Fotbal judetean

Gloria Arad a prins din nou viață, salvatorii susțin că pot obține fără probleme sigla și palmaresul: „Încercăm să reînnodăm tradiția!”





După 8 ani de zile, una dintre cele mai vechi grupări din Arad prinde din nou viață. Este vorba despre Gloria Arad, care se desființase în toamna lui 2014, când gruparea era condusă Sandu Ion. Acum, cei care îi readuc la viață pe „tramvaiști” susțin că noua entitate fotbalistică nu are nicio legătură cu vechea societate desființată de omul de afaceri arădean.

Asociația AFC Gloria Arad este prezidată de Remus Borlean, Călin Pop e vicepreședinte, Răzvan Vida – secretar, iar Paul Kondrad simplu membru susținător. „Încercăm să vedem dacă putem reînnoda tradiția de dinainte de perioada domnului Sandu Ion, când funcționa o asociație cu 35 de membri fondatori care sperăm că se vor aduna într-o oarecare măsură și vor decide să ne cedeze numele, sigla și palmaresul pentru a continua activitatea. Această asociație funcționează legal și astăzi. Acum 10 ani, domnului Sandu Ion i-a fost cedat doar locul și fondul de jucători, dânsul folosind o altă denumire și altă siglă. Noi am pornit o colaborare cu clubul CSȘ Gloria, domnul director Paul Barta ne sprijină. Am apelat la jucători de la domnul antrenor Clopu, de la grupa de 2006 de la CSȘ, la care mai am adăugat câțiva jucători seniori, cum ar fi Nicholas Stupar și Bogdan Măgurean. Totodată, mai încercăm să cooptăm și alți jucători, pasionați de fotbal, pentru a ne înscrie în Liga a 6-a. Încercăm să găsim și un teren pe care să ne jucăm partidele de acasă, variantele nu sunt multe în Arad. Această echipă le poate oferi juniorilor de la CSȘ Gloria  posibilitatea să progreseze la o formație de seniori. Va fi un club al arădenilor, pornim de jos, acest an va fi un an experimental, fără pretenții la performanță și vedem ce putem realiza mai departe. În mare, ne autosusținem, dar ne mai ajută și firma Verbiță și încă o companie de construcții, cărora le mulțumim”, ne-a mărturisit Paul Kondrad.

Astăzi, la Paleu, noua Gloria au disputat un meci amical împotriva formației de Liga 4-a, Club Atletic Oradea . Bihorenii s-au impus cu 9-0, într-un meci în care arădenii au contat pe: Răzvan Ardelean – Istvan Kupas, Darius Dobrea, Andrei Pădurean, Marius Tapaszto, Nicholas Stupar, Robert Oneț, Bogdan Măgureanu, Dumitru Cislaru, David Zavastian, Casian Frăsincar, plus Mihai Ordog – Denis Suciu, David Cohuț, Robert Tincka, Raul Țuicu, Cristian Dobre și Robert Bej.

Suciu Denis Cîșlaru Dumitru Ardelean Răzvan Dobrea Darius Oneț Robert Dobre Cristian Țuicu Raul Tinka Robert Bej Robert Kupas Istvan Tapaszto Marius Pădurean Andrei Cohut David Casian Frasincar Zavastian David

Vicecampioană națională în 1930

La anul, Gloria ar trebui să împlinească frumoasa vârstă de 110 ani. Gruparea arădeană a fost campioană districtuală în 1923, 1928, 1929, 1930 și 1931, având – astfel – dreptul să participe la turneele finale din Divizia A. Momentul de vârf e consemnat în anul 1930, când Gloria a jucat finala campionatului național la București cu Juventus, pierdută cu 3-0 (2-0). Conduși de Virgil Economu, selecționerul României în mai multe rânduri, arădenii aliniaseră echipa: Deciu – Gh. Albu, Hustig, Cosma, Faur, Neteda, Munteanu, Igna, Marienuț, Tisza, Balli.

3 comentarii

  1. Frumoasa inițiativa !Dar,aduceti și jucatori seniori,pentru ca altfel veți fi Ciucă bătăilor chiar si in Liga 6,si e păcat pentru ca sunteți club cu traditie!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button