Gloria LT CermeiȘoimii Lipova

Test adjudecat pe mâna lui Bădăuță: Șoimii Lipova – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-1





Două dintre divizionarele terțe arădene și-au dat întâlnire pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic pentru un meci amical ce vine cu exact o lună înainte de debutul noului campionat. Echipa favorită, respectiv Șoimii Lipova, s-a impus cu 2-1 în fața lui Gloria Lunca Teuz Cermei. Testul a avut un ritm bun în prima parte, când s-au și marcat cele trei goluri, după care nu s-a mai jucat mare lucru.

Noua „gură de tun” a „șoimilor, Alexandru Bădăuță și-a pus semnătura pe succesul de astăzi. Fostul atacant al celor de la Ghiroda și Giarmata Vii a reușit „dubla”, în minutele 11 și 29. Mai întâi, experimentatul vârf a profitat de recuperare a lui Sahli și a punctat cu un șut plasat de la marginea careului, după care a pus capul la centrarea lui Gavrilă. Cermeianii au punctat cu 6 minute înainte de odihnă, prin Cocriș, care a deviat cu capul, peste Buta, o centrare trimisă de Șimăndan.

Lipovanii au ceva probleme de efectiv în centrul liniei mediane de unde lipsesc Dobrean și Hațegan. „O primă repriză bună, solidă, în care am practicat joc consistent. Pe lângă goluri, am avut și o bară prin Modan. Ne-am creat acțiuni frumoase, cursive și – în linii mari – sunt mulțumit de evoluția din prima repriză. În a doua, după schimbările făcute, am suferit în cea mai mare parte, rezultând un joc de uzură ce ne-a arătat ce mai avem de lucrat. Bineînțeles că majoritatea jucătorilor care au jucat după pauză, fiind tineri, au nevoie de multă pregătire pentru a crește de la antrenament la antrenament. Mai căutăm în continuare juniori și suntem atenți și la ce mai apare pe piață la seniori, bineînțeles, peste media echipei”, a spus Adrian Abrudean, care-și va veda la lucru echipa și sâmbătă, pe „Iuliu Bodola” din Oradea, contra noii FC Bihor.

Fără Piț și Adamcsik, Cermeiul a disputat acest meci la 3 zile de la încheierea mini-cantonamentului de la Moneasa. „Un joc bun pentru noi contra unui adversar important, primul din seria amicalelor. Am avut și momente bune și mai puțin bune care ne-au arătat ce trebuie să îmbunătățim în perioada următoare. Având în vedere perioada și fondul de oboseală, ca implicare și efort băieții s-au achitat de îndatoriri. Am avut un cantonament de o săptămână la Moneasa în care ne-am atins scopul de a face o pregătire mai mult fizică, iar de acum vom lucra mai mult tehnic și tactic și vom încerca diferite formule de joc. Mai ar fi nevoie de ceva jucători, vom vedea ce mai putem duce ca să îmbunătățim lotul”, a menționat Cristi Todea, care peste trei zile își va testa jucătorii și contra celor de la Viitorul Arad, pe terenul din Zimand.

Formații:

Lipova (repriza I): Buta – Bârlovean, Giosu, A. Popa, Pamfile – Gavrilă, Susan, Sahli, Filimon – Modan, Bădăuță.

Lipova (repriza a II-a): Iliescu – Bârlovean, Abel Popa, D. Pop I, Stoin  – Nagy, Sahli, Susan, Românu – Modan, Zețu. Au mai intrat din minutul 75: An. Rusu, D. Pop II și Leric.

Cermei: Creța – Balazs, Iuga, E. Pașcu, Codrea – Șimăndan, M. Salka, Cocriș, Gruiescu – Mateucă, Novac. Au mai jucat:  Zamfir – Clipotă, Cleuța, D. Salka, P. Varga, Lazăr, Calotă, Vlad.

***

Într-un interesant meci de verificare disputat ieri, în prim divizionare județene, Victoria Felnac – Frontiera Curtici: 3-1. Au marcat: D. Negrea, Ghergar (2), respectiv Avrămuțiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button