat, din inceput ca va achita , nerambursabit toata datoria curenta, cea declarata, dar daca apar alte facturi, mai vechi…astea le va achita Dl Meszar- asta nu se accepta…de ce ? E simplu de inteles ! 5. UTA mai e datoare si la Firma Intersport ,…tot a dlui Meszar, si la unele firme ale celor care sint in conducere…la UTA. Acelea prospera, UTA face datorii. Buna afacere !. In concluzie, cred ca Dl Meszar nu va disparea…” decit cu UTA legata de git”, sint prea multe interese, nu poate lasa pe cineva sa vada contabilitatea.. In plus primaria si unii politicieni , ai si ei”imbarligaturi”…la UTA ( ia vedeti ce firma vinde racoritoare…la meciuri !). De aia se simte ” tare”, acum, Dl Meszar. Partea proasta , pentru dansul este ca erodarea e un proces constant si continuu, si la un moment dat, in capul sau se vor sparge toate relele. dar ii va trage pe multi…dupa dansul. Scandarile permanente la meciuri, parerila de media, nu pot fi fara rezultat, suporterii…nu pot fi …batjocoriti.
    Va fi tarziu, dar va fi grav. Sper ca mintea lucida sa nu il paraseasca e dl Meszar si ai dansului amici din Conducere.

    0
    0
  14. Doua raspunsuri pe aceeasi tema :
    Un domn, care a fost in Austria , a revenit in Romania , a fondat fabrica de napolitane JOE, a avut succes nemaipomenit cu JOE, dupa 8-10 ani a primit o oferta de nerefuzat de la marea companie NESTLE, si a incasat la vremea respectiva 1.000.000 Euro pentru brandul de napolitane JOE, dar sub fabricatia multinationalei NESTLE.
    Gica Hagi acum cateva zile (dar si cu multi ani in urma ) a spus ca trebuie data o Lege, HG. vis a vis de multele multinationale care functioneaza si produc profit in Romania, ca acestia sa vireze pentru sport, implicit pentru fotbal o suma variabila intre 1-3 % din cifra de afaceri, pentru ca pentru acestea o suma intre 2-7 mil. euro este sustenabila.Dar trebuie legiferata in asa fel incat toate cluburile sa beneficieze de acesti bani, respectiv in functie de zona de investitii a respectivelor multinationale !

    0
    0
  15. -terminati tratatvele mai repede ca vine devalorizarea si datoria ramane
    -cu datoriile ma intreb oare are un om care sa conduca evidenta la toate
    sumele si stocuri/sau omul ala e dns
    – cei 4 ce au discutat a doua ora/daca sunt din america sa nu fie de acei cu 2-3 helperi
    /daca o iubesc pe uta sa nu astepte la naimon

    0
    0
  16. In cea de a doua scrisoare de intentie se precizeaza clar de catre investitori ca acestia isi vor insusi in totalitate toate datoriile existente la data semnarii tranzactiei , exact solicitarea principala a lui Meszar , deci nu inteleg ce se invarte atat in jurul cozii din moment ce cerinta principala este indeplinita ?

    0
    0
    1. E vorba despre datoria de peste 2 milioane de Euro, declarata la sfarsitul anului trecut. Doar ca, ea nu este toata…declarata..oficial.. ( sint , din urma, contracte neachitate, alte cheltuieli_, in plus s-au mai facut datorii ). Dl Meszar nu doreste sa accepte un Audit, neutru,, iar ceea ce nu este declarat, ca si cheltuiala, la Audit , daca apare , din urma, ar trebui platit de Dl Meszar. Aici este ” buba” . Nu doreste sa plateasca…ceea ce nu a declarat,…dar a cheltuit. Nu in cel din urma , se trage de timp pentru a se pune …cit de cit actele in ordine, ca daca apar toate facturile decontate se va vedea ca, mai multi dintre cei ce sint azi la UTA au facut afaceri cu Clubul, prin firmele personale. si…nu da bine !. In fine, dar nu-i ultima problema primaria , prin Dl Meszar a dat bani la UTA si Atletico, iar Clubul are plati catre primarie, desi lucrarile noi, sint de proasta calitate,sint atit de multe chestii, care fac ca Primaria sa nu doreasca sa se afle lucruri ” putrede”. Asta ca sa nu mai vorbesc despre Firme care ” capuseaza” Clubul, cum este cea care vinde racoritoare in pauza. Si mai sint destule. Doar ca….vorba cuiva ..: Se strange…tatzul…Miroane” ! ( Aici ar trebui foloste nume,….actuale.)

      0
      0
  17. -uta e proprietatea cuiva///eu am fost contabil 20 ani stiu ce stiu//
    -in ori ce moment acest om stie ce este in farfurie(daca vrea ) bilantul nu se face numai la fine de an/poate nu se vrea sa se stie/poate se vrea acoperirea a ceva
    -se vrea sa urmeze pe dinamo? sa se duca la meci cei ce vor asta==taraganarea moarte sigura
    -cu investitorii= ce avere au/ce vor sa investeasca

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button