UTA Arad

Miculescu a dansat cu „lupii” pentru primele puncte stagionale: „Deja m-am obișnuit cu un public de nota 10, debutanților nu le-a venit să creadă…”





David Miculescu a fost eroul UTA-ei în prima victorie a noului sezon. „Decarul” arădenilor a înscris ambele goluri în succesul contra Petrolului, câte unul pe repriză, și a adus primele trei puncte în clasament pentru formația arădeană.

„În prima etapă am pierdut, am rămas datori față de fani”

Golgheterul UTA-ei din sezonul precedent, cu 8 reușite, are un start perfect în fața propriilor fani, unde se simte excelent. „Sunt foarte bucuros pentru că am reuşit să înscriu cele două goluri şi am adus victoria. Astăzi, pentru noi au fost importante cele trei puncte, pe care le-am și luat. În plus, pentru că în prima etapă am pierdut, am rămas datori față de fani. La ambele goluri am vrut să șutez la colțul scurt și am reușit să înscriu. La al doilea gol am depăşit mai mulţi jucători, cine a fost în fața mea, ghinionul portarului lor a fost că am trecut şi am tras la poartă. Colegii m-au felicitat, sunt și ei bucuroși că am reușit să câștigăm”, a spus imediat după meci „decarul” arădenilor.

Suporterii ne împing de la spate și suntem bucuroși că i-am făcut fericiți și pe ei

Publicul utist a fost din nou la înălțime în această seară, însă pentru Miculescu nu mai este ceva ieșit din comun: „Deja m-am obișnuit, publicul a fost de nota 10. Suporterii ne împing de la spate și suntem bucuroși că i-am făcut fericiți și pe ei. Cei care au debutat mi-au spus că nu le-a venit să creadă că este o asemenea atmosferă, eu le-am spus dinainte. Chiar colegului meu Maxim i-am spus cum o să fie astăzi și mi-a spus la final că nu am exagerat cu nimic”, a declarat Miculescu.

Nu știu dacă finalul perioadei de transferuri mă va prinde aici, acum ne gândim doar la meciul cu Voluntari

Fotbalistul de 21 de ani se află în continuare în vizorul mai multor formații din Superliga, cu Rapidul favorită mai nou în fața celor de la FCSB. Însă, dacă șefii clubului țin la prețul de 1,7 milioane de euro, destinația utistului nu poate fi decât străinătatea. „Nu mă gândesc la asta, şi în sezonul trecut se vorbea despre un eventual transfer al meu. Momentan sunt la UTA și îmi fac treaba aici. Nu știu dacă finalul perioadei de transferuri mă va prinde aici, doar impresarul meu știe și cei de la club. Nu vreau să mă autoevaluez, ei știu, ei cer. Acum ne gândim doar la meciul cu Voluntari și sperăm să luăm cele trei puncte și acolo”, a mai punctat polivalentul jucător de atac al lui Ilie Poenaru. 

După sosirea lui Wesley Jobello, Miculescu are un nou rival în benzile laterale ale liniei de mijloc, așadar poziționarea sa în centru a devenit din nou un subiect de discuție. „Unde decide Mister să mă bage, eu acolo intru și încerc să îmi fac treaba cât mai bine”, transmite primul marcator stagional al „Bătrânei Doamne”.

Ajutat de Keseru: „ S-a adaptat foarte bine la stilul nostru”

Pe lângă cele patru partide amicale, Miculescu a jucat deja și în două meciuri oficiale alături de Claudiu Keșeru, iar impactul este fără îndoială unul pozitiv. „Se vede că este un jucător cu experiență care a jucat la echipe foarte bun. Se vede și la antrenamente și în vestiar, mă ajută chiar foarte mult. Mi-e mult mai ușor, el știe jocul, s-a adaptat foarte bine la stilul nostru și asta mă bucură”, consideră „decarul” arădenilor.

