UTA Arad

Poenaru: „Trebuie să spunem că suntem mulțumiți, cu toate că – poate – meritam puțin mai mult decât un egal”





Față de precedentele deplasări din Superligă (0-2, cu FC Argeș și 0-3, cu FC Voluntari), UTA s-a metamorfozat pe „Sepsi Arena” și a impus remiza: 0-0. Arădenii au făcut un meci solid din punct de vedere defensiv, dar au avut și ocaziile mai clare de a înscrie, prin Postolachi, Jobello și Hoxhallari.

Totuși, trupa de pe Mureș a tremurat pe final în fața trupei lui Bergodi, care a avut un om în plus după eliminarea lui Dobrescu, din minutul 78. „În contextul a ceea ce s-a întâmplat, trebuie să spunem că suntem mulțumiți. Am jucat în zece oameni destul timp, iar Benga a avut probleme medicale și a trebuit să îl schimbăm. După ce Dobrescu primește al doilea galben – cred eu – cu destulă ușurință, a trebuit să modificăm puțin cam toată strategia pe care ne-o făcusem. Dacă stăm puțin să analizăm și ocaziile avute, poate meritam puțin mai mult decât un egal, dar este important că nu am pierdut”, a spus Ilie Poenaru la flash-interviuri.

Forțat și de împrejurări (transferul lui Miculescu la FCSB și accidentările lui Erico și Ubbink), antrenorul UTA-ei a schimbat nu mai puțin de cinci dintre titularii de la precedentul joc, cel de la Mioveni, cu Voluntariul. Căpitanul Keseru a fost marele exclus pentru acest joc. „A fost o strategie, am vrut altceva la acest meci, eu joc și în funcție de adversar. Urmăresc anumite lucruri, analizăm adversarul și putem veni cu anumiți jucători. Sunt și adeptul rotației, am spus că, venind de pe bancă, Claudiu Keseru poate să vină cu un plus pe fondul lui de prospețime și pe fondul de oboseală al adversarului și să creeze ceva. Dar, din păcate, eram în 10 oameni și nu a avut nici mingea și nici cu cine să mai joace”, a mai afirmat Poenaru.

UTA acumulează 4 puncte în clasament și sâmbăta viitoare o găzduiește pe U. Cluj, într-un prim derby pentru fanii celor două echipe.  „Nu am pierdut și asta e important, e un punct de plecare. Din punct de vedere moral și în conjunctura dată, cu ceea ce s-a întâmplat, cu ratările pe care le-am avut, până la urmă este un punct muncit, câștigat și este bine. Trebuie să ne pregătim bine și să câștigăm meciul cu U Cluj”, a încheiat „principalul” arădenilor.

„Șepcile roșii” vor vizita arena „Francisc Neuman” sâmbătă, 13 august, începând cu ora 19.

20 comentarii

  1. Poenaru, nu sunt fan al tău dar te felicit pentru schimbările din echipă si pentru acest punct pe un teren extrem de greu. O intrebare am: Aveti de gând să-i dați 15.000 euro lui Keseru 2 ani de zile?
    Fără supărare, Hora si Antal au fost fotbalisti de clasă fată de acest băiat care nu fuge deloc pe teren si este total dezorientat. Cu Nego pe teren sigur reuseam un gol, cu Kesuru veci…ăsta n-o să reusească niciun gol atâta e de slab.

    0
    0
  2. Mai seamănă a joc și a plăcere de a juca. Se simte un aer proaspăt la atacanții veniți . Nu trebuie abandonata tactica de susținere a lor. Ca sa ajungă mingea în fatza la ei e munca unei întregi echipe, plus atenție la toate fazele. Nu toți vor putea juca la forma de vârf. Aici e treaba lui Poenaru. Un Poenaru parca sprijinit de data asta de jucători în totalitate. Prin evoluție exacta. E diplomat , ocolește tensiunea cu jucătorii, cât poate. Ne mai driblează și pe noi, dar ca antrenori sunt mai mereu pe marginea,, prăpastiei ” și merita înțeleși. Cat se poate.

    0
    0
  3. Horatiu Moldovan, ce portar a pierdut UTA ?! Gresală ireparabilă. Sperăm să nu mai pierdem alti tineri talentați sub nicio formă.

