UTA Arad

Bătrâna Doamnă, condusă în Secuime de un arbitru proaspăt promovat în Superligă!





UTA este arbitrată mâine (începând cu ora 16), la Sfântu Gheorghe, în cadrul etapei a 4-a a Superligii, de un „central” promovat în această vară de CCA. Este vorba despre orădeanul Rareș George Vidican, care a mai condus – totuși – un meci în prima ligă, în perioada sa de monitorizare, chiar la Arad, un UTA – Academica Clinceni.  Se întâmpla în februarie 2022, elevii lui Ionuț Badea impunându-se atunci cu 2-0, în cadrul etapei a 26-a a stagiunii precedente. Altfel, Vidican a condus în 2021 semifinala Cupei României dintre Viitorul Pandurii și CS Universitatea Craiova.

Așadar, Vidican se numără printre cei 24 de arbitri care fac parte din lotul pentru Liga 1 (Superliga). Cavalerul fluierului are ca model colegi din zona de vest, printre care se numără și Ovidiu Hațegan. Economist în viața de zi cu zi, Rareș l-a apreciat de pe plan internațional pe italianul Nicola Rizzoli. „Este un vis împlinit pentru mine. După doi ani de monitorizare am primit vestea promovării în 1 iulie. Am avut noroc și cu programul VAR pentru că m-am numărat printre arbitri chemați de la Liga 2 pentru inițiere și implementare. Îmi doresc să confirm încrederea acordată de CCA și să devin un arbitru pe care Comisia se poate baza la nivelul primei ligi. Arbitrajul s-a transformat într-o pasiune din perioada când tatăl meu m-a dus la fotbal. De când am început să arbitrez ținta a fost să ajung mai sus. De pe plan județean am făcut pasul la Liga 3, apoi la Liga 2 și acum în primul eșalon. Am avut și șansa să învăț de la Tavi (n.r. – Șovre), Laurențiu (n.r. Danșa), Cipri (n.r. – Danșa), Marius (n.r. – Omuț), dar și de la Istvan Kovacs sau Ovidiu Hațegan. Consider că munca și seriozitatea este răsplătită la un moment dat”, a declarat Vidican pentru colegii de la bihon.ro.

Orădeanul va împlini 34 de ani în 28 august, iar arbitrajul l-a început în 2004, după ce a jucat fotbal la juniorii FC Bihor și Luceafărul. În 2010 a arbitrat primul meci în Liga 3, unde a adunat 50 de jocuri, iar cinci ani mai târziu a urcat în eșalonul superior, având până acum 65 de meciuri în L2, iar „majoratul” în arbitraj îl face în prima ligă.

Rezervă la două meciuri din acest sezon și o prezență în camera VAR… tot la un meci al UTA-ei 

În sezonul 2022/2023, în calitate de arbitru promovat în Liga 1, Rareș Vidican a avut două meciuri ca rezervă (CFR Cluj – Rapid și CFR – CS Mioveni) și unul în camera VAR (UTA – Petrolul).
Duminică, 7 august, orădeanul va conduce partida Sepsi Sfântu Gheorghe – UTA Arad, programată de la ora 16:00 în direct la Digi Sport și Prima Sport. Vidican va fi ajutat la cele două linii de Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Adrian Vornicu (Iași), rezervă Mariana Cristina Trandafir (București), iar prestația lor va fi observată de Eduard Dumitrescu (Pitești). În camera VAR vor fi Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) și Alexandru Vodă (Alba Iulia).









4 comentarii

  1. sincer eu nu am nici o asteptare doar sper sa nu o luam la scor din pacate uta de azi nu poate nici macar da gol in deplasare de puncte nu ppate fi vorba ma uita la mioveni joaca de 10 ori mai bi e ca uta e crunt inca nune dam seama dar subtem jos de tot !

    0
    0
  2. nu poti sa ai si echipa si management de exceptie..ori una,ori alta…uite la barcelona de exemplu..cum si-a echilibrat bugetul,cum a fost eliminata din champions league..asa si noi…am luat milionul si singurul nostru marcator din campionatul asta da gol la mioveni..asta indeamna ca fcsb are management dezastruos nu ca noi…ni l-a dat gratis pe keseru care nu da gol dar a vandut abonamente si da declaratii si l-a luat pe bani pe miculescu care tace si da goluri…jmecherie mare managementul asta..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button