Dună: „La ce calități are, David poate să joace afară”

Desre David Miculescu a vorbit și Marin Dună, invocând o așa-zisă clauză pentru transferul celui mai bine cotat fotbalist din lotul UTA-ei, la cele 1,2 milioane de euro. „Știm situația lui David, din câte am înțeles are clauză că poate pleca pe o anumită sumă. Noi ne-am bucura pt el, e copil bun, se pregătește bine și merită să joace la o echipă nu neapărat în România. La ce calități are, poate să joace afară. Au pelcat atâția tineri din România și au venit înapoi, el poate să rămână dacă pleacă afară”, a menționat „secundul” lui Ilie Poenaru.

FOTO: Ciprian Petcuț

27 comentarii

  1. Nici macar nu se pune problema daca David Miculescu va pleca,ci cand si pe ce bani?Vrea la FCSB,CFR?Sinucidere curata…La Becali si-a futut norocul,imi pare rau pentru expresie…Terminoiu…Miculescu,sa mai faca 2-3 jocuri astfel…..

    0
    0
  2. Probabil clauza de transfer a fost trecută la reînnoire și e cea enunțata de Meszar la Digi 1,7 mil €. Clubul poate rămâne cu 50% dn această sumă conform actelor.
    A fost o greșeală fixarea clauzei la 1,7 dacă Micu o tine pe linia asta și prinde selecție și debut la naționala mare poate fi obținut și 2 mil de € de la un club din străinătate, dar având contract încă 2 ani din 6 în 6 luni suma va scădea, trebuia prelungit pe 4 ani dar Sărmașan a știut sa negocieze.
    Felicitări echipei și staff-ului tehnic pt prestație!

    0
    0
    1. Eu știu că 65% are UTA. La prelungire de contract se dau bani la impresar, posibil chiar micșorare de procente, bani la jucător și se face mărire de salar. A fost un efort pentru club dar mult hulitul manager a știut ce face.

      0
      0
      1. Brosovschi a spus tot la Digi coproprietate ce de obicei înseamnă 50%.
        Nu zic ca acum a negociat rău dar nici excelent slab au negociat când a venit de la Electrica la UTA pt o sumă infima se putea păstra 100% din jucător.

        0
        0
      2. asa a venit cu procentul de 35% pentru familie si impresar … copropietate este la orice procent … nu avea UTA atunci bani sa dea cateva sute de mii de euro … a dat oricum ceva dar modest, de inceput

        0
        0
      3. Mult hulitul tău manager la avut în Academie pe Ciubancan calități ft bune pt vârstă lui și a plecat fără sa vrea sa semneze contract cu UTA la Lipova nu la Academia Arsenal.
        De ce nu a semnat Ciubancan primul contract cu UTA de renumele ft bun al lui Meszar?
        Așa Lipova sa ales cu bani și procente la un viitor transfer.

        0
        0
      4. mai multi parinti au procedat la fel, si nu doar la clubul UTA … parintii au vazut ce greu patrunzi ca junior spre pozitia de junior titular la SuperLiga si aleg calea unui alt parcurs, in care sa joace mai mult, sa creasca mai repede si sa urce spre primul esalon prin alte cluburi … unii vor reusi, altii nu …

        0
        0
      5. la cei mai buni copii, la semnatura li se oferea un salariu de cateva sute de euro, unii acceptau, altii cereau de 3-4 ori mai mult … politica clubului era sa tina in frau costurile si la academie, nu puteau de peste o mie de euro salar la un 2004 si apoi sa joace la Pecica … plus ca toate aceste negocieri se afla, copii vorbesc si apoi cer toti bani multi cum a primit Sperantovici … daca erau ff interesanti pentru club, probabil ca se faceau exceptii … unii au si impresari care ii indruma intr-un fel sau altul, plus ambitiile familiei … toti parintii cred ca au acasa un Messi sau un Ronaldo …

        0
        0
  3. Si eu cred ca e o greseala se poate cere lejer 5 milioane de euro daca fecali cere 10 pe gloabele lui in ziua de azi preturile sunt mai mari 2 mil euro pt un tanar de 21 de ani cu talie cu talent mi se pare foarte putin in scurt timp miculescu ar trebui sa fie jucator de nationala oricum potential cu carul cel mai bine ar fi ca uta sa il tina si sa creasca cu el sa mai punem ceva pe langa el nu sa il vindem atunci uta ar fi la alt nivel!