    0
    0
  4. Se pare ca un pic ne-am revenit se vede ca in teren nu a mai fost Keseru de fapt nu prea are ce cauta,Hora si Atal au avut macar ocazi dar au dat si cateva goluri ,dar au si ratat mult,Eu sper sa ne revenim in totalitate si sa curga rezultatele pozitive . Nu stiu ce se intapla cu disciplia echipei ca ne umlem de galbene nu mai are rost sai pomenim pe cei abonati la ele,trebuie sa ne vedem de joc si de disciplina ca altfel nu va fi bine pt echipa.HAIDE UTA ARAD,HAIDE UTA ARAD.

    0
    0
    1. Hora a dat goluri frumoase si importante pt UTA; și sa nu uităm că in tinerete adat gol si la Poli 2-1. Iar Antal va rămâne mult timp in inimile noastre prin acele goluri contra Craiovei si Rapidului. Keseru zero barat. De aici n-o mai fi nimic. Jobelo arată a fotbalist, Nego abia astepta sa intre, Ademi e si el in asteptare. Avem sperante. Poenaru, joaca cu cei care luptă altfel te dai singur afară

      0
      0
  5. daca am avea si un mijlocas de creatie in forma ar fi perfect..cascini a pasat de doua ori mai mult si mai bine decat ubbink si matei la un loc numai ca el joaca departe de poarta..,

    0
    0
    1. Cu banii luati pe Micu m-as fi asteptat ca UTA sa fi avut deja in vedere, cel putin doi mijlocasi de creatie din lumea „buna” a fotbalului, care sa fi ajuns la Arad alaltaieri. Ceva de genul Bauza daca nu mai bun. Dar, ma gindesc ca „stingerea” anumitor datorii ale clubului sint arzatoare si prioritare ! Dupa aceea vom vedea, ce „cash” ne mai ramine in mina, pentru un eventual mijlocas de creatie, compartiment la care „suferim groaznic” inca din liga doua si care ne obliga sa rotim aiurea atacanti „extrem de scumpi” in fiecare perioada de transferuri.

      0
      0
  6. Bună dimineata! Am și eu o întrebare pentru suporterii care „știu folbal”!Având în vedere faptul ca Keseru a fost și va rămâne un atacant de careu, în aceste 4 meciuri oficiale,as vrea sa întreb…. Câte pase la finalizare a primit atacantul asta cu salar mare pe care îl tot blamați!?

    0
    0
    1. A zis că poate juca si nr 10. Om de pase, de legătură intre mijloc si atac. Când l-am văzut ce a făcut la mijlocul terenului, singur cu mingea, pănă s-a intors Keseru i-a luat mingea. Atacantul UTA-i plecase pe culoar…dar pasa n-a mai venit. E trecut, nu mai avem așteptări de la el. Până acum ajucat câteva meciuri, cu cele amicale cu tot. La fel ajucat in toate, apatic, se plimbă pe teren. Nu se demarcă, nu pasează precis. Imi aduc aminte când a venit Coraș la sfârsitul carierei la UTA. Păi se vedea că e Coras acolo la mijlocul terenului. Nu misca Lăcătus in fața lui. Meciurile cu Steaua, unde juca Lăcătus, Ilie Dumitrescu, cu Dinamo si toate din Bucuresti au fost 70% meritul lui Coraș. Trăgea echipa după el. era un lider adevărat. Keseru ce e??? Si comentatorii si-au dat seama că UTA joacă cu un jucător minus. Nu dăpe minge de 3 ori intr-un meci.

      0
      0
  7. Al doilea cartonas si eliminare a lui Dobrescu a fost acordat foarte usor si totusi UTA. a rezistat si la ocaziile mari pe care le-a avut, UTA. cu putin noroc, lua cele 3 puncte dar este bine si asa, echipa incepe sa joace,sa se omogenizeze !!! Urmatorul meci cu U, Cluj va fi la fel de greupoate mai greu,dar cu o mai buna pregatire si concentrare ,UTA. noastra ar trebui sa i-a 3 puncte !!! FORTA UTA Arad, HAI BAIETII !!!

