UTA Arad

Miculescu, Man și Petre – cele mai bune transferuri din istoria UTA-ei: 3,7 milioane de euro – încasate din 2016 încoace!





UTA se desparte de David Miculescu, cel mai valoros fotbalist al său la cele 1,2 milioane de euro la cât e cotat fotbalistul de transfermarkt. Gigi Becali plătește cu o jumătate de milion în plus pentru transferul internaționalului de tineret și pentru că nu mai dorește să ofere un procent dintr-un viitor transfer, care în cazul lui Dennis Man (precedentul fotbalist transferat de la UTA în vara lui 2016) s-a tradus în 1,1 milioane de euro. În plus, patronul lui FCSB dorește ca și familia fotbalistului și însuși David să fie mulțumit încă din startul aventurii sale la vicecampioana României, atâta timp cât 620 de mii de euro vor intra în conturile sale.

Dacă ținem cont de totalul banilor pe care Man i-a adus în conturile „Bătrânei Doamne”, transferul lui Miculescu îl depăște cu 200 de mii de euro pe cel al actualului mijlocaș al Parmei. Adi Petre, la Esbjerg, în 2017, pentru 500 de mii de euro, completează podiumul celor mai scumpe transferuri din Istoria UTA-ei. În vara lui 2020,  Cătălin Vulturar s-a transferat la Lecce petru 300 de mii de euro, după care în clasamentul celor mai scumpe transferuri efectuate de fosta campioană a Provinciei apar 5 jucători care s-au transferat de la gruparea arădeană în anul 2008, adică după retrogradarea echipei în Liga a 2-a. Vorbim despre: Alexandru Bălțoi, la FC Brașov și Ioan Hora, la Gloria Bistrița, ambii pentru 250 de mii de euro, Daniel Tudor, la Unirea Urziceni, pentru 200 de mii de euro, dar și Bruno Simao și Dorel Zaharia, pentru câte 150 de mii de euro la Dinamo, respectiv FC Brașov. În 2019 a plecat de la Arad Albert Stahl pentru 80 de mii de euro la Astra Giurgiu, iar în acest an, Roger jr., la CFR Cluj, pentru 75 de mii de euro. În fine, și Cristi Costin i-a mai adus UTA-ei 50 de mii de euro, în contul transferului său la FC Voluntari tot în vara lui 2019. În 2005, a plecat și Dorel Mutică de la UTA, la Rapid, pentru 50 de mii de dolari.

De menționat ar fi că în cazurile lui Man, Petre, Stahl și Costin suma de transfer a fost împărțită în mod egal de UTA și Atletico. „Bătrâna Doamnaă” a mai avut în această vară oferte concrete pentru Otele și Ubbink. Pentru mijlocașul nigerian primise 200 de mii de euro de la o formație din Israel, iar pentru fotbalistul olandez 75 de mii de euro de la CS U Craiova, unde antrenează Laszlo Balint.









16 comentarii

  1. Cei 200.000 pt Otele nu trebuiau refuzați… de departe cel mai slab în aceste 3 etape acest Otele. Acum se vad adevăratele lui lacune, nu în meciurile cu Clinceni sau Mediaș.

    0
    0
  2. A făcut ceva bani clubul și cu toate astea are datorii de milioane de euro. Dovada unui management de top!

    0
    0
    1. mai socoteste o data … 2 milioane datoria de azi se cam acopera din banii de la FCSB de acum plus procentul dupa un transfer in strainatate … deci cam la zero datorii am fi … plus ca mai sunt jucatori care pot sa se ridice …

      0
      0
      1. Despre ce vorbesti? 1.7 din care intra 1.02 in club, mai ramai cu datorie de 0.98 care va creste ca nu ai de unde sa o acoperi + mai faci in plus pana la finele anului.

        Despre ce procent vorbesti daca se plateste suma de reziliere? Odata platita suma nu mai sta nimeni sa vorbeasca cu tine de viitoare procente.

        Ai alte informatii care imi scapa?

        0
        0
        1. asa este, m-am grabit cu socoteala … nu mai este procent … deci ramane un milion datorie la inceput de sezon 2022-2023 … groaznic si extraordinar de rau … poate mai vindem ceva la iarna …

          0
          0
          1. Imi place sarcasmul tau, cei drept 1 milion nu e asa rau dar mai adaugi aia 2 pe care oricum ii avem in fiecare an(diferenta exprimata de Meszar intre venituri si cheltuieli anuale) si ajungi la sfarsit de an cu 3 milioane datorie. Nu stiu cum era la liga a 4-a unde ziceai ca ai activat in partea de conducere dar intr-o companie normala cand vezi ca an de an ai un minus de 2 mil incerci sa aduci oameni capabili langa tine, nu neaparat din punct de vedere financiar dar din punct de vedere managerial.

            Asta e parerea mea, un afon al managementului sportiv, probabil e diferit fata de restul.

            0
            0
          2. te joci cu milioanele, nici nu am citit … vezi ca la bilanturi scrie acolo ca la final de 2020 erau 3 milioane datorie, la final de 2021 erau 2 milioane datorie … deci la final de 2022 sa avem doar 1 milion este ceva, nu crezi?

            0
            0
        2. S.I te incurci in socoteli . Botosani a vandut la fcsb cu mult mai mult si tot sunt pe minus . Nu doar ca a vandut la FCSB dar a vandut an de an cate un jucator . Multi vorbiti de management dar nu intelegeti ca fotbalul implica mult mai multe cheltuieli ca si o covrigarie sau un birt local . Ca sa ajungi sa ti echipa pe 0 trebuie probabil sa plafonezi salariile pe la 5000 de euro . Sa oferi cazare jucatorilor 2-3 intr-un aparament . sa faci toate deplasarile cu autorcarul . Ca echipa sa fie pe 0 ori ai reteta lui hagi si iti vinzi tot ce ai mai bun ori maketizezi tot ceea ce e cam greu pt un ONG .

          0
          0
          1. Sa ii numesti pe Man sau Petre fotbalisti e penibil… Jucatori de fotbal poate… Sa joci in liga a 2 italiana rezerva sau sa ai 10 ocazii si sa dai 1 gol ca si Petre e deja prea mult… Dar la sat se poate orice… Incetati cu acesti baieti sa ii faceti super fotbalisti.. Ei s-au nascut valoare si au murit speranta..

            0
            0
  3. Toate bune și frumoase. În final. Mai trebuie adăugat ca și inserția juniorilor talentați se face cu risc, truda și… puncte pierdute. Impunerea federala modifica alcătuiri de echipa, de multe ori nu pe placul antrenorului, și chiar a publicului. Se merita efortul la unul ca David, deși numai noi știm cu ce inima priveam la ratări care au costat puncte. La UTA, exista preocupare majora pentru promovări. Dar dreptate au și antrenorii cărora li se cer fapte. Nu poți întra pe teren cu trei nume deodată, R. Pop, Isac, sau Steau. Mai ales când ai în fata unul ca Bauza sau Compagno de la Craiova lui Mititelu.

    0
    0
  4. Ce păcat că nu se pot transfera suporteri, eu sint cocoțat la peste 1 miliard euro, forza uta oriunde, oricând 🖐️

    0
    0
  5. Pe cei 3 UTA a luat mai puțin decât a luat Rapid pe Rareș Ilie! Se vede că suntem o echipă mică de provincie! Nici dacă am avea un Messi , de la Arad nu ar pleca pe 5 milioane! Ăsta e realitatea din păcate

    0
    0
    1. Jucătorul vândul de Rapid, are 2 ani mai puțin, și cifre ceva mai bune. De aici diferența de preț.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button