    0
    0
    1. la toate cluburile este la fel, se mizeaza doar pe varfuri de generatie … cheltuielile cu Academia sunt o problema pentru toate cluburile

      0
      0
      1. Care e vârf la 16 ani poate claca la 18 sau 19 care e slăbuț la 16 se poate maturiza ca joc la 20 așa că vârfurile sunt relative, ca să scoți ceva din loteria juniorilor e bine sa ii păstrezi pe cât mai mulți măcar pana la seniorat.
        Dacă cheltuielile sunt o problema e ilogic să refuzi oamenii cu bani dar mai este o problemă sau împământenit niște practici nesănătoase pe termen lung la care unii nu vor să renunțe.

        0
        0
      2. ce spui s-a mai incercat, UTA a avut satelit in Liga 3 pe cand era la Liga a doua … cpncluzia a fost ca s-a cheltuit o suma de cateva sute de mii de euro si nu s-a produs nimic pentru prima echipa … seful Academiei poate explica toate aspectele, Cristi Pacurar sper sa aiba disponibilitatea, asa cum a avut intotdeauna …

        0
        0
      3. acum se incearca varianta cu Pecica, la costuri mai mici … se vor analiza concluziile in vara viitoare si se va vedea eficienta

        0
        0
      4. Nici Tisza nu a fost de acord cu practicile astea tot sportarad relata acum 5 ani.
        TISZA VEDE O BANDĂ STÂNGA UTISTĂ CU DINCULESCU ȘI BURLĂ ȘI REGRETĂ „DIZOLVAREA” GENERAȚIEI 97-98: „DE CE HAGI POATE ȘI LA ARAD SE IAU DECIZII PRIPITE?”a subliniat Francisc Tisza, poate cel mai calificat antrenor arădean la nivel de copii și juniori, fost campion național cu Romvest Arad în anul 1996.
        https://www.sportarad.ro/2017/12/05/tisza-vede-o-banda-stanga-utista-cu-dinculescu-si-burla-si-regreta-dizolvarea-generatiei-97-98-de-ce-hagi-poate-si-la-arad-se-iau-decizii-pripite/

        0
        0
      5. old school … asa era pe vremuri, era primavera care producea, dar producerea la greu, nu doar unul pe generatie … acum este altfel, seriozitatea si poate nici talentul nu mai sunt la cotele din trecut …

        0
        0
    2. este un subiect interesant, vom incerca un interviu cu seful Academiei, sa vedem daca poate da niste detalii ca sa intelegeti cum se urmareste evolutia unui junior in timp si veti afla ca totul se face profesionist, ca la marile academii din Europa

      0
      0
      1. Tu cunoști dinainte concluziile interviului?
        Proiectul UTA NextGen prevedea înființarea echipe a doua la liga 3 a cu promovare la liga 2 în 2 ani.

        0
        0
      2. eu nu discut despre ce ar fi daca vor veni investitori … eu am spus ce este acum la club … ca sa faca ce si-au propus potentialii investitori au nevoie din start de un aport de cateva milioane de euro … eu nu am vazut vreo oferta din partea lor de a investi, cu nume si sume sustinute de garantii bancare, probabil asta se va intampla in etapa urmatoare a negocierilor, daca vor mai fi sau poate se asteapta rezultatele unor posibile controale, sunt lucruri care ne depasesc si vorbim discutii … eu zic sa ramanem la ce avem, ce este palpabil si sa asteptam … oricum ne-am facut de rasul tarii, nu a scris presa si nu ne-au popularizat televiziunile atat de cand suntem in primul esalon … in liga a doua doar am fost in prim plan cu eroicele lupte de pe potcoava cimisoreana …

        0
        0
      3. Niste coldusi…Niste saraci care vor imagine si profit pe termen imediat…Nu imi explic aceasta sarada aroganta si agresivitate verbala,pe toate influentele media,pentru ca nu sunt gratuite…Cand isi vor face calculele,vor plange amarnic…Gaura la bani…La cate au,ce mai conteaza?Si daca tot discutam de bani,vrem sa vedem state salariale,angajatori si din ce traiesc Proca,Kidu si altii din speta?Este doar prima faza…Apoi vrem sa stim ce presupune @specialarad,cine este acolo,sub ce forma,ale cui sunt abjectiile si sub ce forma?Sa ne explice respectivii,pe ce Wikileaks se bazeaza,pana una alta?Nu tine figura afisata de catre ei,sector investigatii…Ce investigatii?Ha,ha,ha….Astia se cred CIA,MI 5….