    0
    0
    1. A schimbat câtiva jucători. Si-a dat seama Poenaru că are jucători in lot care nu trag la cărută. A mai rămas numele de ei. Să vină tineretul cei care vor să joace fotbal. Avem de unde alege de o echipă f bună. Nu cred că Poenaru își mai permite să tină in teren jucători care stau si așteaptă pară mălăiață…

      0
      0
  8. Dle Poenaru…cred ca v-ati mai lamurit ca : 1. Chindris nu trebuie sa lipseasca, ca Dobrescu ” stie” mai bine ca Hoxhallari pe stanga ( desi acolo ati adus…un strain…care sta si inca ….se pregateste). 2. Batha ramane doar un colectionar de galbene, nu stie pasa, nu stie dribla, dar e agresiv, doar distructiv, Matei…folsit…in exces de zel,.. „sare mereu coarda”, e ineficient, nu pune nici suflet…nici „osul”, Steau este sub ceea ce ne trebuie, parca era mai buni Patlagica sau Negoescu. O fi el „pupila Dvoastra, dar ar trebui sa si poata ceva. 3. Keseru oricit l-ati impinge..nu mai poate. In acest timp Postolache si Jobello par net superiori , activi , cu realizari personale, cu initiativa 4. M-as bucura sa constatati ca Isac e mai util ca si Batha, iar Ubbinc nu ar trebui marginalizat si jignit ( cum- si de ce ?- sa ii dai banderola lui…Keseru ?).5. Pina una-alta constructie cu progresie prin posesie e greu de implementat la uTA, unde doar Cascini si Ubbink sint ” prieteni cu mingea”, ar mai fi de lucrat la ascensiunea fundasilor laterali, si la evitarea prea multeor pase la portar ( de pase laterale…nu mai vorbesc). Acum aveti o leaca de liniste, sper sa nu dam ” cu bita in balta” cu U Cluj. Trebuie sa se vada si ceea ce lucrati cu jucatorii. As fi primul care sa va laud daca vad ceva bun produs in mandatul Dvoastra.

    0
    0
  9. Asa-i, aveti dreptate, la UTA nu se ajunge in ” gura partii”..cu pase de atacant ” din fata portii”. UTA are un altfel e joc, mai direct, mai pe sus,.. ma si mir de ce a fost adus Keseru. Fizic e terminat, e lent, nu mai poate dribla, nu are placerea combinatiei, nici sut. E cam…terminat. Aducerea sa la UTA arata cit de slab este scouteringul la club, si cit de putin intelg cei ce conduc..ce jucatori se pot incadra in stilul UTA. Dar pe nici unde, in ultimii ani Keseru ” nu s-a adaptat”…ca e cam..terminat. Joaca numele…nu fotbalistul.

    0
    0
  10. Mai oameni buni, Keseru in sezonul competitiional 2020-2021 a marcat pentru Ludogorets Razgrad 20 de goluri in 40 de jocuri adica in medie o jumatate de gol la fiecare aparitie. In sezonul 2021-2022 a jucat intr-un SINGUR joc pentru Ludogorets intr-un intreg an competitional, ba chiar a fost trimis la echipa doua unde in trei meciuri a inscris 3 goluri. Cineva de la Ludogorets intr-o functie foarte inalta nu l-a placut de loc si a decis sa-i interzica sa mai joace. La sfirsit de contract s-a transferat la FCSB pe un salariu bun, dar l-a intilnit acolo pe Gigi Becali care din anumite motive (reale!) pe care nu le cunoastem momentan a fost trimis pe banca de rezerve dupa doar 19 jocuri si 5 goluri inscrise in sezonul 2021-2022.

    Deci, in sezonul 2020-2021 a jucat 4 meciuri la Ludogorets iar din toamna 2021 Keseru a jucat in 19 meciuri pentru FCSB pina in decembrie, inscriind de cinci ori. Eu inclin sa cred ca este absolut prematur, pentru noi suporterii sa catalogam valoarea lui Keseru in acest moment. Evolutia de pina acum da, dar in nici un caz valoarea experienta sau potentialul pe care acest jucator il poate atinge in returul de foc al actualului sezon.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button