Alte sporturi

„Tricolorele” au ratat dramatic calificarea la turneul final al Summer Fed Cup Junior Under 18!

Dramatism la baza „UTA – TenisProfi”. Bulgaria și Slovacia s-au calificat la turneul final al Summer Fed Cup Junior Under 18, România trebuind să se mulțumească cu locul III. Vineri, „tricolorele” au cedat cu scorul general de 1-2 în fața slovacelor, punctul decisiv jucându-se în meciul de dublu.

Ultima zi a Grupei D a debutat la ora 10.00, încheindu-se după ora 18.00, timp în care în confruntarea decisivă dintre Slovacia și România s-au jucat două meciuri de simplu: Maria Ciubotaru vs. Nina Vargova 5-7, 4-6 (după două ore și 30 de minute de joc) și Cara Meșter vs. Nikola Daubnerova (locul 4 mondial la junioare) 7-5, 3-6, 7-5 (după trei ore și 8 minute de joc), dar și decisivul de dublu, Ciubotaru/Meșter vs. Daubnerova/Vargova 4-6, 2-6 (o oră și 14 minute de joc), cuplul slovac fiind proaspăt medaliat cu aur la Campionatul European U18. În celălalt meci al zilei, Bulgaria a trecut cu scorul general de 2-1 (1-1 după jocurile de simplu) de Suedia, prima terminând neînvinsă, iar nordicele pe ultima poziție.

Din lotul tricolor, condus de antrenorul Cosmin Georgescu, a mai făcut parte Ștefania Bojică (o victorie la dublu cu Suedia și un eșec la simplu cu Bulgaria), tenismenă de 17 ani născută în Dubai, care a revenit în țară, împreună cu familia, în 2020.

Astfel, România nu va participa nici în acest an la turneul final din Franța – acolo unde a ajuns ultima oară în 2018 -, la Granville urmând a concura: Cehia, Polonia (din Grupa A), Franța, Ungaria (B), Italia, Spania (C), Bulgaria și Slovacia (D).

De remarcat că Ovidiu Fereșetean și clubul său de pe malul Mureșului au fost pentru a zecea oară consecutiv gazde a unei grupe de Fed Cup Junior U18 feminin, la mijlocul lui august urmând a organiza o nouă ediție a unui turneu Tennis Europe de categoria Under 14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button