        0
        0
    3. Nu este vorba neaparat de dizolvare…Ii cresti de mici,fara cotizatie,cheltuieli din partea parintilor,cel putin asa procedeaza UTA,Atletico,CSS,le plateste echipament,meciuri oficiale,cazari,etc si apoi cerne sita…La fiecare generatie,indubitabil,unii expodeaza,altii stagneaza sau si mai rau,se lasa…Daca reusesti sa aduci la nivel de performanta exigenta niste pusti talentati care nu pot face fata la echipa mare,inseamna surplus…Interesul reciproc ar fi sa joace minute ca titulari si sa plece imprumutati dar nu in orice conditii…Nu am face fata,indiferent de cat ne consideram patrioti locali,aradeni..Sa fim seriosi…
      E vorba si de procentajul Academiei care conteaza enorm pt obtinerea licentei…
      Pentru cei care uita sau sunt necunoscatori pe cauzalitate,atunci cand succesiv,investitorii acelor timpuri,oricare s-au perindat consecutiv, ne-au dus spre faliment,dezafiliere,pepiniera nu avea la nici o grupa,mingi maieuri…Nimic,absolut nimic…Nici macar apa rece de baut la vestiare…Apoi a venit „nebunul” de Meszar si a adus cam tot…Sinucigas considerat,plus mute dezamagiri…Cu toate contrele si betele in roate,a inceput prin mocirle si acum,asa prost manager cum este,tine UTA in Liga I-i,de 3 ani si nu am emotii pentru urmatorul parcurs…Nici o emotie…Treapta cu treapta,pas cu pas,greseli s-au facut,clar,poate pe increderi…
      Iata UTA noastra in prima Liga,dar nu oricum ci cu stadion plin,indiferent de adversar,oricand,canicula,ger…
      UTA nu este a SCU-lui si nu au dreptul sa vorbeasca in numele „suporterilor”,nu ne pot manevra niciodata…Niciodata!

      0
      0
  4. Any press is good press spune o zicală englezească dacă acum UTA era pe acțiuni scădea prețul și lumea se imbulzea să cumpere. :))))

    0
    0
    1. pe actiuni la bursa … as crede ca mai degraba vindeau cei dezamagiti de scandalul care nu aduce beneficii investitorilor

      0
      0
  5. Domnilor specialisti intr-ale UT-ei.1+1 =2.David Miculescu , nu face altceva decat sa continuie la nivel de performanta, dar la nivel de Superliga , ceea ce a facut tatal sau Valentin Miculescu, Vali-gol pentru suporterii mai vechi.David a venit la UTA sub indrumarea tatalui sau, care a fost unul dintre cei mai iubiti atacanti de la UTA in ultima perioada.Chiar timisoreni fiind, Vali Miculescu si-a dat seama ca la Timisoara nu poate face performanta , asa ca la o varsta frageda la adus la Arad.La juniori, promovat in Liga a 2-a , injurat, etc iar apoi a devenit om de baza in Liga a 2-a, iar apoi uite, este in al trei-lea sezon in Liga 1.Mai rezerva, mai cu under 21, si pas cu pas a devenit titular incontestabil la UTA, cu cele mai multe goluri marcate, cu o cota in crestere pe transfermarkt, etc.Astea toate datorita tatalui sau Vali Miculescu si agentului sau Sarmasan.Succes David ! Vali sa te bucuri ca David te depaseste la varstalui Haide UTA !

    0
    0
    1. Abia astept sa-l vad pe Postolachi la UTA.Sper ca jocurile ,cel putin cele de acasa sa se incheie cu victoriile UT-ei !

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button